• Latest
Πραγματοποιήθηκε το 55ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Καστοριά

Πραγματοποιήθηκε το 55ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Καστοριά

10 Οκτωβρίου 2025
Νεκρός 13χρονος που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Nέο ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι-12χρονος τραυματίστηκε έξω από τον πρώην Σιδηροδρομικό Σταθμό Κοζάνης-Μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο

5 Μαΐου 2026
Συνάντηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με το Ε.Κ.Ν.Ε. Ενίσχυση της νεανικής συμμετοχής μέσω συνεργασιών

Συνάντηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με το Ε.Κ.Ν.Ε. Ενίσχυση της νεανικής συμμετοχής μέσω συνεργασιών

5 Μαΐου 2026
FixItBnB: Νέα υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης από τη ΔΕΗ

FixItBnB: Νέα υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης από τη ΔΕΗ

5 Μαΐου 2026
«Ιστορική στιγμή»: Το τρένο επέστρεψε στο Αμύνταιο, μετά από τρία χρόνια – Κυρανάκης: Έως τέλη Μαΐου τα δρομολόγια

Κυρανάκης από Φλώρινα: «Επανακτούμε την εμπιστοσύνη του κόσμου απέναντι στο τρένο» – Δύο δρομολόγια τη μέρα για Φλώρινα-Θεσσαλονίκη

5 Μαΐου 2026
Δήμος Κοζάνης: Συναυλία κλιμακίου της Μπαντίνας της «Πανδώρας»

Δήμος Κοζάνης: Συναυλία κλιμακίου της Μπαντίνας της «Πανδώρας»

5 Μαΐου 2026
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Γλωσσική Διδασκαλία σε Πολυπολιτισμικά και Ψηφιακά Περιβάλλοντα»

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Γλωσσική Διδασκαλία σε Πολυπολιτισμικά και Ψηφιακά Περιβάλλοντα»

5 Μαΐου 2026
«Ιστορική στιγμή»: Το τρένο επέστρεψε στο Αμύνταιο, μετά από τρία χρόνια – Κυρανάκης: Έως τέλη Μαΐου τα δρομολόγια

«Ιστορική στιγμή»: Το τρένο επέστρεψε στο Αμύνταιο, μετά από τρία χρόνια – Κυρανάκης: Έως τέλη Μαΐου τα δρομολόγια

5 Μαΐου 2026
Δήμος Κοζάνης: Το έργο μας, μιλά από μόνο του! – Ο απολογισμός των κυριότερων έργων και δράσεων του δεύτερου 15νθημέρου του Απριλίου 2026

Δήμος Κοζάνης: Το έργο μας, μιλά από μόνο του! – Ο απολογισμός των κυριότερων έργων και δράσεων του δεύτερου 15νθημέρου του Απριλίου 2026

5 Μαΐου 2026
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Ανάρτηση για την Πτολεμαϊδα V της Όλγας Μαρκογιαννάκη, Αναπλ. Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ

5 Μαΐου 2026
ταξιδι διακοπες

Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι

5 Μαΐου 2026
Δράσεις – παρουσιάσεις του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λ.Τ. Κοζάνης

Δράσεις – παρουσιάσεις του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λ.Τ. Κοζάνης

5 Μαΐου 2026
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Αδικαιολόγητη η πεντάμηνη παύση των εργασιών κατασκευής της σήραγγας της Κλεισούρας.

5 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 6 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε το 55ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Καστοριά

sierafm by sierafm
10 Οκτωβρίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Πραγματοποιήθηκε το 55ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Καστοριά
0
SHARES
24
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

55ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. 

Δημοσιογράφοι και Μέσα Ενημέρωσης στην Περιφέρεια: ακόλουθοι των εξελίξεων ή διαμορφωτές τους;

Καστοριά 3-5 Οκτωβρίου 2025

Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου προσδιορίζοντας ως κεντρικό θέμα του 55ου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου, «Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης – Αξιοπιστία και Ελευθεροτυπία», διαμόρφωσε το πλαίσιο και άνοιξε βήμα διαλόγου με κατάθεση απόψεων, θέσεων και προτάσεων από καταξιωμένους δημοσιογράφους, επιστήμονες, πανεπιστημιακούς και εκπροσώπους περιφερειακών και τοπικών φορέων για μια ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά χρήσιμη καταγραφή του ρόλου του δημοσιογράφου στην ενημέρωση των πολιτών της περιφέρειας, την σημερινή κατάσταση στα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης και το μέλλον τους.

Η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης όχι μόνο από τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους, αλλά και από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορέων, κατέδειξε ως κοινή διαπίστωση τη δύσκολη θέση των περιφερειακών και τοπικών Μέσων Ενημέρωσης από διαχρονικές παθογένειες και παραλείψεις.

Το Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην φιλόξενη Καστοριά το τριήμερο 3-5 Οκτωβρίου 2025 με την συμμετοχή 100 και πλέον δημοσιογράφων από όλη σχεδόν την ελληνική επικράτεια, εκπροσώπων τοπικών φορέων, πανεπιστημιακών και φοιτητών, εκπαιδευτικών και μαθητών, ενώ ήταν ανοιχτό και στους πολίτες.

Στο πλαίσιο των θεματικών ενοτήτων – συνεδριών με αξιόλογες και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις επαρκώς τεκμηριωμένες, τονίστηκαν και διατυπώθηκαν θέσεις και προτάσεις:

Για την υφιστάμενη κατάσταση στα Μέσα Ενημέρωσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για να διασφαλίσουν καλύτερες προοπτικές για ένα βιώσιμο μέλλον.

Για την ανάπτυξη του τουρισμού που αποτελεί μια ελπιδοφόρα πηγή εσόδων για προικισμένες από την φύση και την ιστορία περιοχές όπως η Καστοριά η οποία βιώνει την κρίσης της γουνοποιίας. Παράλληλα συζητήθηκαν μορφές τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν στην Καστοριά και την Δυτική Μακεδονία όπως ο θρησκευτικός, και ο στρατιωτικός τουρισμός, ενώ τονίστηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης στις στρατηγικές προβολής και επικοινωνίας.

Η επίσημη έναρξη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 3 Οκτωβρίου 2025 με χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε.Τ., Γιώργο Κουλουρά, την εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτή Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, τον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Λάζαρο Κυρίζογλου, τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο, τον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, τον Δήμαρχο Νεστορίου Χρήστο Γκοσλιόπουλο, εκπρόσωπο του Δήμου Άργους Ορεστικού, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδουλίδη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καστοριάς Μπάμπη Καραταγλίδη, τον Πρόεδρο της Εταιρείας Τουρισμού Δυτ. Μακεδονίας Θεοφύλακτο Ζυμπίδη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Εταιρίας «Μακεδνός» Δημήτρη Στυλιάδη, τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου Αντώνη Μουντάκη, εκπρόσωπο της ΠΟΜΕΝΣ και εκπροσώπους των τοπικών φορέων και κομμάτων.

Χαιρετισμούς μέσω τηλεδιάσκεψης έστειλαν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, οι Ευρωβουλευτές, Δημήτρης Τσιόδρας, Ελεονώρα Μελέτη, Γιάννης Μανιάτης, Σάκης  Αρναούτογλου και Έλενα Κουντουρά και η Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Θέμις Χριστοφίδου. Επίσης με γραπτούς χαιρετισμούς ευχήθηκαν «καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου» ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης και ο Πρόεδρος της Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε. Βασίλης Κουτρουμάνος.

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχαν με ενημερωτικές παρουσιάσεις εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG–REGIO), η Χειριστής Περιφερειακών Προγραμμάτων, ΓΔ Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης κα. Σταματία Παπάκη και ο Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας της DG–REGIO Simon Litton, καθώς και ο Συντονιστής της ομάδας ΜΜΕ της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Γιάννης Σακιώτης και ο Υπεύθυνος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Σταύρος Σαμουηλίδης.

Επίσης έγινε παρουσίαση του Εργαστηρίου Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Καινοτομία στον Πολιτισμό, Τουρισμό, Επιχειρηματικότητα για Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη», ενώ από την τοπική επιχειρηματική κοινότητα της Καστοριάς η κα. Κωνσταντίνα Τογκαρίδου, Επικεφαλής Δικτύου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ΕΒΕ Καστοριάς, παρουσίασε την αξιόλογη δράση του Δικτύου.

Το Συνέδριο έκλεισε το μεσημέρι της Κυριακής 5 Οκτωβρίου δίνοντας βήμα σε τρείς σχολικές μονάδες της Καστοριάς από τις οποίες εκπαιδευτικοί και μαθητές παρουσίασαν τα έντυπα που εκδίδουν. Συγκεκριμένα το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καστοριάς παρουσίασε την σχολική εφημερίδα «Από το σχολείο μας στην κοινωνία», το 10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς το έντυπο «Τα Τυπάκια του 10ου» και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού την σχολική εφημερίδα «Οι μικροί Reporters».

Η διαμονή των συνέδρων στην Καστοριά, στο ελεύθερο χρόνο τους, εμπλουτίστηκε με ξενάγηση στο Ενυδρείο της Καστοριάς, χώρο όπου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο, με ξενάγηση στον Προϊστορικό Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού, με βόλτα – ξενάγηση στην λίμνη της Καστοριάς με το τουριστικό καραβάκι «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» με την συνδρομή της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρίας του Δήμου Καστοριάς «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» Α.Ε. Οι σύνεδροι αποχαιρέτησαν την Καστοριά μετά από μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση και ζεστή φιλοξενία στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο, με τη συνδρομή του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και του Δήμου Νεστορίου.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων και την  αιγίδα των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Τουρισμού και  Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας και Θράκης) και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, οι Δήμοι Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου, η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, το Επιμελητήριο Καστοριάς και η Δημ. Εταιρεία «Μακεδνός» Α.Ε. του Δήμου Καστοριάς.

Είχε την ευγενική υποστήριξη της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ και χορηγοί ήταν η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ, η HELLENiQ ENERGY, η  CrediaBank, το ξενοδοχείο «Esperos Palace Luxury & Spa Hotel», η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (ΒEΡΓΙΝΑ), το NBS Travel, το Mazi Travel και η Fiori Catering.

Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου ευχαριστεί όλους τους φορείς που υποστήριξαν, συνδιοργάνωσαν και ενίσχυσαν με τις χορηγίες τους το 55ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο, όλους τους εισηγητές που επέμειναν παρά τις ανορθόδοξες συνθήκες πίεσης που χρειάστηκε να ξεπεράσουν, τους συντονιστές, τους εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών Θεσμών, των Τοπικών Αρχών και Φορέων για την συνδρομή και την συμμετοχή τους στις ενδιαφέρουσες ενημερώσεις και τον εποικοδομητικό διάλογο.

Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις των εντύπων που δημιουργούν στις σχολικές τους μονάδες και συμβάλλουν στην διάδοση της φιλαναγνωσίας, κόντρα στις οθόνες των ψηφιακών μέσων, αλλά και προσθέτουν στο απόθεμα των θετικών αξιών του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Tags: ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Previous Post

ΕΠΣ Κοζάνης Το Πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Next Post

E-Waste Day 2025: Ανοιχτές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Αποβλήτων σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Next Post
E-Waste Day 2025: Ανοιχτές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Αποβλήτων σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

E-Waste Day 2025: Ανοιχτές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Αποβλήτων σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Nέο ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι-12χρονος τραυματίστηκε έξω από τον πρώην Σιδηροδρομικό Σταθμό Κοζάνης-Μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο
  • Συνάντηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με το Ε.Κ.Ν.Ε. Ενίσχυση της νεανικής συμμετοχής μέσω συνεργασιών
  • FixItBnB: Νέα υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης από τη ΔΕΗ
  • Κυρανάκης από Φλώρινα: «Επανακτούμε την εμπιστοσύνη του κόσμου απέναντι στο τρένο» – Δύο δρομολόγια τη μέρα για Φλώρινα-Θεσσαλονίκη
  • Δήμος Κοζάνης: Συναυλία κλιμακίου της Μπαντίνας της «Πανδώρας»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr