Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
Φιλοζωικό Μπαζάρ του Συλλόγου Σιάτιστας «Η ΕΥΘΥΝΗ» στην Πλατεία Γεράνειας
Συμπτύξεις τμημάτων: Σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης  η ακολουθούμενη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»
Φλώρινα: Μηχανόβιοι απατεώνες, δήθεν λογιστές, άρπαξαν χρυσαφικά!!
Μεγάλη φωτιά στο παλιό “Κουτούκι” στην οδό Ναυαρίνου στην Κοζάνη – Άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής. Βίντεο
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Δημοπρατήθηκε το Φράγμα Νεστορίου
Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2026» ­- Ξεκινά ένα πλούσιο καλοκαίρι πολιτισμού, δημιουργίας και συμμετοχής
Marseaux Live στα Γρεβενά:  Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 21:00
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
1η έκθεση τοπικών προϊόντων στη Νεάπολη! Δηλώσεις συμμετοχής

Ποιοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις από τον Ιανουάριο

Έξι κατηγορίες συνταξιούχων θα πρέπει να περιμένουν αυξήσεις από τον Ιανουάριο του 2019, μετά και τον πρόσφατο “λευκό καπνό” από το EuroWorking Group για τις συντάξεις.

Εκτός από τους διασωθέντες συνταξιούχους οι οποίοι κερδίζουν από την απόσυρση των περικοπών έως 18%, υπάρχουν και περίπου 500.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι προβλέπεται να βελτιώσουν το εισόδημά τους. καθώς ο επανυπολογισμός και η αναπροσαρμογή των συντάξεων τους ευνοεί.

Πρόκειται για ομάδες συνταξιούχων που η σύνταξη βγαίνει υψηλότερη με τον τρόπο υπολογισμού σε σύγκριση με τα ποσά που λαμβάνουν σήμερα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι έξι κατηγορίες συνταξιούχων, που λαμβάνουν συνολικά 550.000 συντάξεις και ευνοούνται είναι οι εξής:

  1. Συνταξιούχοι του ΙΚΑ με μέσες αποδοχές και από 20- 30 έτη ασφάλισης. Οι εν λόγω συνταξιούχοι κερδίζουν διπλά: ευνοούνται και από τους συντελεστές της ανταποδοτικής σύνταξης και από τον τεκμαρτό μισθό βάσει τους οποίου υπολογίστηκε η σύνταξή τους, δηλ. από τη βάση υπολογισμού της ανταποδοτικής.
  2. Συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι ΝΠΔΔ που ανήκαν στο ειδικό καθεστώς του ΙΚΑ και έλαβαν σύνταξη με τις δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις. Το κλειδί είναι πως κατέβαλλαν εισφορές που αφορούσαν σε υψηλότερο συντάξιμο μισθό από τη βάση υπολογισμού της παλαιάς τους σύνταξης, καθώς οι εν λόγω υπάλληλοι πλήρωναν εισφορές στο σύνολο των αποδοχών τους και όχι μόνο στον βασικό μισθό με τον οποίο βγαίνει η σύνταξή τους.
  3. Συνταξιούχοι των πρώην ειδικών Ταμείων ΔΕΚΟ- Τραπεζών (ΤΑΠ- ΟΤΕ, ΟΑΠ-ΔΕΗ, ΤΣΠ- ΕΤΕ κ.α.)
  4. Συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ- ΤΣΑ, πρώην αυτοκινητιστές που συνταξιοδοτήθηκαν με 35ετία ή και περισσότερα έτη.
  5. Συνταξιούχοι που αποχώρησαν με διαδοχική ασφάλιση και είχαν μεγάλες ποινές στο τμήμα που αφορούσε τον συμμετέχοντα φορέα. Με τις νέες διατάξεις η χρήση της διαδοχικής ασφάλισης έχει καταργηθεί και ο χρόνος υπολογίζεται ενιαία. Έτσι, οι συντάξεις αυτής της κατηγορίας μπορούν να προσδοκούν σημαντική προσαύξηση.
  6. Συνταξιούχοι που λαμβάνουν πρόωρη / μειωμένη σύνταξη έως 30%.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *