Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για έργα βελτίωσης προσβασιμότητας Δημοτικών Σχολείων
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Ζαγκουντίνος Δημήτριος: Το μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά
Χρήστος Ι. Π. Κολοβός: Μύθοι και αλήθειες για τη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5
Το νερό της Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι απλώς πλούτος. Είναι η ευκαιρία της. ( του Χάρη Κάτανα)
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Η Σαμαρίνα χόρεψε τον «Τσιάτσιο» και τίμησε τις ρίζες της. Φωτογραφίες
Τα Γρεβενά υποδέχονται τον Γιώργο Ζερβάκη στο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026”
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο
ΣΥΛΛΗΨΗ

Ποιοι θα εξαιρεθούν από τις 120 δόσεις της εφορίας

Οι 9 στους 10 οφειλέτες έχουν αφήσει χρέη στην εφορία που δεν υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ και περιμένουν τη ρύθμιση των 120 δόσεων για να τα ρυθμίσουν και να γλιτώσουν από κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων.

Σήμερα 2,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι σε σύνολο 4 εκατομμυρίων οφειλετών της εφορίας χρωστούν μικροποσά που δεν υπερβαίνουν τα 500 ευρώ. Αν προστεθούν και 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενοι που έχουν φορολογικές οφειλές από 500 έως 10.000 ευρώ, τότε οι 9 στους 10 οφειλέτες έχουν αφήσει χρέη στην εφορία που δεν υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ και περιμένουν τη ρύθμιση των 120 δόσεων για να τα ρυθμίσουν και να γλιτώσουν από κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων.

Το εν λόγω σχέδιο για τις 120 δόσεις που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες δεν θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα, ήτοι δεν θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση και τα 4 εκατομμύρια φορολογούμενων  που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία.

Η εν λόγω ρύθμιση θα συνοδεύεται με αυστηρά κριτήρια, με στόχο να αποκλειστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, δηλαδή πιο απλά, όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη τους θα αποκλείονται αυτομάτως από το ευνοϊκό καθεστώς.

Στη βάση αυτή, οι δόσεις για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση θα ξεκλειδώνουν ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, ενώ υπό προϋποθέσεις θα μπορούν να ενταχθούν στις 120 δόσεις μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, εργαζόμενοι που αμείβονται με μπλοκάκι, επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν κλείσει τα βιβλία τους.

Οι μηνιαίες δόσεις θα φθάνουν έως τις 120, με την ελάχιστη μηνιαία δόση να κινείται έως τα 50 ευρώ. Κλειδί που θα προσδιορίζει τον τελικό αριθμό των δόσεων θα αποτελεί το εισόδημα του οφειλέτη. Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των δόσεων τόσο λιγότερα θα είναι τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που θα «κουρεύονται».

Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν οφειλές από φόρους, πρόστιμα και τέλη που δημιουργήθηκαν μέχρι και το τέλος του 2017. Ωστόσο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπαχθούν και οι φόροι που άφησαν απλήρωτους οι φορολογούμενοι το 2018. Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση για να υπαχθεί κάποιος οφειλέτης της Εφορίας στη ρύθμιση θα είναι η εξόφληση των τρεχουσών φορολογικών οφειλών. Οι φορολογούμενοι δηλαδή δεν θα πρέπει να έχουν δημιουργήσει νέα χρέη από την αρχή της χρονιάς και θα πρέπει να έχουν πληρώσει ή να έχουν ρυθμίσει τις τρέχουσες οφειλές τους.

Πηγή:insider.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *