• Latest
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα

Πληρωμές με IRIS: Λιγότεροι από τους μισούς επαγγελματίες έχουν συνδεθεί – Στα 1.500 ευρώ το πρόστιμο

26 Αυγούστου 2024
ΑΜΕΑ ΕΟΡΔΑΙΑ

Κάλεσμα προς τα μέλη του Συλλόγου ατόμων με αναπηρία για την συμμετοχή τους στο 11ο Εκλοαπολογιστικό  Συνέδριο της Ε.Σ.Α.μεΑ.

13 Μαΐου 2025
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

13 Μαΐου 2025
Η Δήμητρα Καρπόζηλου και πάλι πρωταθλήτρια Ελλάδας

Συγχαρητήρια από το Γυμνάσιο – Λ.Τ. Τσοτυλίου στην Πρωταθλήτρια Ελλάδας Καρπόζηλου Δήμητρα

13 Μαΐου 2025
Ενοικιάζεται όμορφο διαμέρισμα στη Σιάτιστα στον 1 ο όροφο

Ενοικιάζεται όμορφο διαμέρισμα στη Σιάτιστα στον 1 ο όροφο

12 Μαΐου 2025
Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Παρουσίαση ξένων και ελληνικών λογοτεχνικών έργων που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Παρουσίαση ξένων και ελληνικών λογοτεχνικών έργων που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο

12 Μαΐου 2025
Επίσκεψη του Διοικητή 1ης Στρατιάς στον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη

Επίσκεψη του Διοικητή 1ης Στρατιάς στον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη

12 Μαΐου 2025
Νίκη του αντρικού του ΑΓΣ Η ΣΙΑΤΙΣΤΑ

ΑΓΣ Η Σιάτιστα: Συγχαρητήρια στον Μακεδονικό Σιάτιστας

12 Μαΐου 2025
ΑΓΣ Η Σιάτιστα – Αίαντας Αμυνταίου 75-39

ΑΓΣ Η Σιάτιστα – Αίαντας Αμυνταίου 75-39

12 Μαΐου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (12 Μαΐου – 17 Μαΐου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (12 Μαΐου – 17 Μαΐου 2025)

12 Μαΐου 2025
Έκθεση Εφηβικού και Παιδικών Τμημάτων Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Κοζάνης – Εγκαίνια την Τρίτη 13

Έκθεση Εφηβικού και Παιδικών Τμημάτων Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Κοζάνης – Εγκαίνια την Τρίτη 13

12 Μαΐου 2025
Σιάτιστα: Μοναχές και ιερείς ενημερώθηκαν στην αντιμετώπιση απατεώνων και στην κατάσβεση πυρκαγιών

Σιάτιστα: Μοναχές και ιερείς ενημερώθηκαν στην αντιμετώπιση απατεώνων και στην κατάσβεση πυρκαγιών

12 Μαΐου 2025
Η νεολαία της Δυτικής Μακεδονίας καλείται να πάρει τον λόγο για το μέλλον της

Η νεολαία της Δυτικής Μακεδονίας καλείται να πάρει τον λόγο για το μέλλον της

12 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πληρωμές με IRIS: Λιγότεροι από τους μισούς επαγγελματίες έχουν συνδεθεί – Στα 1.500 ευρώ το πρόστιμο

sierafm by sierafm
26 Αυγούστου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα
0
SHARES
21
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε νέα αποστολή χιλιάδων ηλεκτρονικών μηνυμάτων αναμένεται να προχωρήσει αυτή την εβδομάδα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να υπενθυμίσει σε επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ότι μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να εγκαταστήσουν το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS.

Παρά το γεγονός ότι στις αρχές Αυγούστου η ΑΑΔΕ είχε προχωρήσει στην αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε περισσότερους από 294.000 επαγγελματίες υπενθυμίζοντας τους ότι θα πρέπει να συνδέσουν τον επαγγελματικό τους λογαριασμό με το IRIS, τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΔΙΑΣ δεν εκπέμπουν αισιοδοξία για επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι την Παρασκευή 22 Αυγούστου, μόλις 393.000 επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι είχαν προχωρήσει στην παραπάνω διαδικασία, σχεδόν το 50% των υπόχρεων να εγγραφούν (περίπου 800.000), αναφέρει το ertnews.

Τις τελευταίες 30 ημέρες (πριν την αποστολή του πρώτου e-mail από την ΑΑΔΕ στις 8 Αυγούστου) ο ημερήσιος ρυθμός εγγραφής έφτανε στους 427 επαγγελματίες. Το διάστημα 8 με 22 Αυγούστου (μετά την αποστολή των μηνυμάτων της ΑΑΔΕ) ο μέσος ημερήσιος ρυθμός εγγραφής χρηστών στο IRIS P2B πενταπλασιάστηκε φτάνοντας τις 2.173 εγγραφές.

Από την αρχή του χρόνου μέχρι τις 22 Αυγούστου η χρήση IRIS από επαγγελματίες δεκαπλασιάστηκε με περίπου 300.000 συναλλαγές (290.931) ενώ το ποσό που διακινήθηκε μέσα από το IRIS (για όλα τα προϊόντα) στο ίδιο διάστημα αγγίζει τα 3,37 δισ. ευρώ.

Φέτος 5 νέες τράπεζες προστέθηκαν στην εξυπηρέτηση της υπηρεσίας IRIS P2P (μεταξύ ιδιωτών) και IRIS P2B, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των τραπεζών σε 12 από 7 που τη διέθεταν το 2023 και μόνο 4 το 2021.

Τα πρόστιμα

Με βάση το ισχύον χρονοδιάγραμμα, όσοι επαγγελματίες δεν συνδεθούν μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου με τα σύστημα ΙRIS, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Επίσης, σε περίπτωση καταγγελιών πολιτών για μη αποδοχή πληρωμών με το IRIS από επαγγελματίες αυτές θα κοινοποιούνται από τα αρμόδια όργανα στην ΑΑΔΕ και στην Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής προκειμένου να ληφθούν υπόψη κατά τον προγραμματισμό και τη διενέργεια ελέγχων, αρμοδιότητάς τους.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, έως τις 31 Μαρτίου 2025 το σύστημα άμεσων πληρωμών θα επεκταθεί στο σύνολο των επιχειρήσεων. Η επέκταση αφορά όλο το φάσμα των συναλλαγών, τόσο το ηλεκτρονικό όσο και το φυσικό εμπόριο.

Πού χρειάζεται προσοχή

Ο ΙΒΑΝ που θα επιλέξουν οι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι κατά την εγγραφή τους πρέπει να έχει δηλωθεί στο Μητρώο Επαγγελματικών Λογαριασμών της ΑΑΔΕ, στην ψηφιακή πύλη myAADE www.myaade.gov.gr στη διαδρομή Εφαρμογές > Φορολογικές Υπηρεσίες > Επαγγελματικός Λογαριασμός

Το όριο των 500 ευρώ ημερησίως για τις συναλλαγές μέσω IRIS εφαρμόζεται ανά πελάτη και όχι στο σύνολο των πληρωμών που μπορεί να λάβει ο επαγγελματίας στη διάρκεια του 24ώρου. Για παράδειγμα ένας επαγγελματίας μπορεί να λάβει σε μια ημέρα 4 πληρωμές από 500 ευρώ η κάθε μία (σύνολο 2.000 ευρώ).

Για όσους υπόχρεους δεν εγγραφούν στο IRIS μέχρι τη λήξη της προθεσμίας προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Μέσω του συστήματος άμεσων πληρωμών IRIS οι πελάτες μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές χωρίς καμία προμήθεια, 24 ώρες το 24ωρο και χωρίς να είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού του επαγγελματία, ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία της χρεωστικής ή πιστωτικής τους κάρτας. Αρκεί να γνωρίζουν το κινητό τηλέφωνο ή το ΑΦΜ του επαγγελματία ή να σαρώσουν τον QR κωδικό που αντιστοιχεί στον τραπεζικό λογαριασμό του επαγγελματία.

Οι επαγγελματίες λαμβάνουν τα χρήματα άμεσα (σε 2 δευτερόλεπτα) ακόμη και αν η τράπεζα με την οποία συνεργάζονται είναι διαφορετική από την τράπεζα του πελάτη. Επίσης, πληρώνουν κατά μέσο όρο 50% χαμηλότερες προμήθειες συγκριτικά με συναλλαγές με χρήση POS.

Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας γίνεται γρήγορα και εύκολα, μέσω web banking ή mobile banking της συνεργαζόμενης τράπεζας.

Αξίζει να σημειωθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο κ. Χατζηδάκης είχε απευθύνει σύσταση προς τις τράπεζες να αυξήσουν το ημερήσιο όριο χρήσης του συστήματος IRIS για τους καταναλωτές, στα 500 ευρώ για μεταφορές σε ιδιώτες συν 500 ευρώ για πληρωμές σε επιχειρήσεις, δηλαδή συνολικά 1.000 ευρώ την ημέρα από 500 ευρώ που είναι σήμερα.

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: IRISελεύθεροι επαγγελματίεςπληρωμέςΠΡΟΣΤΙΜΑ
Previous Post

Η 11η Γιορτή Πατάτας Καπνοχωρίου

Next Post

Στον εισαγγελέα ο πατέρας του άτυχου 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ – Καταθέτει έγγραφα – ΒΙΝΤΕΟ

Next Post
Δικαστήριο, δικη, μηνυση

Στον εισαγγελέα ο πατέρας του άτυχου 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ - Καταθέτει έγγραφα - ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κάλεσμα προς τα μέλη του Συλλόγου ατόμων με αναπηρία για την συμμετοχή τους στο 11ο Εκλοαπολογιστικό  Συνέδριο της Ε.Σ.Α.μεΑ.
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»
  • Συγχαρητήρια από το Γυμνάσιο – Λ.Τ. Τσοτυλίου στην Πρωταθλήτρια Ελλάδας Καρπόζηλου Δήμητρα
  • Ενοικιάζεται όμορφο διαμέρισμα στη Σιάτιστα στον 1 ο όροφο
  • Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Παρουσίαση ξένων και ελληνικών λογοτεχνικών έργων που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr