Βόιο: Το έστρωσε. Χιονίζει από τα χαράματα. Βίντεο
Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Σημαντική πρόκριση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας μέσα στο Βελβεντό! Ευχαριστήριο
Το «Χαμόγελο» στα Γρεβενά με δράσεις ψηφιακού εγγραμματισμού για μικρούς και μεγάλους
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο
Επέστρεψαν οι Αγρότες του Βοΐου από το μπλόκο. Βίντεο
Έκθεση φωτογραφίας για τη Μετάβαση: «Εικόνες ενός τόπου που αλλάζει» την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης
Σοφία Ζαχαράκη
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα
φορολογια
IRIS, κινητο
Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας γουνα ΕΟΓ
απατη

Ποια χρέη μπορούν να επανενταχθούν σε ρύθμιση έως 120 δόσεις

Οι προϋποθέσεις και οι δικαιούχοι υπαγωγής στις ρυθμίσεις του νέου νόμου, καθορίζονται με εγκύκλιο. Ποια χρέη αποκλείονται από την επανένταξη.

Περίπου 250.000 ρυθμισμένες οφειλές σε 120 ή 72 δόσεις, οι οποίες έπαψαν να εξυπηρετούνται τον Φεβρουάριο του 2023, μπορούν να επανενταχθούν σε ρύθμιση, υπό την προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης θα υποβάλλει αίτηση, όταν η σχετική πλατφόρμα ενεργοποιηθεί.

Ήδη, το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) εξέδωσε χθες, εγκύκλιο με την οποία ξεκαθαρίζει ότι η υποβολή του σχετικού αιτήματος για ρυθμίσεις που χάθηκαν μέχρι την 1η Φεβρουαρίου και αποτυπώθηκαν στην μηχανογραφική ροή του ΚΕΑΟ στις 16/02/2023, πρέπει να γίνει έως τις 31 Ιουλίου.

Παράλληλα βέβαια, θα πρέπει να καταβληθεί ποσό που αντιστοιχεί σε 2 μηνιαίες δόσεις της απολεσθείσας ρύθμισης έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα υποβολής της αίτησης. Το ποσό αυτό καλύπτει τις παλαιότερες δόσεις της απολεσθείσας ρύθμισης.

Μετά την αναβίωση της ρύθμισης, οι ανεξόφλητες δόσεις με τους αντίστοιχους τόκους, μεταφέρονται σε ίσο αριθμό δόσεων στο τέλος της ρύθμισης. Στην πράξη, η ρύθμιση αναβιώνει με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και με όλα τα ευεργετήματα που προβλέπονται στις διατάξεις της κάθε ρύθμισης για τον υπολειπόμενο αριθμό δόσεων.

Περισσότερα στο Euro2day

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *