• Latest
ΦΑΓΗΤΟ

Ποιες τροφές πρέπει να πλένετε πάντα και ποιες να μην πλένετε ποτέ!

13 Ιανουαρίου 2019
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ

6 Ιουνίου 2025
εξετασεις, σχολειο

Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες

6 Ιουνίου 2025
βαπτιση

Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά

6 Ιουνίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Γυμνή 40χρονη γυναίκα στο κέντρο της Κοζάνης – Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλαδικές: Μαθητής εξεταζόταν την ώρα που σκοτωνόταν ο πατέρας του

6 Ιουνίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Γιώργου Πουλιόπουλου

6 Ιουνίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας

6 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

6 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

6 Ιουνίου 2025
Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

6 Ιουνίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας.  Φωτογραφίες

Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας. Φωτογραφίες

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποιες τροφές πρέπει να πλένετε πάντα και ποιες να μην πλένετε ποτέ!

sierafm by sierafm
13 Ιανουαρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΦΑΓΗΤΟ
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Από την παιδική ηλικία, μαθαίνουμε να πλένουμε ό,τι πρόκειται να φάμε. Ωστόσο, πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μερικές φορές αυτή η συνήθεια κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

 Το να πλένετε ορισμένες τροφές οδηγεί στην εξάπλωση βακτηρίων και σε πολλές άλλες αρνητικές συνέπειες.

Η ομάδα του Bright Side συγκέντρωσε πέντε παραδείγματα τροφών που πρέπει πάντα να πλένετε και άλλα τόσα που απαγορεύεται να πλένετε.

Ποιες τροφές να μην πλένετε ΠΟΤΕ

  • Αυγά: Μια ειδική ουσία τοποθετείται συχνά στα αυγά για να τα προστατεύει από τη μόλυνση από τα βακτηρίδια. Το νερό καταστρέφει αυτή την προστασία, επομένως δεν πρέπει να πλένετε αυγά.
  • Κοτόπουλο: Τα βακτήρια στο φρέσκο κοτόπουλο είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία μας. Το πιο γνωστό από όλα είναι η σαλμονέλα. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το πλύσιμο του κοτόπουλου πριν από το μαγείρεμα βοηθά στην επίλυση αυτού του προβλήματος, αλλά δεν είναι αλήθεια. Όταν πλένετε το κοτόπουλο, το νερό που χρησιμοποιείτε βοηθά τα βακτηρίδια να εξαπλωθούν στα χέρια σας και στον νεροχύτη της κουζίνας. Εάν αρχίσετε να το μαγειρεύετε αμέσως, όλα τα βακτηρίδια θα πεθάνουν. Σύμφωνα με τους καλύτερους σεφ, είναι καλύτερο να βράζετε το κοτόπουλο δύο φορές: μετά το βράσιμο του νερού για πρώτη φορά, θα πρέπει να αλλάξετε το νερό και να συνεχίσετε να βράζετε.
  • Κρέας: Όπως και το κοτόπουλο, δεν πρέπει να πλένετε το νωπό κρέας (βοδινό, χοιρινό, μοσχάρι, αρνί), επειδή το πλύσιμο βοηθά τα βακτηρίδια να εξαπλωθούν στον νεροχύτη της κουζίνας και στα χέρια σας. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τα βακτήρια μαγειρεύοντας σε επαρκώς υψηλή θερμοκρασία. Συμβουλή: Πριν από το μαγείρεμα, χρησιμοποιήστε χαρτοπετσέτες για να αφαιρέσετε τους χυμούς του κρέατος από την επιφάνεια του. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε σαπούνι και ζεστό νερό για να πλύνετε τα χέρια σας.
  • Ζυμαρικά: Και όμως, κάποιοι πλένουν τα ζυμαρικά! Οι σεφ πιστεύουν ότι το πλύσιμο ζυμαρικών είναι… έγκλημα, επειδή το νερό αφαιρεί το άμυλο που βοηθά στην απορρόφηση της σάλτσας πιο αποτελεσματικά. Μπορείτε να πλύνετε τα ζυμαρικά μόνο μετά το μαγείρεμα σε περίπτωση που θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε σε σαλάτα.
  • Μανιτάρια: Μην κρατάτε τα μανιτάρια κάτω από το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα και μην τα μουλιάζετε. Ο λόγος; Απορροφούν πολύ καλά το νερό. Είναι καλύτερο να τα ξεπλύνετε πολύ γρήγορα και να τα στεγνώσετε με χαρτοπετσέτα. Θα πρέπει να το κάνετε μόνο πριν το μαγείρεμα. Διαφορετικά, θα χαλάσουν και θα χάσουν την ελαστικότητά τους.

Ποιες τροφές πρέπει να πλένετε ΠΑΝΤΑ

  • Φρούτα και λαχανικά με βρώσιμη φλούδα: Αν δείτε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά με βρώσιμη φλούδα είναι καθαρά και λαμπερά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τα πλένετε στο σπίτι. Επιβάλλεται να τα πλένετε πάντα! Μην χρησιμοποιείτε, όμως, σαπούνι. Αρκεί άφθονο νερό για να καθαρίσουν. Στη συνέχεια απλά στεγνώστε τα με χαρτοπετσέτα.
  • Κονσέρβες: Τα βακτήρια δεν μπορούν να εισέλθουν στο εσωτερικό, χάρη στο καπάκι. Αλλά θα το κάνουν σίγουρα, αν δεν πλύνετε το εξωτερικό της κονσέρβας, προτού την ανοίξετε.
  • Φρούτα και λαχανικά με μη βρώσιμη φλούδα: Ανεξάρτητα από το πόσο καλά ξεφλουδίζετε αυτά τα τρόφιμα, τα βακτήρια από την φλούδα θα φτάσουν ούτως ή άλλως στην βρώσιμη σάρκα τους. Γι’ αυτό πρέπει πάντα να πλένετε τις μπανάνες, τα πεπόνια, τα καρπούζια και άλλα παρόμοια φρούτα και λαχανικά πριν τα φάτε.
  • Ξηροί καρποί: Πρέπει πάντα να τους πλένετε, ακόμη και αν είναι ξεφλουδισμένοι. Ποτέ δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα πού αποθηκεύτηκαν και πώς μεταφέρθηκαν. Εκτός αυτού, το πλύσιμο βοηθά να απαλλαγείτε από το φυτικό οξύ που περιέχουν οι φρέσκοι ξηροί καρποί. Χρησιμοποιείται για την προστασία των ξηρών καρπών από τα παράσιτα, αλλά μπορεί επίσης να βλάψει το ανθρώπινο σώμα.
  • Αποξηραμένα φρούτα: Αυτό το είδος φαγητού θεωρείται ως ένα από τα πιο βρώμικα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα φρούτα που πωλούνται “με το κιλό”. Ακόμα κι αν αγοράσατε αποξηραμένα φρούτα μέσα σε ένα ωραίο πακέτο, πρέπει πρώτα να τα ξεπλύνετε ή ακόμα και να τα μουλιάσετε για λίγες ώρες.

Πηγή: iatropedia

Tags: ΦΑΓΗΤΟ
Previous Post

Αλτσχάιμερ: Απαντήστε σε 10 ερωτήσεις και δείτε αν κινδυνεύετε

Next Post

Η μέρα της κρίσης για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Next Post
ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Η μέρα της κρίσης για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ
  • Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια
  • Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες
  • Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά
  • Γυμνή 40χρονη γυναίκα στο κέντρο της Κοζάνης – Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr