• Latest
χασμουρητο υπνος

Που οφείλεται η υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας

7 Ιουνίου 2019
 Στα Γρεβενά σήμερα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο Δήμα και την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Ευθυμίου ο Γιώργος Αμανατίδης. Βίντεο

 Στα Γρεβενά σήμερα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο Δήμα και την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Ευθυμίου ο Γιώργος Αμανατίδης. Βίντεο

3 Σεπτεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Μακεδονικού

Μακεδονικός Σιάτιστας- Εορδαϊκός για το κύπελλο Ελλάδος

3 Σεπτεμβρίου 2025
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην 89η ΔΕΘ με καινοτόμες δράσεις και εκθέματα

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην 89η ΔΕΘ με καινοτόμες δράσεις και εκθέματα

3 Σεπτεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Οι ακροδεξιές κυβερνητικές θέσεις δεν λύνουν καμία πτυχή του μεταναστευτικού ζητήματος, αντιθέτως εκθέτουν την χώρα και ναρκοθετούν τη νομιμότητα

3 Σεπτεμβρίου 2025

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας για την καύση σκουπιδιών

3 Σεπτεμβρίου 2025
Επισκέψεις κυβερνητικών κλιμακίων στη Δυτική Μακεδονία ενόψει ΔΕΘ

Συμμετοχή Επιχειρήσεων – μελών του επιμελητηρίου Κοζάνης στην 89η ΔΕΘ

3 Σεπτεμβρίου 2025
Τελετή Βράβευσης Διακριθέντων Αθλητών/Αθλητριών/Συλλόγων και Προπονητών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Τελετή Βράβευσης Διακριθέντων Αθλητών/Αθλητριών/Συλλόγων και Προπονητών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

3 Σεπτεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Πτολεμαΐδα: Δύο συλλήψεις για ηρωίνη, κοκαΐνη και χάπια

3 Σεπτεμβρίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για τις συναντήσεις στην Αθήνα

3 Σεπτεμβρίου 2025
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης : Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024 «Στην καρδιά της πόλης» – Δεύτερο μέρος

Φιλοπρόοδος: Αναβολή εκδήλωσης

3 Σεπτεμβρίου 2025
ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών στα μέλη του

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Παρατηρήσεις – προτάσεις επί της ΣΜΠΕ για τη δημιουργία δικτύου μονάδων ενεργειακής αξιοποίησης ΑΕΠΥ από ΑΣΑ

3 Σεπτεμβρίου 2025
Αποδυνάμωση του Δημοσίου και  εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες και ανώνυμες εταιρείες στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας

ΕΜΔΥΔΑΣ: Λέμε ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων

3 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Που οφείλεται η υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας

sierafm by sierafm
7 Ιουνίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
χασμουρητο υπνος
4
SHARES
39
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αν νυστάζετε παρ’ ότι κοιμηθήκατε κανονικά και δεν μπορείτε να αποδώσετε την υπνηλία σας στην κούραση, ίσως πρέπει να ελέγξετε τι συμβαίνει στον οργανισμό σας.  Αναρωτιέστε πού οφείλεται αυτή η επίμονη υπνηλία, αφού τα ξενύχτια δεν αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς σας και οι ώρες που κοιμάστε είναι μάλλον ικανοποιητικές. Διαβάστε παρακάτω και ανακαλύψτε τους ένοχους που μπορεί να κρύβονται πίσω από την αδικαιολόγητη νύστα.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την υπνηλία:

  • το στρες,
  • η κακή διατροφή και
  • η υπερκόπωση

μπορεί να αποτελούν βασικές μη οργανικές πηγές του προβλήματος. Επίσης στα μη παθολογικά αίτια εντάσσονται οι δίαιτες με ταχεία απώλεια βάρους και η κατάχρηση αλκοόλ και φαρμάκων.

Ασφαλώς, οι άστατες συνήθειες ύπνου είναι ο πιο προφανής λόγος που κατά τη διάρκεια της ημέρας αναζητάτε το κρεβατάκι σας. Το ότι νιώθετε κούραση μέσα στη μέρα μπορεί να οφείλεται στον κακό ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Υπάρχουν όμως και οργανικές διαταραχές που η νύστα συνεχίζει να σας συνοδεύει στο γραφείο και μετά από ένα υπέροχο και χωρίς εφιάλτες ύπνο.

Κόπωση και υπνηλία μπορεί να προκληθούν από ορμονική ανωμαλία, όπως η υπολειτουργία του θυρεοειδούς και ο διαβήτης.

  • Ο Θυρεοειδής: Συνήθως η υπνηλία παρουσιάζεται όταν ο υποθυρεοειδισμός βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και δεν έχει διαγνωστεί εγκαίρως. Πρέπει να επισκεφθείτε τον ενδοκρινολόγο.
  • Ο Διαβήτης : Η επίμονη και αδικαιολόγητη υπνηλία που παρουσιάζεται σε έναν διαβητικό αποτελεί ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι το σάκχαρό του έχει απορρυθμιστεί, ίσως επειδή δεν τήρησε σωστά το πρόγραμμα της αγωγής του.
  • Το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο (ΡΜ5) μπορεί να κάνει μια γυναίκα να αισθάνεται διαφορετικά από το κανονικό, τις ημέρες λίγο πριν την περίοδο της κάθε μήνα. Μπορεί να νιώθει υπνηλία,
  • Το διάφραγμα:  Διάφορες ανατομικές διαταραχές στην περιοχή της μύτης(π.χ. σκολίωση του ρινικού διαφράγματος) ή του φάρυγγα (π.χ. υπερτροφικές αμυγδαλές) ενδεχομένως να εμποδίζουν τη δίοδο του αέρα και να δημιουργούν δυσκολίες στην αναπνοή. Τέτοιου είδους προβλήματα εμφανίζονται συνήθως σε νεαρές ηλικίες.

Μια επίσκεψη στον ωτορινολαρυγγολόγο θα ξεκαθαρίσει το κατά πόσον υπάρχει ανατομικό πρόβλημα στην περιοχή.

  • Η υπνική άπνοια

Κοιμάστε αρκετές ώρες, αλλά το πρωί ξυπνάτε κουρασμένοι και η υπνηλία έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας. Αιτία ίσως να είναι το σύνδρομο της άπνοιας του ύπνου.

Στην ουσία αυτό που συμβαίνει είναι ότι η τραχεία έχει μεγάλη κλίση (κυρίως όταν ξαπλώνετε σε ύπτια θέση) και επομένως εμποδίζεται η δίοδος του αέρα, με αποτέλεσμα να διακόπτεται πολλές φορές η αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου για αρκετά δευτερόλεπτα κάθε φορά και το άτομο να καταβάλλει προσπάθεια για να αναπνεύσει.

Η υπνική άπνοια είναι ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας (π.χ. υπέρταση, αρρυθμίες στην καρδιακή λειτουργία), γι’ αυτό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Αν ανακαλύψετε ότι ροχαλίζετε, θα πρέπει να επισκεφτείτε ένα από τα Εργαστήρια Μελέτης Ύπνου, που λειτουργούν σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, προκειμένου να μάθετε αν παρουσιάζετε σχετικό πρόβλημα.

Στην περίπτωση που διαγνωστεί ότι πάσχετε από τη συγκεκριμένη νόσο, θα χρειαστεί να υποβληθείτε σε θεραπεία, η οποία αποφασίζεται από τον ειδικό και προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ασθενούς.
Συνήθως, συστήνεται η χρήση ειδικής μάσκας που κρατάει σταθερή πίεση αέρα μέσα στους αεραγωγούς, οπότε δεν συμπίπτουν τα τοιχώματα και έτσι η δίοδος του αέρα είναι ελεύθερη.

  • Η εγκυμοσύνη

Η υπνηλία αποτελεί επίσης σύμπτωμα στα πρώτα στάδια της κύησης.   Η υπνηλία οφείλεται στις αυξημένες τιμές της β-χοριακής (ορμόνη που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη), παρουσιάζεται συνήθως την 5η-6η εβδομάδα της κύησης (όταν δηλαδή η γυναίκα μαθαίνει ότι είναι έγκυος) και διαρκεί μέχρι την 9η περίπου εβδομάδα.

Οι αυξημένες τιμές της συγκεκριμένης ορμόνης είναι απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο και μάλιστα αποτελούν και ένδειξη ότι η εγκυμοσύνη πηγαίνει καλά.

  • Τα φάρμακα

Συνήθως, φάρμακα όπως τα αντικαταθλιπτικά, τα αγχολυτικά και τα ηρεμιστικά μπορεί να προκαλέσουν υπνηλία, ακριβώς επειδή η δράση τους επικεντρώνεται στη χαλάρωση ολόκληρου του οργανισμού.
Υπάρχουν, όμως, και άλλες, πιο κοινές κατηγορίες φαρμάκων που ενδεχομένως να ευθύνονται για τη νύστα που αισθάνεστε μέσα στη μέρα, όπως τα αντιισταμινικά, που λαμβάνονται συνήθως για την καταπολέμηση αλλεργιών, αλλά και ορισμένα αντιεμετικά.

Προσπαθήστε να σκεφτείτε αν η περίοδος που αισθάνεστε αδικαιολόγητη νύστα συμπίπτει με το χρονικό διάστημα που λαμβάνετε κάποιο φάρμακο και ενημερώστε σχετικά τον γιατρό σας.

Πηγή:healthtimes.gr

Tags: ΥΠΝΟΣ
Previous Post

10 λόγοι που το λεμόνι δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σου!

Next Post

Στην Άνω Κώμη η 18η  Αιμοδοσία του 2019

Next Post
ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ αιμοδοσια

Στην Άνω Κώμη η 18η  Αιμοδοσία του 2019

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  •  Στα Γρεβενά σήμερα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο Δήμα και την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Ευθυμίου ο Γιώργος Αμανατίδης. Βίντεο
  • Μακεδονικός Σιάτιστας- Εορδαϊκός για το κύπελλο Ελλάδος
  • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην 89η ΔΕΘ με καινοτόμες δράσεις και εκθέματα
  • Καλλιόπη Βέττα: Οι ακροδεξιές κυβερνητικές θέσεις δεν λύνουν καμία πτυχή του μεταναστευτικού ζητήματος, αντιθέτως εκθέτουν την χώρα και ναρκοθετούν τη νομιμότητα
  • Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας για την καύση σκουπιδιών

Πρόσφατα σχόλια

  1. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  2. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr