Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κοζάνης, 18χρονη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ο Δήμος Βοΐου καλωσορίζει την Άνοιξη με διήμερες εκδηλώσεις στο Νησάκι Νεάπολης
Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Εγγραφές στην Α Γυμνασίου 2025-2026
Άγιος Δημήτριος
Δήμος Κοζάνης: Προσλήψεις και εξοπλισμό για πολιτική προστασία ζήτησε ο Κοκκαλιάρης – Τι είπε σε Κεφαλογιάννη και Γκιουλέκα
Δήμος Κοζάνης: Συνεδρίαση λογοδοσίας την Τετάρτη 21-8-2024
Το έργο NEUTRON συγκεντρώνει δεδομένα για τις ενεργειακές κοινότητες και καταγράφει στοιχεία για την ενεργειακή φτώχεια στην Κοζάνη.
Καμπάνια Δράσης για το Κλίμα: Η Εμπειρία του Δάσους Κουρί
Δυναμική παρουσία του Δημάρχου Γρεβενών, στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Ρόδο
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη των εκπροσώπων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορέων της Δυτικής Μακεδονίας παρουσία  του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Κεφαλογιάννη  και του Υφυπουργού Εσωτερικών Κώστα Γκιουλέκα
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις για το νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» – Οι αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια

Αρχίζει στις 12 Ιουλίου ο νέος κύκλος υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» με τον οδηγό εφαρμογής που θα περιλαμβάνει τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά υπαγωγής των νοικοκυριών να δημοσιεύεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως κάνει γνωστό στα “ΝΕΑ” ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μιχάλης Βερροιόπουλος “οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα μπορούν να υποβληθούν από τις 12 Ιουλίου με την πλατφόρμα που λειτούργησε και στον πρώτο κύκλο να ανοίγει τις πύλες της σταδιακά ανά ομάδα Περιφερειών της χώρας”.

Ο ίδιος αναγγέλλει και τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων των δικαιούχων νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει “η έβδομη κατηγορία στην οποία είχαν τη δυνατότητα χορήγησης άτοκου δανείου, όχι επιδότησης, φυσικά πρόσωπα και οικογένειες με εισόδημα έως 40.000 ευρώ θα ανέβει στα 80.000 ευρώ”.

Το νέο “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον” σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα έχει προϋπολογισμό της τάξεως των 270 εκατ. ευρώ και θα αφορά περί τα 25.000 νοικοκυριά. Το ανώτατο ποσοστό επιδότησης για τις υπόλοιπες έξι κατηγορίες θα κυμαίνεται από 50% έως 70% του επιλέξιμου προϋπολογισμού εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών. Τα συγκεκριμένα όρια είναι προσαυξημένα κατά 5% ανά προστατευόμενο μέλος.

Το νέο “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον” προβλέπει εκτός από την απευθείας επιχορήγηση των νοικοκυριών και την επιδότηση δανείου (άτοκο) για τα νοικοκυριά που θέλουν να προχωρήσουν σε οικοδομικές εργασίες προκειμένου να πετυχαίνουν εξοικονόμηση δαπανών ενέργειας.

Οι παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται είναι τέσσερις:

1. Αντικατάσταση κουφωμάτων

2. Τοποθέτηση ή αναβάθμιση θερμομόνωσης

3. Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης ή ψύξης

4. Σύστημα ζεστού νερού χρήσης με χρήση ΑΠΕ

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αξιοποίηση ενεργειακού επιθεωρητή ο οποίος και θα καθορίσει τις απαιτούμενες οικοδομικές εργασίες. Πριν από την υποβολή της αίτησης ο επιθεωρητής θα πρέπει να τις καταγράψει εκδίδοντας το Α’ Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης. Μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεων, οι ωφελούμενοι απευθύνονται ξανά στον ενεργειακό επιθεωρητή, ώστε να διενεργηθεί δεύτερη ενεργειακή επιθεώρηση της ιδιοκτησίας τους και να εκδοθεί νέο ΠΕΑ.

 

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *