• Latest
Σίφνο: Τρεις νεκροί από πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στο κέντρο του νησιού

Πτώση ελικοπτέρου: 30 και 31 ετών το νιόπαντρο ζευγάρι – Τι εξετάζουν οι αρχές για την πτώση του ελικοπτέρου

19 Αυγούστου 2026
Κυνηγοί θησαυρών στην δυτική Μακεδονία

Κυνηγοί θησαυρών στην δυτική Μακεδονία

8 Σεπτεμβρίου 2026
Δυτική Μακεδονία: Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές σε Βόιο, Γρεβενά και Φλώρινα

Οι οικισμοί που καταργείται ο ΕΝΦΙΑ από το 2027 – Νεάπολη Βοΐου

8 Σεπτεμβρίου 2026
καιρός

Σάκης Αρναούτογλου: Αλλάζει πρόσωπο ο Σεπτέμβρης – Μετά τα 34άρια, βροχές

8 Σεπτεμβρίου 2026
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Φωτιά από καντήλι σε σπίτι – Επανέφεραν με ΚΑΡΠΑ μία ηλικιωμένη

8 Σεπτεμβρίου 2026
Αλτσχάιμερ ανοια

Σημάδια πρώιμης άνοιας: 5 μικρές αλλαγές στον τρόπο που τρώμε «χτυπούν» καμπανάκι

8 Σεπτεμβρίου 2026
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ, ΔΟΝΤΙΑ

Επιστρέφει το Dentist Pass

8 Σεπτεμβρίου 2026
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Υπέρταση: Επηρεάζεται από την υψηλή θερμοκρασία & την υγρασία;

8 Σεπτεμβρίου 2026
Νεκρός 13χρονος που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Νέο ατύχημα με πατίνι: Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ 14χρονη

8 Σεπτεμβρίου 2026
Η Σιάτιστα είναι ο επόμενος σταθμός του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» 

52ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Κοζάνη

7 Σεπτεμβρίου 2026
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Σπήλαιο του Δράκου

Κλειστό το σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά

7 Σεπτεμβρίου 2026
Στη Δυτική Μακεδονία το δεύτερο Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης της χώρας

Κοζάνη: Με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα για το ESERO GREECE και τις νέες προοπτικές της STEM εκπαίδευσης

7 Σεπτεμβρίου 2026
Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας

Εκλογές για τον Ορειβατικό Σύλλογο Σιάτιστας

7 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πτώση ελικοπτέρου: 30 και 31 ετών το νιόπαντρο ζευγάρι – Τι εξετάζουν οι αρχές για την πτώση του ελικοπτέρου

sierafm by sierafm
19 Αυγούστου 2026
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Σίφνο: Τρεις νεκροί από πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στο κέντρο του νησιού
0
SHARES
28
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής. Ξεκινούσαν το μήνα του μέλιτος το ζευγάρι.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση της αεροπορικής τραγωδίας στη Σίφνο, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη συντριβή ελικοπτέρου τύπου Bell 206, κοντά στο ελικοδρόμιο του νησιού, στην περιοχή των Εξαμπέλων.

Νεκροί είναι ο 53χρονος χειριστής του ελικοπτέρου Γιώργος Ράικος, καθώς και το νιόπαντρο ζευγάρι από τη Βρετανία, Alexander Cromie, 31 ετών, και Marie Ebert, 30 ετών. Το ζευγάρι είχε ταξιδέψει στη Σίφνο για το γαμήλιο ταξίδι του.

Το βίντεο που εξετάζουν οι ειδικοί

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται το βίντεο που έχει καταγράψει τα τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης. Στο οπτικό υλικό φαίνεται το ελικόπτερο, λίγο πριν από την πτώση, να πραγματοποιεί απότομη περιστροφή στον αέρα.

Το συγκεκριμένο στοιχείο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ειδικών, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα στο ουραίο στροφείο ή σε άλλο μηχανικό σύστημα του ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να καταστεί εξαιρετικά δύσκολος ο έλεγχός του.

Παράλληλα, οι αρμόδιες αρχές αξιοποιούν μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν στην περιοχή, αλλά και όλα τα διαθέσιμα στοιχεία από την πτήση, προκειμένου να ανασυνθέσουν με ακρίβεια όσα συνέβησαν στα κρίσιμα δευτερόλεπτα πριν από τη συντριβή.

Τη διερεύνηση του δυστυχήματος αναμένεται να αναλάβει ο Εθνικός Οργανισμός Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ).

Το σενάριο της μηχανικής βλάβης

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο αεροναυπηγός και ερευνητής αεροπορικών ατυχημάτων Φαίδων Καραϊωσηφίδης σημείωσε ότι, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Ωστόσο, όπως εξήγησε, ένα από τα βασικά σενάρια που εξετάζονται είναι μια σοβαρή μηχανική βλάβη ή καταστροφική αστοχία, η οποία ενδέχεται να επηρέασε την ικανότητα του χειριστή να διατηρήσει τον έλεγχο του ελικοπτέρου.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το κύριο στροφείο είναι αυτό που δημιουργεί την απαραίτητη άντωση για την πτήση, ενώ το μικρότερο στροφείο στο πίσω μέρος συμβάλλει στην αντιστάθμιση και στον έλεγχο της κατεύθυνσης. Σε περίπτωση σοβαρής δυσλειτουργίας στο συγκεκριμένο σύστημα, το ελικόπτερο μπορεί να αρχίσει να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του.

Όπως ανέφερε, από την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής φαίνεται ότι είχε προηγηθεί κάποιο πρόβλημα πριν αρχίσει η έντονη περιστροφή του ελικοπτέρου. Παρά τις προσπάθειες του πιλότου να αντιμετωπίσει την κατάσταση, δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί αναγκαστική προσγείωση.

Ο κ. Καραϊωσηφίδης εκτίμησε ότι η μηχανική βλάβη και η απώλεια ελέγχου αποτελούν αυτή τη στιγμή ένα από τα κυρίαρχα σενάρια, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκλειστεί ο ανθρώπινος παράγοντας ή οποιαδήποτε άλλη αιτία.

Στο μικροσκόπιο και η κατάσταση της υγείας του πιλότου

Την ίδια ώρα, ο πραγματογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων και πρώην πιλότος της Αεροπορίας Στρατού Παντελής Φραγκούλης ανέφερε στην ΕΡΤ ότι μεταξύ των πιθανών αιτιών εξετάζονται τόσο μια μηχανική βλάβη στο ουραίο τμήμα του ελικοπτέρου όσο και το ενδεχόμενο ο χειριστής να αντιμετώπισε αιφνίδιο πρόβλημα υγείας.

Ο ίδιος στάθηκε στην απότομη περιστροφή του ελικοπτέρου προς τα δεξιά κατά την προσέγγισή του στο ελικοδρόμιο, σημειώνοντας ότι το στοιχείο αυτό θα μπορούσε να συνδέεται με δυσλειτουργία στο ουραίο σύστημα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα αναμένεται να δοθεί και στο ιστορικό συντήρησης του ελικοπτέρου. Οι ερευνητές θα εξετάσουν εάν τις προηγούμενες ημέρες είχε αναφερθεί κάποια βλάβη, εάν είχε γίνει σχετική παρατήρηση από προηγούμενο χειριστή ή εάν είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες συντήρησης στο συγκεκριμένο τμήμα.

«Εξαιρετικά έμπειρος ο χειριστής»

Ο κ. Φραγκούλης αναφέρθηκε και στην εμπειρία του 53χρονου πιλότου, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην Αεροπορία Στρατού και διέθετε σημαντική εμπειρία στον χειρισμό ελικοπτέρων.

Όπως επισήμανε, ένας ιδιαίτερα έμπειρος χειριστής είναι σε θέση να διαχειριστεί ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Ωστόσο, μια αιφνίδια και σοβαρή μηχανική αστοχία μπορεί να περιορίσει δραματικά τις δυνατότητες αντίδρασης, ακόμη και ενός έμπειρου πιλότου.

Τα ακριβή αίτια της τραγωδίας αναμένεται να προκύψουν από την τεχνική εξέταση του ελικοπτέρου, την ανάλυση του βίντεο και των μαρτυριών, καθώς και από το σύνολο των στοιχείων που θα συγκεντρώσουν οι αρμόδιες αρχές. Μέχρι την ολοκλήρωση της επίσημης έρευνας, κανένα από τα εξεταζόμενα σενάρια δεν μπορεί να θεωρηθεί οριστικό.

ΠΗΓΗ

Tags: ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΝΕΚΡΟΣΠΤΩΣΗ
Previous Post

Βόιο: Το Ιππικό Κέντρο Σιάτιστας επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς

Next Post

Τέλος στα μετρητά για τα ενοίκια: Τι αλλάζει από την 1η Οκτωβρίου και ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν έως 800 ευρώ

Next Post
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Τέλος στα μετρητά για τα ενοίκια: Τι αλλάζει από την 1η Οκτωβρίου και ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν έως 800 ευρώ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κυνηγοί θησαυρών στην δυτική Μακεδονία
  • Οι οικισμοί που καταργείται ο ΕΝΦΙΑ από το 2027 – Νεάπολη Βοΐου
  • Σάκης Αρναούτογλου: Αλλάζει πρόσωπο ο Σεπτέμβρης – Μετά τα 34άρια, βροχές
  • Φωτιά από καντήλι σε σπίτι – Επανέφεραν με ΚΑΡΠΑ μία ηλικιωμένη
  • Σημάδια πρώιμης άνοιας: 5 μικρές αλλαγές στον τρόπο που τρώμε «χτυπούν» καμπανάκι

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr