• Latest
χάσκι

Ποινική δίωξη για τον Όλιβερ – Στο φως τα μυστικά της Αράχωβας

31 Μαρτίου 2024
Σύλλογος Συνταξιούχων Ο.Τ.Α. Νομού Κοζάνης

Συνταξιούχοι ΟΤΑ Κοζάνης: Η Θέρμανση δεν μπορεί να είναι προνόμιο για λίγους

15 Σεπτεμβρίου 2026
Σύσκεψη μηλοπαραγωγών στο Μεσόβουνο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας

Σύσκεψη μηλοπαραγωγών στο Μεσόβουνο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας

15 Σεπτεμβρίου 2026
Χρήστος Ι. Π. Κολοβός: Μύθοι και αλήθειες για τη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5

Τρόπο για να παραμείνει «stand by» η Πτολεμαΐδα 5 μέχρι τέλος Μαρτίου ως «γραμμή άμυνας» στα extreme γεωπολιτικά σενάρια αναζητά η ΡΑΑΕΥ

15 Σεπτεμβρίου 2026
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026 – «Κινητικότητα για όλους»: Πολυθεματικό πρόγραμμα δράσεων από τον Δήμο Γρεβενών.

Δήμος Κοζάνης: Ξεκινά την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026

15 Σεπτεμβρίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΚ: Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου,  διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Πολυμύλου

15 Σεπτεμβρίου 2026
300 γιλέκα ασφαλείας στους Κυνηγετικούς Συλλόγους Εορδαίας και Σιάτιστας. Βίντεο

300 γιλέκα ασφαλείας στους Κυνηγετικούς Συλλόγους Εορδαίας και Σιάτιστας. Βίντεο

15 Σεπτεμβρίου 2026
Πένθος

Σοκ στη Σιάτιστα! Έφυγε από τη ζωή 52χρονος

15 Σεπτεμβρίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Επικίνδυνη για την εθνική ενεργειακή ασφάλεια η κυβέρνηση – Πλήρης δικαίωση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ

15 Σεπτεμβρίου 2026
Εκδόθηκε η πρόσκληση 27εκ. €,  για τη δημιουργία Κέντρου Ολιστικής Διαχείρισης Καρκίνου  στο «Μποδοσάκειο» Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας: «Γίνε η φωνή που αναβαθμίζει το ΕΣΥ»

15 Σεπτεμβρίου 2026
Τα μαλλιά 25χρονης μπλέχτηκαν σε ρόδα λούνα παρκ και αποκόπηκε μέρος του τριχωτού της κεφαλής της

Τα μαλλιά 25χρονης μπλέχτηκαν σε ρόδα λούνα παρκ και αποκόπηκε μέρος του τριχωτού της κεφαλής της

15 Σεπτεμβρίου 2026
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Έπαιζαν παράνομα τυχερά παιχνίδια σε ίντερνετ καφέ – Xειροπέδες σε 13 άτομα, ανάμεσά τους και 84χρονη

15 Σεπτεμβρίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την κτηνοτροφία στη Δυτική Μακεδονία

15 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ποινική δίωξη για τον Όλιβερ – Στο φως τα μυστικά της Αράχωβας

sierafm by sierafm
31 Μαρτίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
χάσκι
0
SHARES
165
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μία λεκάνη με καρβουνόσκονη, που βρέθηκε σε συγκεκριμένο χώρο και κατασχέθηκε ως πειστήριο, δίνει νέα τροπή στην υπόθεση θανάτου του 8χρονου χάσκι, τον περασμένο Νοέμβριο, στην Αράχοβα.

Ηδη η Εισαγγελία Λιβαδειάς άσκησε ποινική δίωξη κατά -άγνωστου προς το παρόν- φυσικού προσώπου, απορρίπτοντας ουσιαστικά την πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Αστυνομίας και απέδιδε τον θάνατο του Ολιβερ σε επίθεση αγέλης άλλων ζώων.

Ολο το διάστημα που μεσολάβησε, η Πανελλήνια Ομάδα κατά της Κακοποίησης των Ζώων υπέβαλε σειρά αιτημάτων στις δικαστικές Αρχές, προκειμένου να ερευνηθούν συγκεκριμένα ευρήματα και, έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται και η καρβουνόσκονη που εντοπίστηκε, καθώς ο Ολιβερ είχε πάνω του καρβουνόσκονη την ημέρα που μεταφέρθηκε άγρια κακοποιημένος στο κτηνιατρείο. Πλέον, οι εμπλεκόμενες πλευρές αναμένουν να κληθεί σε απολογία το φυσικό πρόσωπο που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος -χωρίς να έχει γίνει γνωστή προς το παρόν η κατηγορία που του αποδίδεται- ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα λήψης αντιγράφων της δικογραφίας.

Θα ανοίξουν στόματα

«Η υπόθεση βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο, όπου η ανάκριση καλείται να ρίξει φως και να υποδείξει τον άνθρωπο που κακοποίησε τον Ολιβερ, γιατί είναι ξεκάθαρο πλέον πως μιλάμε για ανθρώπινο παράγοντα», λέει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής η δικηγόρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων, Ανθούλα Ανάσογλου, τονίζοντας ότι πλέον «έχει αποκλειστεί το σενάριο περί αγέλης, που εμφανίστηκε για ένα βράδυ και εξαφανίστηκε ως διά μαγείας». Παράλληλα επισημαίνει ότι η νέα εξέλιξη θα ανοίξει τα στόματα στην Αράχοβα.

«Με την αποφασιστικότητα της Δικαιοσύνης να συνεχίσει την έρευνα, αναθάρρησαν όλοι οι κάτοικοι της Αράχοβας, που έχουν να προσφέρουν καταθέσεις και γεγονότα. Είναι γνωστό πως σε μια κλειστή κοινωνία υπάρχουν μυστικά. Ομως, όταν αρχίσει η κάθαρση, το φως αγγίζει τις καρδιές των ανθρώπων σπάζοντας τη σιωπή τους. Λίγη ακόμα υπομονή και σύντομα θα φανούν όλα», καταλήγει η κ. Ανάσογλου.

Αντιφατικές εκθέσεις

Με την επιμονή της η Πανελλήνια Ομάδα κατά της Κακοποίησης των Ζώων θεωρεί ότι αποδόμησε την πραγματογνωμοσύνη που κατέδειξε αγέλη άλλων ζώων και την οποία είχε διενεργήσει ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος δεν είχε επιβεβαιώσει την εκτίμηση της κτηνιάτρου Κλεονίκης Τόλα που περιέθαλψε το άτυχο ζώο και είχε κάνει ξεκάθαρα λόγο για κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα. «Εγώ ήμουν από την αρχή βέβαιη για το τι έχει συμβεί στον Ολιβερ και όλα τα στοιχεία έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία», λέει η κ. Τόλα στον «Ε.Τ.» της Κυριακής και προσθέτει: «Η δικαστική εξέλιξη με την άσκηση ποινικής δίωξης δεν είναι δικαίωση για εμένα. Είναι δικαίωση για τον Ολιβερ και για όλα τα ζώα που κακοποιούνται. Οταν άκουγα τα περί αγέλης, ήξερα ότι δεν ισχύουν επειδή ήμουν σίγουρη για αυτά που είχα δει. Είμαι πολλά χρόνια γιατρός και σχεδόν κάθε εβδομάδα καλούμαι να εξετάσω ζώα που έχουν πυροβοληθεί, δηλητηριαστεί ή κακοποιηθεί με άλλον τρόπο. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αποκαλύπτεται ο ένοχος, γιατί κάποιοι ξέρουν και δεν μιλούν ή δεν έχουν επαρκή στοιχεία. Στην περίπτωση του Ολιβερ ελπίζω ότι η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Αν δεν ήμουν εγώ να τον εξετάσω και να διαπιστώσω τι συνέβη, θα ήταν κάποιος άλλος συνάδελφος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολιβερ είχε βρεθεί άγρια κακοποιημένος στις 26 Νοεμβρίου 2023 και η υπόθεσή του προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη. Παράλληλα υπήρξε αναταραχή στην τοπική κοινωνία, καθώς δημιουργήθηκε κύμα συμπαράστασης στον ιδιοκτήτη του σκύλου, αλλά και κινητοποίηση στα social media για την ακύρωση κρατήσεων στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Στάση αναμονής από τον ιδιοκτήτη του σκύλου

Ο Μιχάλης, ιδιοκτήτης του Ολιβερ, είναι ακόμα επιφυλακτικός με τις εξελίξεις, αλλά ποτέ δεν πίστεψε, όπως είπε μιλώντας στον «Ε.Τ.» της Κυριακής, ότι ο σκύλος του έπεσε θύμα άλλων ζώων. «Από την πρώτη στιγμή που τον είδα κατάλαβα ότι ήταν άγρια κακοποιημένος, γιατί αιμορραγούσε, είχε σπασμένο πλευρό και επιπλέον ακόμα και το τρίχωμά του ήταν μαδημένο σαν να τον είχαν χτυπήσει με καδρόνι», λέει και συνεχίζει: «Δικαίωση για εμένα θα είναι να δω τους υπεύθυνους να λογοδοτούν. Μέχρι τότε δεν θέλω να στοχοποιείται κανένα πρόσωπο, γιατί είμαστε μικρή κοινωνία στην Αράχοβα, 2.700 νοματαίοι όλοι κι όλοι, και υπάρχουν ακραίες αντιδράσεις. Να μη δείχνουμε κανέναν χωρίς αποδείξεις μέχρι η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Πηγή eleftherostypos.gr

Tags: ΧΑΣΚΙ
Previous Post

Στο Ωνάσειο μεταφέρθηκε το 3χρονο κοριτσάκι που υπέστη ανακοπή στη Θεσσαλονίκη

Next Post

Ποια είναι η επόμενη Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά το 2024

Next Post
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Ποια είναι η επόμενη Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά το 2024

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνταξιούχοι ΟΤΑ Κοζάνης: Η Θέρμανση δεν μπορεί να είναι προνόμιο για λίγους
  • Σύσκεψη μηλοπαραγωγών στο Μεσόβουνο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας
  • Τρόπο για να παραμείνει «stand by» η Πτολεμαΐδα 5 μέχρι τέλος Μαρτίου ως «γραμμή άμυνας» στα extreme γεωπολιτικά σενάρια αναζητά η ΡΑΑΕΥ
  • Δήμος Κοζάνης: Ξεκινά την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026
  • ΔΕΥΑΚ: Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου,  διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Πολυμύλου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr