Δήμος Σερβίων: Κούλουμα στη λίμνη μας
Ζευκλής: Γεμίσαμε με ευχές τα αερόστατα και τα στειλαμε ψηλά. Βίντεο
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ «ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ» ΜΟΣ
μουσικο σχολειο σιατιστας
ευχαριστήριο
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας, πέταξε αερόστατο στον Πεντάλοφο. Βίντεο
ΔΕΗ
ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ αιμοδοσια
αστυνομια
Σιάτιστα: Πέταξαν τους Χαρταετούς. Βίντεο
χάσκι

Προσλήψεις ΕΠΟΠ για τα έτη 2020 και 2022 ανήγγειλε ο Παναγιωτόπουλος

Προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) για τα έτη 2020 έως 2022 ανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Ωράριο εργασίας στρατιωτικού προσωπικού Μετεωρολογικών Σταθμών» και αφορά σε ελλείψεις στους συγκεκριμένους σταθμούς.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι «κατά τους θερινούς μήνες, παρατηρήθηκαν προβλήματα στα ποσοστά της στελέχωσης των μετεωρολογικών σταθμών, ιδιαίτερα εκείνων της νησιωτικής χώρας, κατά βάση λόγω της λήψης των θερινών κανονικών αδειών από το προσωπικό. Γι’ αυτόν τον λόγο, το ΓΕΑ -ως καθ ύλην αρμόδιο για τη στελέχωσή τους- ενισχύει τους μετεωρολογικούς σταθμούς με στρατιωτικό προσωπικό, όποτε αυτό απαιτείται, λαμβανομένων υπόψη των τρεχουσών συνθηκών και πάντοτε σε συντονισμό με την ΕΜΥ».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «μακροπρόθεσμα, το πρόβλημα της χαμηλής στελέχωσής τους θα αντιμετωπιστεί, αρχικά με την προσεχή πρόσληψη νέων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) και στη συνέχεια με τις προωθούμενες διαδικασίες πρόσληψης ΕΠΟΠ για τα έτη 2020 έως και 2022, μεταξύ των οποίων θα συμπεριλαμβάνεται και προσωπικό ειδικότητας μετεωρολόγου παρατηρητή (ΟΜΕΤ)».

Περαιτέρω, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε: «Το προσωπικό των μετεωρολογικών σταθμών εργάζεται με το σύστημα 24ωρης απασχόλησης (βάρδιες) και αποτελεί ειδικό καθεστώς που δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της επιπλέον χορήγησης απαλλαγών (ΟFF), το οποίο διέπει το λοιπό στρατιωτικό προσωπικό που εκτελεί 24ώρες υπηρεσίες διανυκτερεύσεως. Προς αποφυγή φαινομένων υπερωριακής απασχόλησης, το ΓΕΑ μεριμνά, επίσης, για την ενίσχυση των μετεωρολογικών σταθμών. Αναφορικά με τη νομοθέτηση αμοιβής της υπερωριακής εργασίας, επαναλαμβάνω ότι η πολιτική για τις πάσης φύσεως αποδοχές εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του ΥΠΕΘΑ και ασκείται αποκλειστικά από το υπουργείο Οικονομικών».

Πηγή:Real.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *