• Latest
χρημα

Ποιες επιχειρήσεις κερδίζουν δωρεάν κεφάλαιο κίνησης ως €50.000

9 Οκτωβρίου 2020
Συνάντηση Σπάρτακου με τον Πρωθυπουργό

Συνάντηση Σπάρτακου με τον Πρωθυπουργό

29 Αυγούστου 2026
χαπια φαρμακα

Απόφαση ορόσημο: Ο FDA ενέκρινε φάρμακο για τον καρκίνο στο πάγκρεας

29 Αυγούστου 2026
πισινα

Τρία παιδιά αισθάνθηκαν δυσφορία από χλώριο πισίνας παιδότοπου – Συνελήφθη η υπεύθυνη

29 Αυγούστου 2026
Σκύλος δάγκωσε ταχυδρόμο – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του ζώου

Άγρια επίθεση σκύλου σε 12χρονο- Συνελήφθη 28χρονη

29 Αυγούστου 2026
Τουρισμός για όλους

«Κλήρωσε» το Τουρισμός Για Όλους 2026: Δείτε τα αποτελέσματα

29 Αυγούστου 2026
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Λειτουργία Dry στο κλιματιστικό: Πώς προσφέρει δροσιά καταναλώνοντας λιγότερο ρεύμα

29 Αυγούστου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Μυστήριο για τον τρόπο που έχασε την ζωή της η 18χρονη στους καταρράκτες Δερματά – Είχε πάει για φωτογραφίες

29 Αυγούστου 2026
Οχιά φιδι

Οχιά δάγκωσε αδέλφια 14 ετών και 18 μηνών, στην αυλή του σπιτιού τους

29 Αυγούστου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: 35.500 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας – Ποιους αφορούν

29 Αυγούστου 2026
Το μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την πρεμιέρα του έργου «Η αγάπη άργησε μια μέρα» που ανεβαίνει την Παρασκευή 15/11

Γιάννης Κοκκαλιάρης: Με συνέργειες και πολλή δουλειά το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ του Δήμου Κοζάνης γίνεται πραγματικότητα

28 Αυγούστου 2026
κκε κουτσουμπας

ΚΚΕ: Επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη: μακριά από τις ανάγκες του λαού, «κοντά» στα κέρδη των επενδυτών

28 Αυγούστου 2026
Συνάντηση του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και την Υφυπουργό Τουρισμού Άννα Καραμανλή

Συνάντηση του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και την Υφυπουργό Τουρισμού Άννα Καραμανλή

28 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 29 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ποιες επιχειρήσεις κερδίζουν δωρεάν κεφάλαιο κίνησης ως €50.000

sierafm by sierafm
9 Οκτωβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
χρημα
0
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στον «αέρα» τα προγράμματα χορήγησης κεφαλαίου κίνησης από εννέα περιφέρειες, συνολικού ύψους 519 εκατ. Από 3.000 έως 50.000 ευρώ το «δώρο» που μπορεί να λάβει η κάθε επιχείρηση. Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής.

Σε πάνω από μισό δισ. ευρώ και συγκεκριμένα στα 519 εκατ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό που θα διατεθεί έως έκτακτη ενίσχυση στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού, μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ). Το ελάχιστο ύψος της ενίσχυσης ανά επιχείρηση είναι οι 3.000 ευρώ και το μέγιστο οι 50.000 ευρώ.

Τα κονδύλια αυτά θα αυξηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα καθώς αντιστοιχούν σε δεσμεύσεις στις 9 εκ των 13 περιφερειών της χώρας και απομένει η προκήρυξη των αντίστοιχων προγραμμάτων ενίσχυσης και από τις άλλες τέσσερις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το εν λόγω ποσό είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ ως άμεση ενίσχυση στις επιχειρήσεις με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης. Επισημαίνεται ότι τα χρήματα θα δοθούν με τη μορφή μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, κάτι που σημαίνει ότι δεν επιστρέφονται.

Οι ενεργές προκηρύξεις

Αυτή τη στιγμή, έχουν βγει στον «αέρα» τα προγράμματα ενίσχυσης των περιφερειών Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.

Το μεγαλύτερο ποσό, που ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ, θα δοθεί από την περιφέρεια Αττικής και ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία με 150 εκατ. ευρώ, η Κρήτη με 50 εκατ. ευρώ, η Δυτική Ελλάδα με 30 εκατ. ευρώ, η Πελοπόννησος με 30 εκατ. ευρώ, το Βόρειο Αιγαίο με 25 εκατ. ευρώ, των Ιονίων Νήσων με 14 εκατ. ευρώ, η Στερεά Ελλάδα με 10 εκατ. ευρώ και η Δυτική Μακεδονία με επίσης 10 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα όρια της ενίσχυσης, αυτά κυμαίνονται από 5.000 έως 50.000 ευρώ για τις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Βορείου Αιγαίου. Για την Κρήτη και τα Ιόνια Νησιά, τα όρια κυμαίνονται από 3.000 έως 40.000 ευρώ, για τη Στερεά Ελλάδα από 4.000 έως 40.000 ευρώ και για την Πελοπόννησο από 4.000 έως 50.000 ευρώ.

Μορφή ενίσχυσης

Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης κατά το έτος 2019, με ελάχιστο και μέγιστο ποσό όσο προβλέπεται ανά περιφέρεια.

Τα ποσά επί των οποίων θα υπολογιστεί το παραπάνω ποσοστό (50%) προκύπτουν από το άθροισμα:

  • των Αγορών Εμπορευμάτων Χρήσης
  • των Αγορών Α’ Υλών και Υλικών Χρήσης
  • του συνόλου των Δαπανών για Παροχή Υπηρεσιών
  • του συνόλου των Ενοικίων που καταβλήθηκαν στην χρήση από την επιχείρηση
  • του συνόλου των Παροχών σε εργαζομένους (πλην αυτών που απασχολήθηκαν σε Αγροτικές Βιολογικές δραστηριότητες)
  • Διάφορα Λειτουργικά Έξοδα

Συγκεκριμένα, ο υπολογισμός του αναλογούντος κεφαλαίου κίνησης (δημόσια χρηματοδότηση) προκύπτει από το άθροισμα των κάτωθι δηλωθέντων ποσών των πεδίων του έντυπου Ε3 του προηγούμενου έτους (χρήση 2019): 102, 202, 181, 281, 481, 185, 285, 485 πολλαπλασιαζόμενο με 50%.

Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο του ανώτατου επιτρεπόμενου ανά περιφέρεια, η αναλογούσα δημόσια χρηματοδότηση διαμορφώνεται στο ύψος της μέγιστης προβλεπόμενης χρηματοδότησης, ενώ σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι μικρότερο από το ελάχιστο προβλεπόμενο, δεν είναι δυνατή η συμμετοχή στη δράση.

Οι δικαιούχοι

Δικαίωμα λήψης της επιχορήγησης έχουν οι υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που νομίμως λειτουργούν στις παραπάνω περιφέρειες και στους ΚΑΔ που περιλαμβάνουν οι αναλυτικές προσκλήσεις και η νομική τους μορφή είναι μία από τις ακόλουθες:

i. Ανώνυμη Εταιρεία, ii. Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, iii. Ομόρρυθμη Εταιρεία, iv. Ετερόρρυθμη Εταιρεία, v. Ι.Κ.Ε, vi. Ατομική Επιχείρηση, vii. Ν.Ε.Π.Α., viii. Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση του Ν. 4430/2016 ως ισχύει, ix. Συνεταιρισμός, x. Δικηγορική Εταιρεία του άρθρου 49 επ. του Ν. 4194/2013, xi. Κοινωνία Αστικού Δικαίου.

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που υποβάλλουν πρόταση είναι οι εξής:

  • Να δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια που αφορά η πρόσκληση.
  • Να έχουν κάνει έναρξη πριν την 1/1/2019.
  • Να έχουν ως κύριο κωδικό δραστηριότητας ή δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ της αναλυτικής πρόσκλησης και στον οποίο να δραστηριοποιούνται αδιαλείπτως τουλάχιστον από 31/1/2020 και έως την ημέρα υποβολής της πρότασης.
  • Να είναι Πολύ Μικρή ή Μικρή Επιχείρηση.
  • Κατά το 2019 να απασχολούσαν λιγότερους από 50 εργαζομένους.
  • Να μη συντρέχουν λόγοι αποκλεισμού της παραγράφου 1 του άρθρου 40 του ν. 4488/2017 (Α’ 137).
  • Να μην ήταν προβληματικές την 31η Δεκεμβρίου 2019 ή εφόσον ήταν προβληματικές στις 31/12/2019 να έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην είναι προβληματικές κατά την υποβολή της σχετικής αίτησης χρηματοδότησης.
  • Κατά παρέκκλιση μπορούν να χορηγηθούν ενισχύσεις σε πολύ μικρές ή μικρές επιχειρήσεις (κατά την έννοια του παραρτήματος I του Καν. ΕΕ 651/2014) που ήταν ήδη προβληματικές στις 31 Δεκεμβρίου 2019, υπό την προϋπόθεση να μην υπάγονται σε συλλογική διαδικασία αφερεγγυότητας βάσει του εθνικού δικαίου και να μην έχουν λάβει ενίσχυση διάσωσης (ή εφόσον έχουν λάβει ενίσχυση διάσωσης, να έχουν αποπληρώσει το δάνειο ή λύσει τη σύμβαση εγγύησης κατά τη χορήγηση της ενίσχυσης βάσει της πρόσκλησης) ή ενίσχυση αναδιάρθρωσης (ή έχουν λάβει ενίσχυση αναδιάρθρωσης αλλά δεν υπόκεινται πλέον σε σχέδιο αναδιάρθρωσης κατά τη χορήγηση της ενίσχυσης βάσει της παρούσας πρόσκλησης).
  • Εφόσον δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση και την εμπορία γεωργικών προϊόντων, να δεσμευτούν για τη μη μετακύλιση της λαμβανόμενης ενίσχυσης εν μέρει ή εξ ολοκλήρου σε πρωτογενείς παραγωγούς και για την υποχρέωση ότι η εν λόγω ενίσχυση δεν μπορεί να καθορίζεται με βάση την τιμή ή την ποσότητα των προϊόντων που αγοράζονται από τους πρωτογενείς παραγωγούς ή που διατίθενται στην αγορά από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.
  • Να μην εκκρεμεί σε βάρος τους εντολή ανάκτησης προηγούμενης παράνομης και ασύμβατης κρατικής ενίσχυσης βάσει απόφασης ΕΕ ή ΔΕΕ.

Σταμάτης Ζησίμου [email protected]

Πηγή:euro2day.gr

Previous Post

Ο κωδικός που πρέπει να ξέρεις αν χαθεί ή κλαπεί το κινητό σου – Σημείωσέ τον, συμβουλεύει η ΕΛΑΣ

Next Post

Εξοικονομώ: Οι 10 αλλαγές που ξεκλειδώνουν επιδοτήσεις έως 42.500 ευρώ

Next Post
εξοικονομω κατ οικον

Εξοικονομώ: Οι 10 αλλαγές που ξεκλειδώνουν επιδοτήσεις έως 42.500 ευρώ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνάντηση Σπάρτακου με τον Πρωθυπουργό
  • Απόφαση ορόσημο: Ο FDA ενέκρινε φάρμακο για τον καρκίνο στο πάγκρεας
  • Τρία παιδιά αισθάνθηκαν δυσφορία από χλώριο πισίνας παιδότοπου – Συνελήφθη η υπεύθυνη
  • Άγρια επίθεση σκύλου σε 12χρονο- Συνελήφθη 28χρονη
  • «Κλήρωσε» το Τουρισμός Για Όλους 2026: Δείτε τα αποτελέσματα

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr