Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
κεντρο υγειας τσοτυλι
Δήμος Βοΐου: Ανάπλαση κεντρικού δρόμου Σιάτιστας, προϋπολογισμού 1.035.000,00€ 
ΕΡΑΔΥΜ: Άσκηση επικοινωνιών στις συχνότητες την VHF/UHF και βραχέων.
Ενημερωτική Εκδήλωση: «Αρτιότητα και Οικοδομησιμότητα γηπέδων και οικοπέδων»
Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Προτεραιότητά μας η υλοποίηση του έργου ΣΔΙΤ καθώς περιλαμβάνει εκπαιδευτικές υποδομές και αθλητικές εγκαταστάσεις, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας» (Φωτογραφίες)
Δήμος Βοΐου: Το νέο Προεδρείο.  Λευκό η Λαϊκή Συσπείρωση, ομόφωνα στήριξε τον αντιπρόεδρο η παράταξη Ζευκλή.  Βίντεο
ΕΠΑΛ Σιάτιστας: Εσπερίδα για το Μεταλυκειακό Έτος Τάξη Μαθητείας
Τηλεφωνικη, απατη,
Δήμος Βοΐου: Ας προστατεύουμε το δάσος μας
Βόιο: Δεντροφυτεύσεις σε Νεάπολη και Τσοτύλι.  Φωτογραφίες

Ποια χρέη στην εφορία διαγράφονται αυτόματα

Περίπου 500.000 φορολογούμενους αφορά η απόφαση της κυβέρνησης να διαγράψει αυτόματα οφειλές έως 10 ευρώ. Διευκόλυνση και στις επιχειρήσεις να για σβήσουν χρέη πελατών έως 300 ευρώ.

Τα χρέη φορολογουμένων έως 10 ευρώ «σβήνει» αυτόματα το φορολογικό νομοσχέδιο δίνοντας τη δυνατότητα και στις επιχειρήσεις να σβήσουν χρέη πελατών τους έως 300 ευρώ με συνοπτικές διαδικασίες.

Εφεξής μάλιστα, σε μια προσπάθεια μείωσης του γραφειοκρατικού φόρτου της Φορολογικής Διοίκησης περιοδικά η εφορία θα διαγράφει αυτόματα οφειλές έως 1 ευρώ.

Το μέτρο αφορά περισσότερους από 500.000 φορολογούμενους οι οποίοι σήμερα χρωστούν έως 10 ευρώ, έχει κόστος μόλις 1 εκατ. ευρώ και αναμένεται να περιορίσει δραστικά τις εντυπώσεις από την καταγραφή των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο.

Τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ έδειχναν ότι τον Σεπτέμβριο 4,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι είχαν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και μετά την ενεργοποίηση των νέων διατάξεων θα περιοριστούν σε τουλάχιστον 3,8 εκατομμύρια.

Το νομοσχέδιο προβλέπει:

1. Γίνεται εφάπαξ διαγραφή οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων συνολικής αξίας έως 10 ευρώ ανά φορολογούμενο. Με αυτό τον τρόπο, αφενός αποφορτίζεται η Φορολογική Διοίκηση από το γραφειοκρατικό κόστος για την παρακολούθηση των οφειλών αυτών, ενώ πάνω από 500.000 φορολογούμενοι θα αποκτήσουν και πάλι τη δυνατότητα έκδοσης φορολογικής ενημερότητας, με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται για την οικονομική δραστηριότητά τους.

2. Εφαρμόζεται η περιοδική διαγραφή μικροοφειλών συνολικής αξίας έως 1 ευρώ ανά φορολογούμενο, προκειμένου και με αυτό τον τρόπο να αποφορτιστεί η λειτουργία της Φορολογικής Διοίκησης

3. Παρέχεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διαγράφουν ποσά ληξιπρόθεσμων οφειλών από πελάτες τους, συνολικού ύψους έως 300 ευρώ ανά οφειλέτη, χωρίς να απαιτείται να έχουν εξαντλήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την είσπραξή τους, δεδομένου ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων το κόστος της διαδικασίας είναι υψηλότερο από το ύψος της οφειλής

Τέλος, επιστρέφεται ή διαγράφεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης ΕΦΚ που βεβαιώθηκε για τα κρασιά, τα οποία μέχρι και την τελευταία ημέρα ισχύος του ΕΦΚ κρασιού (31.12.2018) δεν είχαν διατεθεί στην κατανάλωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «τα παραπάνω μέτρα αναμένεται να λειτουργήσουν με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία δημιουργώντας ένα νέο οικονομικό περιβάλλον με πραγματικές δυνατότητες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

Πηγή: Euro2day

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *