• Latest

Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τα γιουχαΐσματα -Στη Δικαιοσύνη κάθε απειλή εναντίον βουλευτών

30 Ιουνίου 2018

Η Δυτική Μακεδονία σβήνει. Η συνέντευξη τύπου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Βίντεο

7 Νοεμβρίου 2025
Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

7 Νοεμβρίου 2025
Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

7 Νοεμβρίου 2025
Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

7 Νοεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε δεκτό το αίτημα να συμπεριληφθεί και η Αιανή στις περιοχές όπου μειώνεται και καταργείται ο ΕΝΦΙΑ τα επόμενα δύο χρόνια.».

7 Νοεμβρίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος για την Αιανή: «Το Νομοσχέδιο διορθώθηκε – Η κοινοβουλευτική προσπάθεια απέδωσε καρπούς»

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης στην Καστοριά

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΑΙΤΑ, ΖΥΓΑΡΙΑ

7 fitness μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

7 Νοεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 41χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Κοζάνης 

7 Νοεμβρίου 2025

Έφτιαχνε πισίνα στο σπίτι του, βρήκε θησαυρό και τον κράτησε

7 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από το Σύλλογο Βοιωτών Κοζάνης ” Η Αγία Παρασκευή”

Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από το Σύλλογο Βοιωτών Κοζάνης ” Η Αγία Παρασκευή”

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

7 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τα γιουχαΐσματα -Στη Δικαιοσύνη κάθε απειλή εναντίον βουλευτών

sierafm by sierafm
30 Ιουνίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΉ» ΑΓΩΝΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΓΟΥΡΗΣ

Στο μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν χτες όλοι οι βουλευτές για τους οποίους μπορεί να υπάρξει ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης με περαιτέρω μείωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που διαθέτει η κυβέρνηση.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συγκάλεσε εκτάκτως ο γραμματέας Παναγιώτης Ρήγας στη σκιά της ανεξαρτητοποίησης Λαζαρίδη και των κυβερνητικών καταγγελιών για σχέδιο αποστασίας,  μετά από λεπτομερή συζήτηση για όλα τα πρόσωπα, η αγωνία για την σταθερότητα της κυβέρνησης φάνηκε να απομακρύνεται καθώς εκτιμήθηκε ότι  παρά την εντονη πίεση για το Μακεδονικό δεν φαίνεται στον ορίζοντα το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα ανεξαρτητοποίηση. Τουλάχιστον για την ώρα. Ωστόσο υπήρξε η εκτίμηση ότι το κυβερνητικό σχήμα θα μπορούσε να αναπληρώσει τις απώλειές του με «μεταγραφή» από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Το σημείο όμως που προκαλεί έντονο προβληματισμό είναι οι αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες που ξεφεύγουν από τα όρια της πολιτικής εκδήλωσης ή της διαμαρτυρίας και εξελίσσονται σε απειλές και προπηλακισμούς, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά στελέχη προβληματίζονται από την πίεση που καταγράφεται στο τοπικό τους ακροατήριο με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλές επιλογές εκπροσώπησης του κόμματος σε εκδηλώσεις, όπως συνέβη και για τη σημερινή εκδήλωση στις Σέρρες, στην οποία κατέληξε να πάει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και μάλιστα προπηλακίστηκε.

Το μεγάλο στοίχημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση δεν είναι άλλο από την αλλαγή ατζέντας και την επιστροφή της αντιπαράθεσης στον τομέα της οικονομίας και της καθημερινότητας.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα εστιαστούν το επόμενο διάστημα όλες οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν τα κυβερνητικά στελέχη και ο πρωθυπουργός που επιστρέφει από Βρυξέλλες κι από αύριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι συσκέψεις.

Μεγάλη συζήτηση έγινε μεταξύ των στελεχών και για το σχέδιο «αποστασίας» που κατήγγειλε η κυβέρνηση αποδίδοντάς το σε επιχειρηματικά συμφέροντα και τη ΝΔ.

Παρά την πιθανότητα  να μειωθεί κι άλλο πλειοψηφία –κάτι που κανείς άλλωστε δε μπορεί να αποκλείσει- κάποια στελέχη ωστόσο εξέφρασαν προβληματισμό για το ενδεχόμενο η διαρκής καταγγελία για επιχείρηση αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης να επηρεάσει την πορεία της οικονομίας με αντίκτυπο στις επενδύσεις που  θέλουν πολιτική σταθερότητα.

Την ίδια ώρα θα αναψηλαφηθούν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την Β.Ελλάδα και θα «τρέξει» γρήγορα η επίλυσή τους σε μια προσπάθεια να μετριαστεί η δυσαρέσκεια που καταγράφεται στη Βόρεια Ελλάδα για τη συμφωνία των Πρεσπών, με τα αποτελέσματα σε κάποιους -κι όχι σε όλους- τους νομούς να προμηνύουν εκλογική «τιμωρία».

Παράλληλα σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του ηθικού των βουλευτών  που πιέζονται περισσότερο, αποφασίστηκε να μην περνά τίποτε απαρατήρητο από τις απειλές που διατυπώνονται εναντίον υπουργών και βουλευτών και όλα να αποστέλλονται στη Δικαιοσύνη ή να καταγγέλλονται. Την αρχή έκανε χτες ο υπουργός εξωτερικών Ν.Κοτζιάς που μίλησε για εκατοντάδες απειλητικές επιστολές που έχει δεχτεί.

Πηγή: iefimerida.gr
Tags: ΣΥΡΙΖΑ
Previous Post

Καστοριά: Ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου ξυλοκόπησε εφοριακούς που πήγαν για έλεγχο

Next Post

Δημοσκόπηση «βόμβα» από την Alco: Τι λένε οι πολίτες για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ

Next Post
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση «βόμβα» από την Alco: Τι λένε οι πολίτες για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Η Δυτική Μακεδονία σβήνει. Η συνέντευξη τύπου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Βίντεο
  • Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας
  • Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού
  • Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025
  • Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε δεκτό το αίτημα να συμπεριληφθεί και η Αιανή στις περιοχές όπου μειώνεται και καταργείται ο ΕΝΦΙΑ τα επόμενα δύο χρόνια.».

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr