• Latest
ΕΛΣΤΑΤ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες από την Ελληνική Στατιστική Αρχή Έρευνες

11 Μαΐου 2026
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ:  Αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Σπάρτου, λόγω εργασιών, την Τρίτη 12/5

11 Μαΐου 2026
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Γέφυρα Ζωής: 18η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Γραφείο

11 Μαΐου 2026
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Ανήλικος «πείραξε» την ψηφιακή του ταυτότητα για να πιει αλκοόλ – Χειροπέδες και στον πατέρα

11 Μαΐου 2026
Με ιδιαίτερη επιτυχία η συμμετοχή της Παρέμβασης στην 22η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Με ιδιαίτερη επιτυχία η συμμετοχή της Παρέμβασης στην 22η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

11 Μαΐου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

188 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

11 Μαΐου 2026
Φ.Σ. Μακεδονικός Σιάτιστας: “Συνεχίζουμε όλοι μαζί μέχρι το τελευταίο σφύριγμα

Φ.Σ. Μακεδονικός Σιάτιστας: “Συνεχίζουμε όλοι μαζί μέχρι το τελευταίο σφύριγμα

11 Μαΐου 2026
Ληστεία σε τράπεζα: Εισέβαλαν ένοπλοι και άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό

Ληστεία σε τράπεζα: Εισέβαλαν ένοπλοι και άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό

11 Μαΐου 2026
5 θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε περισσότερο καθώς μεγαλώνετε

5 θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε περισσότερο καθώς μεγαλώνετε

11 Μαΐου 2026
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Πριν την πρώτη ζέστη: Τι πρέπει να κάνετε στο air condition

11 Μαΐου 2026
Νεκρός 13χρονος που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Ένα ακόμη τροχαίο με πατίνι – Στο Nοσοκομείο δύο 15χρονοι

11 Μαΐου 2026
Δήμος Γρεβενών: Την Μ. Πέμπτη η διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς.

Δήμος Γρεβενών: Την Πέμπτη 14 Μαΐου η διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς.

11 Μαΐου 2026
ΟΠΛΟ ΦΟΝΟΣ

Άντρας άρχισε να πυροβολεί στη μέση του δρόμου

11 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 11 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες από την Ελληνική Στατιστική Αρχή Έρευνες

sierafm by sierafm
11 Μαΐου 2026
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΛΣΤΑΤ
0
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η ΕΛΣΤΑΤ καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την ένταξή τους στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) περιόδου Μαΐου – Δεκεμβρίου 2026. Οι αιτήσεις, για την εγγραφή στο νέο Μητρώο ΙΣ, θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μόνον ηλεκτρονικά. Η αίτηση αποτελεί παράλληλα υπεύθυνη δήλωση για όλα τα αναφερόμενα σε αυτήν.

Η υποβολή της αίτησης μπορεί να γίνεται από την 12η ώρα της 7ης Μαΐου 2026 έως και την 24η ώρα της 20ης Μαΐου 2026 είτε στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο Αιτήσεις Ιδιωτών Συνεργατών https://www.statistics.gr/el/statistical–interviewers είτε μέσω gov.gr στη διαδρομή Αρχική/Εργασία και ασφάλιση/Απασχόληση στο δημόσιο τομέα/Μητρώο ιδιωτών συνεργατών στην Ελληνική Στατιστική Αρχή

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για ένταξη στο Μητρώο ΙΣ έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα, τα οποία είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου ή έχουν πιστοποιητικό Ελληνομάθειας αντίστοιχου επιπέδου (B2), ηλικίας 18 έως 67 ετών.

Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης ένταξης στο Μητρώο ΙΣ:

α. οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ και υπάλληλοι γενικά δημοσίων υπηρεσιών, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων δημόσιων οργανισμών, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, καθώς και όσοι υπηρετούν τη θητεία τους στο στρατό,

β. όσοι έχουν αποκλειστεί από το επόμενο Μητρώο ΙΣ (βλ. Τμήμα ΙΒ.1. περιπτώσεις γ. & δ.) κατά τη συνεργασία τους με την ΕΛΣΤΑΤ στο Μητρώο Σεπτεμβρίου 2025 – Απριλίου 2026 και όσοι έχουν αποκλειστεί από τη δυνατότητα συμμετοχής σε οποιοδήποτε Μητρώο ΙΣ (βλ. Τμήμα ΙΒ.2).

Επισημάνσεις

  1. Άνεργοι: Η ένταξη στο Μητρώο ΙΣ είναι πιθανό να επιφέρει αλλαγές στο καθεστώς εγγεγραμμένης ανεργίας ή σε επιδόματα και ωφελήματα που προκύπτουν από αυτό. Πρέπει για τον λόγο αυτό άνεργοι που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Μητρώο να αναζητήσουν πριν την υποβολή της αίτησής τους τις σχετικές πληροφορίες από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην οποία υπάγονται.
  2. Συνταξιούχοι: Η ένταξη στο Μητρώο ΙΣ είναι πιθανό να επιφέρει αλλαγές στις συντάξεις. Πρέπει για τον λόγο αυτό συνταξιούχοι που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Μητρώο να αναζητήσουν πριν την υποβολή της αίτησής τους τις σχετικές πληροφορίες από τον αρμόδιο φορέα ασφάλισής τους και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που ο φορέας τους θα υποδείξει.
  3. Δημόσιοι Υπάλληλοι: ΙΣ που κατά τη διάρκεια ισχύος του Μητρώου στο οποίο έχει ενταχθεί αποκτά ιδιότητα υπαλλήλου δημόσιων υπηρεσιών, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων δημόσιων οργανισμών, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, πρέπει να ενημερώσει εγγράφως την ΕΛΣΤΑΤ για να πραγματοποιηθεί η διαγραφή του από το Μητρώο, η αντικατάστασή του από τον επόμενο υποψήφιο και η λύση τυχόν σύμβασης που έχει υπογράψει.
  4. Γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών/tablet για δικαίωμα συμμετοχής σε έρευνες και για επιπλέον μοριοδότηση αποτελούν η καλή γνώση χειρισμού λογισμικών εφαρμογών γραφείου (ενδεικτικά Microsoft Office, OpenOffice κλπ.), η δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο και η ευχέρεια χειρισμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Έργο των Ιδιωτών Συνεργατών

Οι ΙΣ αναλαμβάνουν το έργο της συλλογής στοιχείων στατιστικών ερευνών. Ειδικότερα, το έργο των ΙΣ περιλαμβάνει τη για λογαριασμό της ΕΛΣΤΑΤ έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά, τη συλλογή διοικητικών δεδομένων, την παράδοσή τους στην ΕΛΣΤΑΤ και την ηλεκτρονική καταχώρηση των δεδομένων όπου απαιτείται, στους χρόνους που η ΕΛΣΤΑΤ θέτει και σύμφωνα με τις ειδικότερες οδηγίες της. Τα στοιχεία συλλέγονται σε καθορισμένους από τους ΙΣ χρόνους, κατά κύριο λόγο με προσωπικές συνεντεύξεις στο χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων, και καταχωρούνται σε ερωτηματολόγια.

Οι ΙΣ δεν αποτελούν εργαζόμενους της ΕΛΣΤΑΤ. Συνάπτουν σύμβαση μίσθωσης έργου, για την ολοκλήρωση του οποίου δεσμεύονται (άρθρο 8 του Κανονισμού Λειτουργίας και Διαχείρισης της ΕΛΣΤΑΤ, ΦΕΚ 2390 Β), και η σχέση τους με την ΕΛΣΤΑΤ δεν αποτελεί σχέση εξαρτημένης εργασίας, όπως προκύπτει και από την υπ’ αριθ. 1150/04.02.2026 βεβαίωση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), ούτε δημιουργεί οποιοδήποτε δικαίωμα/ωφέλημα που θα προέκυπτε από μια τέτοια σχέση εργασίας.

Υποχρεώσεις των Ιδιωτών Συνεργατών

Οι ΙΣ πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις σωματικές και πνευματικές απαιτήσεις για την ολοκλήρωση του έργου τους, δηλαδή να μπορούν να διεκπεραιώσουν πολλαπλές μετακινήσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να πραγματοποιούν προσωπικές συνεντεύξεις με τους υπευθύνους αυτών.

Πρέπει να έχουν καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας, επικοινωνιακές ικανότητες και κατά την εκτέλεση του έργου τους να έχουν ευπρεπή εμφάνιση και ευγενική συμπεριφορά.

Οι ΙΣ πριν αναλάβουν τις μονάδες έρευνας για την οποία επελέγησαν, είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν το σχετικό με την έρευνα εκπαιδευτικό μη αμειβόμενο σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιείται στην Κεντρική Υπηρεσία της ΕΛΣΤΑΤ για την Αττική και στις κατά τόπους Περιφερειακές  Υπηρεσίες Στατιστικής (ΠΥΣ) για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Πριν την υποβολή της αίτησής τους, όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαβάσουν την αναλυτική σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ (στον σύνδεσμο: https://www.statistics.gr/el/statistical–interviewers ), η οποία περιέχει σημαντικές και επικαιροποιημένες πληροφορίες και επισημάνσεις, καθώς και οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση που δεν καλύπτεται από αυτό το κείμενο ή την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, οι υποψήφιοι Ιδιώτες Συνεργάτες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξωτερικών Συνεργατών-Ερευνητών, κατά προτίμηση, στην ηλεκτρονική διεύθυνση synergates@statistics.gr ή στα τηλέφωνα 213 135 3035 ή 3068 ή 3050 ή 2182 ή 2192 (κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).

Tags: ΕΛΣΤΑΤ
Previous Post

Fuel Pass: Πότε λήγει – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Next Post

Στο νοσοκομείο 4χρονο παιδί που κατάπιε μπαταρία

Next Post
ΠΑΙΔΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Στο νοσοκομείο 4χρονο παιδί που κατάπιε μπαταρία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΥΑΚ:  Αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Σπάρτου, λόγω εργασιών, την Τρίτη 12/5
  • Γέφυρα Ζωής: 18η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Γραφείο
  • Ανήλικος «πείραξε» την ψηφιακή του ταυτότητα για να πιει αλκοόλ – Χειροπέδες και στον πατέρα
  • Με ιδιαίτερη επιτυχία η συμμετοχή της Παρέμβασης στην 22η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
  • 188 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr