• Latest
πονος μεση

Πόνος στη μέση: Η μη φαρμακευτική λύση που ανακουφίζει

22 Νοεμβρίου 2019
ΑΡΚΟΥΔΑ

Άρδασσα: Μεγαλόσωμη αρκούδα εμφανίστηκε σε πλατεία. Βίντεο

7 Ιουνίου 2026
Αστυνομικοί ντύθηκαν εργάτες και «έκοψαν» 967 κλήσεις σε οδηγούς!

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Θ. Λιμπανίας

7 Ιουνίου 2026

Σιάτιστα: Ιερά Αγρυπνία στη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Κριμαίας

7 Ιουνίου 2026
Εκδήλωση πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Τσοτυλίου διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων

Εκδήλωση πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Τσοτυλίου διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων

7 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων «ΠΕΛΕΚΟΝ 2026» στη Σιάτιστα – Τιμήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος ως απόγονος της οικογένειας Μανούση

Η ιστορία του Αρχοντικού Μανούση ως εργαλείο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σιάτιστας. Βίντεο ( του Λαζάρου Κώτσικα)

7 Ιουνίου 2026
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 17ος Ποδηλατικός Γύρος Λίμνης Πολυφύτου «Γεώργιος Πράσσος»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 17ος Ποδηλατικός Γύρος Λίμνης Πολυφύτου «Γεώργιος Πράσσος»

7 Ιουνίου 2026
Ο Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων  της Ελληνικής Αστυνομίας». Φωτογραφίες

Ο Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων  της Ελληνικής Αστυνομίας». Φωτογραφίες

7 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη εργασιών επέκτασης δικτύου φυσικού αερίου στη Γαλατινή

Πώς θα εξελιχθεί η διανομή φυσικού αερίου σε Βόιο, Σέρβια, Βελβεντό και Δεσκάτη

7 Ιουνίου 2026
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση Marc: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛΑΣ του Τσίπρα – Στην 4η θέση το ΠΑΣΟΚ

7 Ιουνίου 2026
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Οσφυαλγία – Πότε χρειάζεται ο νευροχειρουργός;”

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Οσφυαλγία – Πότε χρειάζεται ο νευροχειρουργός;”

7 Ιουνίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διαφθοράς σε πολεοδομικές υπηρεσίες – Έξι συλλήψεις

7 Ιουνίου 2026
Δημόσιο: Παρουσιάστηκε το politis.gov.gr για την πορεία αιτήσεων -Πώς λειτουργεί

Δημόσιο: Παρουσιάστηκε το politis.gov.gr για την πορεία αιτήσεων -Πώς λειτουργεί

7 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πόνος στη μέση: Η μη φαρμακευτική λύση που ανακουφίζει

sierafm by sierafm
22 Νοεμβρίου 2019
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
πονος μεση
3
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αποτελεσματική προσέγγιση για καλύτερο ύπνο αλλά και για αντιμετώπιση του πόνου στη μέση, μειώνοντας παράλληλα την ανάγκη για φαρμακευτική αγωγή, είναι η γιόγκα σύμφωνα με νέα μελέτη του Ιατρικού Κέντρου της Βοστόνης (BMC) που δημοσιεύθηκε στο Journal of General Internal Medicine.

Η έρευνα έδειξε σημαντικές βελτιώσεις που διήρκεσαν 52 εβδομάδες, μετά από 3 μήνες γιόγκα, κάτι που υποδεικνύει μακροχρόνια οφέλη αυτών των μη φαρμακολογικών προσεγγίσεων. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες με πρώιμες βελτιώσεις στον πόνο μετά από έξι εβδομάδες θεραπείας, ήταν 3,5 φορές πιο πιθανό να βιώσουν βελτίωση στον ύπνο τους, μετά τις 12 εβδομάδες της άσκησης, υπογραμμίζοντας την εγγύτητα μεταξύ της ποιότητας του ύπνου και του πόνου.

 Οι υπνικές διαταραχές και η αϋπνία είναι συχνές μεταξύ των ατόμων με χρόνιο πόνο στην μέση. Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι το 59% των ατόμων με πόνο στη μέσηείχαν κακή ποιότητα ύπνου ενώ το 53% είχε διαγνωσθεί με διαταραχή αϋπνίας. Η φαρμακευτική αγωγή τόσο για τον ύπνο, όσο και για τον πόνο στη μέση μπορεί να επιφέρει σοβαρές και ανεπιθύμητες παρενέργειες, ενώ ο κίνδυνος υπερβολικής δόσης και θανάτου αυξάνεται με τη χρήση υπνωτικών χαπιών.

«Οι ολιστικές μέθοδοι αντιμετώπισης αυτών των παθήσεων θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση της εξάρτησης από αυτά τα φάρμακα και τη διατήρηση της ασφάλειας των ασθενών», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Eric Roseen.

Στην τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη, μελέτη συμμετείχαν 320 ενήλικες με χρόνιο πόνο στην μέση. Στην αρχή της μελέτης διαπιστώθηκε πως περισσότερο από το 90% των συμμετεχόντων με πόνο στην μέση υπέφερε από κακής ποιότητας ύπνο. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και έλαβαν διαφορετικές θεραπείες για τον πόνο στην μέση: φυσικοθεραπεία, γιόγκα ή ανάγνωση εκπαιδευτικού υλικού. Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει πως η γιόγκα και η φυσικοθεραπεία είχαν παρόμοια επίδραση στην άμβλυνση του πόνου στην μέση, βελτιώνοντας παράλληλα τη φυσική κατάσταση και μειώνοντας την ανάγκη για λήψη αναλγητικών φαρμάκων. Σε αυτή τη μελέτη, τα αποτελέσματα για τη βελτίωση του ύπνου συγκρίθηκαν μετά από τις 12 εβδομάδες τις επεμβατικής περιόδου και μετά από ένα χρόνο επιπλέον παρακολούθησης.

«Ο υψηλός επιπολασμός των προβλημάτων ύπνου στους ενήλικες με χρόνιο πόνο στην μέση, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και την ευεξία ενός ατόμου. Αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη, οι γιατροί να συζητούν με τους ασθενείς με χρόνιο πόνο την μέση για την ποιότητα του ύπνου τους. Λαμβάνοντας υπόψιν τους κινδύνους της λήψης φαρμακευτικών αγωγών για τον ύπνο, οι μη φαρμακολογικές προσεγγίσεις, θα πρέπει να εξετάζονται ως επιλογή για αυτούς τους ασθενείς», δήλωσε καταλήγοντας ο Δρ. Roseen.

πηγή: ygeiamou.gr

Previous Post

Οι νέες ταυτότητες που θα μοιάζουν περισσότερο με πιστωτικές κάρτες

Next Post

Ολοκληρώθηκε η θεραπεία του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ

Next Post

Ολοκληρώθηκε η θεραπεία του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Άρδασσα: Μεγαλόσωμη αρκούδα εμφανίστηκε σε πλατεία. Βίντεο
  • Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Θ. Λιμπανίας
  • Σιάτιστα: Ιερά Αγρυπνία στη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Κριμαίας
  • Εκδήλωση πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Τσοτυλίου διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων
  • Η ιστορία του Αρχοντικού Μανούση ως εργαλείο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σιάτιστας. Βίντεο ( του Λαζάρου Κώτσικα)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr