Πτολεμαΐδα: Νεκρή 90χρονη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα
Πελεκάνος: Καθαρίστηκε το πέτρινο γεφύρι
Νεάπολη: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο χορωδιακό αντάμωμα. Βίντεο και φωτογραφίες
πετρελαιο θερμανσης
απατη
ΕΜΒΟΛΙΟ
Πόλος έλξης Μετέωρα, Καλαμάτα, Ιωάννινα και Σιάτιστα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Βίντεο
Καλλιόπη Βέττα: Οι μικρές κοινότητες και τα χωριά της Π.Ε. Κοζάνης, αλλά και όλης της χώρας, εκπέμπουν S.O.S.
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο
Η ενημέρωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη που αφορούσε αποκλειστικά τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους
Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης: Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής
Δήμος Βοΐου: Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας- Σάββατο 6 Ιουνίου 2026

Ποιοι πολιτικοί και VIPs χάνουν την αστυνομική συνοδεία – Εντολή Χρυσοχοΐδη για «ψαλίδι»

Την αποδέσμευση αστυνομικών από τις συνοδείες επισήμων, έχει ζητήσει από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πρόθεση του, μέχρι τις 22 Ιουλίου που θα εκπονηθεί το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας, είναι να έχουν φύγει όσο το δυνατόν περισσότεροι ένστολοι από πολιτικούς και vips που δεν χρειάζονται αστυνομική συνοδεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του reader.gr, με εντολή του κ. Χρυσοχοΐδη θα περιοριστούν σημαντικά οι αστυνομικοί, που υπηρετούν στις συνοδείες προσώπων που θεωρούνται «στόχοι».

Σχετική διαταγή θα προβλέπει, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πρώτες πληροφορίες, ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης θα δικαιούνται τέσσερις αστυνομικούς, οι υφυπουργοί δύο, οι βουλευτές έναν και οι Γενικοί Γραμματείς κανέναν. Παράλληλα, εντολή έχει δοθεί για να «κοπούν» οι αποσπάσεις αστυνομικών από μάχιμες υπηρεσίες, όπως η Άμεση Δράση, η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και η ΟΠΚΕ. Στόχος είναι να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους και να ενισχύσουν σε προσωπικό τις περιπολίες.

Τέλος, το πλάνο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη προβλέπει την αποδέσμευση δεκάδων αστυνομικών οι οποίοι είχαν διατεθεί για την προσωπική ασφάλεια αρχηγών κόμματων που δεν εξελέγησαν στις εκλογές της 7ης Ιούλιου, πρώην βουλευτών, ευρωβουλευτών, μελών της προηγούμενης κυβέρνησης και πρώην Γενικών Γραμματέων υπουργείων.

Πηγή:Reader.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια