Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου «ΤΑΞΙΔΙ: Συλλογικό οδοιπορικό λέξεων & εικόνων» στην Κοζάνη
Σταθερά υψηλές επιδόσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025
Πρόγραμμα Επισκέψεως Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Εράτυρας
Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς
Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΟΦΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ WC ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ»
Ο Δήμος Γρεβενών στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Κ16 – Υψηλού επιπέδου φιλοξενία και συνεργασία με μέλλον.
Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας το Σάββατο 28 Ιουνίου 2025 και ώρες 10:00 έως 22:00 στο Άλσος Κουρί λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς  καθώς και σε άλλα δασικά οικοσυστήματα
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)
ΣΥΡΙΖΑ
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια
Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το  Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα  «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

Ποιοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις από τον Ιανουάριο

Έξι κατηγορίες συνταξιούχων θα πρέπει να περιμένουν αυξήσεις από τον Ιανουάριο του 2019, μετά και τον πρόσφατο “λευκό καπνό” από το EuroWorking Group για τις συντάξεις.

Εκτός από τους διασωθέντες συνταξιούχους οι οποίοι κερδίζουν από την απόσυρση των περικοπών έως 18%, υπάρχουν και περίπου 500.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι προβλέπεται να βελτιώσουν το εισόδημά τους. καθώς ο επανυπολογισμός και η αναπροσαρμογή των συντάξεων τους ευνοεί.

Πρόκειται για ομάδες συνταξιούχων που η σύνταξη βγαίνει υψηλότερη με τον τρόπο υπολογισμού σε σύγκριση με τα ποσά που λαμβάνουν σήμερα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι έξι κατηγορίες συνταξιούχων, που λαμβάνουν συνολικά 550.000 συντάξεις και ευνοούνται είναι οι εξής:

  1. Συνταξιούχοι του ΙΚΑ με μέσες αποδοχές και από 20- 30 έτη ασφάλισης. Οι εν λόγω συνταξιούχοι κερδίζουν διπλά: ευνοούνται και από τους συντελεστές της ανταποδοτικής σύνταξης και από τον τεκμαρτό μισθό βάσει τους οποίου υπολογίστηκε η σύνταξή τους, δηλ. από τη βάση υπολογισμού της ανταποδοτικής.
  2. Συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι ΝΠΔΔ που ανήκαν στο ειδικό καθεστώς του ΙΚΑ και έλαβαν σύνταξη με τις δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις. Το κλειδί είναι πως κατέβαλλαν εισφορές που αφορούσαν σε υψηλότερο συντάξιμο μισθό από τη βάση υπολογισμού της παλαιάς τους σύνταξης, καθώς οι εν λόγω υπάλληλοι πλήρωναν εισφορές στο σύνολο των αποδοχών τους και όχι μόνο στον βασικό μισθό με τον οποίο βγαίνει η σύνταξή τους.
  3. Συνταξιούχοι των πρώην ειδικών Ταμείων ΔΕΚΟ- Τραπεζών (ΤΑΠ- ΟΤΕ, ΟΑΠ-ΔΕΗ, ΤΣΠ- ΕΤΕ κ.α.)
  4. Συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ- ΤΣΑ, πρώην αυτοκινητιστές που συνταξιοδοτήθηκαν με 35ετία ή και περισσότερα έτη.
  5. Συνταξιούχοι που αποχώρησαν με διαδοχική ασφάλιση και είχαν μεγάλες ποινές στο τμήμα που αφορούσε τον συμμετέχοντα φορέα. Με τις νέες διατάξεις η χρήση της διαδοχικής ασφάλισης έχει καταργηθεί και ο χρόνος υπολογίζεται ενιαία. Έτσι, οι συντάξεις αυτής της κατηγορίας μπορούν να προσδοκούν σημαντική προσαύξηση.
  6. Συνταξιούχοι που λαμβάνουν πρόωρη / μειωμένη σύνταξη έως 30%.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)