Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»
Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».
Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)
Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου
Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής.  Βίντεο
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ
Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις
Φωτοβολταϊκά: Πληρώνουμε και τον Ήλιο που ανατέλλει; Ο ΣΕΦΠΕ για την επιβολή τελών από το Δήμο Σερβίων
«Ενότητα» – Λάζαρος Μαλούτας: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας – Χαιρόμαστε με τα έργα που διευρύνουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου μας!

Πόσιμο το νερό σε Σιάτιστα, Καλονέρι από την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos τόσο η Σιάτιστα όσο και το Καλονέρι θα μπορέσουν από την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου να χρησιμοποιήσουν το νερό ύδρευσης για πόση μετά από 34 μέρες.

Οι τελευταίες μετρήσεις τόσο της Διεύθυνσης Υγείας, όσο και της ΔΕΥΑΒ είναι καθαρές χωρίς να ανιχνεύεται η επικίνδυνη ένωση, γεγονός που προβληματίζει.

Όταν σε μέτρηση που είχε γίνει στις 27 Νοεμβρίου 2019 το τετραχλωροαιθυλένιο ήταν αυξημένο στα 82 mg/l στη Σιάτιστα και 31 mg/l στο Καλονέρι με ανώτατη τιμή τα 10 mg/l.

Έκτοτε από τις 6 Δεκεμβρίου απαγορεύτηκε η πόση του νερού ούτε για άμεση ούτε για έμμεση χρήση με την άρση της απαγόρευσης να αναμένεται την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου.

Φυσικά ο ρυπαντής δεν βρέθηκε και πιθανόν να αποδοθεί σε λάθος εργαστηρίου η ανίχνευση της επικίνδυνης ένωσης, αν και σωστό είναι να μελετηθεί από επιστήμονες για να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα και να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου prlogos.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *