• Latest
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ

Ποιοι θα λάβουν τη Χριστουγεννιάτικη «επιταγή ακρίβειας»

25 Νοεμβρίου 2023
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Νέα τροπή στον θάνατο του 18μηνών βρέφους – Κακουργηματική δίωξη στον παππού του

14 Ιουνίου 2026
ασθενοφορο

Νεκρός 57χρονος με τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο – Με τον ίδιο τρόπο είχε φύγει και ο πατέρας του

14 Ιουνίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Άγριο έγκλημα: Πυροβόλησε άνδρα πέντε φορές στο κεφάλι

14 Ιουνίου 2026
Σωκράτης Μάλαμας – Ιουλία Καραπατάκη στη Νεάπολη Κοζάνης: Ξεκίνησε η προπώληση!

Σωκράτης Μάλαμας – Ιουλία Καραπατάκη στη Νεάπολη Κοζάνης: Η προπώληση συνεχίζεται!

13 Ιουνίου 2026
Πέταξαν 56 φορτία με μπάζα σε αγροτικές περιοχές – Πέντε συλλήψεις

Πέταξαν 56 φορτία με μπάζα σε αγροτικές περιοχές – Πέντε συλλήψεις

13 Ιουνίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Πώς δρούσε το κύκλωμα κοκαΐνης με πρώην ποδοσφαιριστή, αστυνομικό και ειδικό φρουρό – Οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν

13 Ιουνίου 2026

Ισόβια στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ της Χαλκιδικής για τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη

13 Ιουνίου 2026
Δυναμική παρουσία του Δημάρχου Γρεβενών, στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Ρόδο

Ο Δήμαρχος Γρεβενών Κυριάκος Ταταρίδης, σχετικά με τη μήνυση σε βάρος του: “Δεν υπήρξε οποιαδήποτε απειλή, εξύβριση ή άλλη παράνομη συμπεριφορά, όπως αναφέρεται στην καταγγελία” (Βίντεο)

13 Ιουνίου 2026
Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

13 Ιουνίου 2026
Η τοποθέτηση του Αγροτικού Συλλόγου Βοΐου στη Βουλή. Προτάσεις και παρεμβάσεις από την Αντιπρόεδρο Αργυρώ Ξανθοπούλου. Βίντεο

Η τοποθέτηση του Αγροτικού Συλλόγου Βοΐου στη Βουλή. Προτάσεις και παρεμβάσεις από την Αντιπρόεδρο Αργυρώ Ξανθοπούλου. Βίντεο

13 Ιουνίου 2026
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Συνέλαβαν το δήμαρχο Γρεβενών – Φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε την αναπληρώτρια διευθύντρια Οικονομικών

13 Ιουνίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Τσοτύλι: Στο ιατρείο Ζιμπιλίδη η Χειρουργός- Μαστολόγος, Κουκουριτάκη, Μηλιώτη Ζαμπία

13 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 14 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ποιοι θα λάβουν τη Χριστουγεννιάτικη «επιταγή ακρίβειας»

sierafm by sierafm
25 Νοεμβρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ
0
SHARES
40
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης για νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη, εξειδίκευσε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Πρόκειται για μία μορφή της επιταγής ακρίβειας που είχε «πληρωθεί» και πέρυσι τον Δεκέμβριο, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει πως η καλή πορεία της οικονομίας επιτρέπει τη διάθεση 350 εκατ. ευρώ, σε σειρά παρεμβάσεων για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Ήταν μια κίνηση που θεωρούνταν «σίγουρη» μετά την ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων του κρατικού προϋπολογισμού για το δεκάμηνο Ιανουάριος – Οκτώβριος, καθώς επιτεύχθηκε πρωτογενές πλεόνασμα άνω των 6 δισ. ευρώ, το οποίο ξεπέρασε τις προσδοκίες για πλεόνασμα περί το 1 δισ. ευρώ.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, οι πολίτες που επωφελούνται από τα έκτακτα μέτρων στήριξης ύψους 350 εκατ. ευρώ φτάνουν τα 2,3 εκατομμύρια.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του επιδόματος, που θα δοθεί εκτάκτως τα Χριστούγεννα είναι:

  • Οι οικογένειες που λαμβάνουν επίδομα τέκνων.
  • Οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες.
  • Οι δικαιούχοι ΑμεΑ του ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ θα λάβουν επίδομα 200 ευρώ.
  • Οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον υπουργό:

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα λάβουν τον Δεκέμβριο επιπλέον 1,5 δόση του επιδόματος και ο προϋπολογισμός φτάνει τα 125 εκατ. ευρώ για περίπου 800.000 δικαιούχους.

  • Για κάθε 100 ευρώ που λαμβάνει κάθε γονιός, ως επίδομα τέκνου, τον Δεκέμβριο θα λάβει επιπλέον 150 ευρώ. Αν ο γονιός παίρνει 100 ευρώ, τότε με το «μπόνους» του επιδόματος θα λάβει τελικά 250 ευρώ.

Οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, θα λάβουν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος. 24 εκατ. ωφελούμενοι 210.000 πολίτες

  • O δικαιούχος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα δουν μαζί με την μόνιμη αύξηση 8% στο επίδομα, που έχει ανακοινωθεί ήδη και επιπλέον 200 ευρώ από την έκτακτη ενίσχυση.

Ενίσχυση 200 ευρώ θα έχουν δικαιούχοι ΑμεΑ των ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο ο προϋπολογισμός εδώ φτάνει τα 45 εκατ. ευρώ και αφορά περί τους 225 εκατομμύρια ωφελούμενους.

  • Ο δικαιούχος επιδόματος ΑμεΑ του ΟΠΕΚΑ και του ΕΦΚΑ, θα λάβει μαζί με το μηνιαίο επίδομα και επιπλέον 200 ευρώ.

Πρόσθετη στήριξη συνταξιούχων με καμία ή ελάχιστη προσωπική διαφορά έως 10 ευρώ. Αυτή αφορά τους «χαμηλοσυνταξιούχους» με κύρια συνταξη κάτω απο 700 ευρώ και τους ανασφάλιστους υπερήλικες οι οποίοι θα λάβουν 150 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός φτάνει τα 158 εκατ. ευρώ και αφορά σε 1.550.000 ωφελούμενους.

  • Ένας συνταξιούχος που δεν έχει προσωπική διαφορά και κύρια σύνταξη 700 θα λάβει επιπλέον 150 ευρώ, αλλά και αύξηση περί του 3% λόγω της αύξησης των συντάξεων που θα τεθεί σε ισχύ από το 2024.

Πέντε επιπλέον μέτρα ενίσχυσης εισοδήματος

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη μέχρι το τέλος του χρόνου θα καταβληθούν ακόμα πέντε μέτρα ενίσχυσης εισοδήματος, τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Αυτά είναι τα εξής:

  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους συνταξιούχους με «προσωπική διαφορά». Eφάπαξ ενίσχυση από 100 έως 200 ευρώ θα λάβουν περίπου 750.000 συνταξιούχοι, που έχουν προσωπική διαφορά έως 10 ευρώ.
  • Διπλάσιο market pass για τους κατοίκους στις πλειγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Διπλάσια οικονομική ενίσχυση, χωρίς να χρειαστεί κάποια κίνηση εκ μέρους τους, θα λάβουν οι δικαιούχοι του Market Pass ΙΙ που μένουν σε πληγείσες από τις φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία περιοχές, με τα ίδια κριτήρια και προϋποθέσεις.
  • Χορήγηση επιδόματος θέρμανσης με πρόβλεψη για επίδομα θέρμανσης και στο ρεύμα. Το επίδομα θέρμασης, φέτος θα κυμανθεί από 100 έως 800 ευρώ, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια.
  • Youth Pass. Η οικονομική ενίσχυση σε 200.000 νέους 18 και 19 ετών δεν έχει περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.
  • Αύξηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Αυξημένο κατά 8% θα είναι το συγκεκριμένο επίδομα του Δεκεμβρίου, με κόστος για τον προϋπολογισμό στα 43 εκατ. ευρώ.

Πηγή: cnn.gr

Tags: ΕΠΙΤΑΓΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ
Previous Post

Πέθανε από εγκεφαλικό μητέρα δύο παιδιών, γιατί ήπιε πολύ νερό

Next Post

Η σωστή θερμοκρασία του κλιματιστικού τον χειμώνα – Το λάθος που κάνουμε όλοι

Next Post
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Η σωστή θερμοκρασία του κλιματιστικού τον χειμώνα - Το λάθος που κάνουμε όλοι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νέα τροπή στον θάνατο του 18μηνών βρέφους – Κακουργηματική δίωξη στον παππού του
  • Νεκρός 57χρονος με τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο – Με τον ίδιο τρόπο είχε φύγει και ο πατέρας του
  • Άγριο έγκλημα: Πυροβόλησε άνδρα πέντε φορές στο κεφάλι
  • Σωκράτης Μάλαμας – Ιουλία Καραπατάκη στη Νεάπολη Κοζάνης: Η προπώληση συνεχίζεται!
  • Πέταξαν 56 φορτία με μπάζα σε αγροτικές περιοχές – Πέντε συλλήψεις

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr