Γαλατινή: Γιόρτασε το εξωκλήσι της Παναγίας. Φωτογραφίες
Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση, επισκευή και ανακατασκευή κοινόχρηστων υποδομών
Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή διαχωριστικών ασφαλείας στο Κλειστό της Λευκόβρυσης
«Οδός Κωνσταντίνου Σημίτη» – Μια οφειλόμενη τιμή στον Πρωθυπουργό που μεγάλωσε τα Σέρβια! (του Κυριάκου Μ. Τσολακίδη)
Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για τον Περιφερειακό Δρόμο του Κρόκου
Η «δική» μου Δ.Ε.Η. – Ορμώμενος από την παράσταση «Γη της Επαγγελίας» του ΔΗ.ΠΕ.Θ.Ε. Κοζάνης σε συμπαραγωγή με το φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου. (του Θεοδωρίδη Ι. Γεώργιου)
Μακεδονικός Σιάτιστας: Αγώνας κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος την Πέμπτη
Δήμος Κοζάνης: Κλειστή η πισίνα του Λιάπειου λόγω έκτακτης τεχνικής βλάβης
ΣΥΛΛΗΨΗ
Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας στην Καλλιθέα της Καστοριάς- Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη η σύμβαση ανάθεσης έργου
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ένστολων στη ΔΕΘ
Σωματείο εστίασης Κοζάνης Ερμής

Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις για το νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» – Οι αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια

Αρχίζει στις 12 Ιουλίου ο νέος κύκλος υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» με τον οδηγό εφαρμογής που θα περιλαμβάνει τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά υπαγωγής των νοικοκυριών να δημοσιεύεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως κάνει γνωστό στα “ΝΕΑ” ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μιχάλης Βερροιόπουλος “οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα μπορούν να υποβληθούν από τις 12 Ιουλίου με την πλατφόρμα που λειτούργησε και στον πρώτο κύκλο να ανοίγει τις πύλες της σταδιακά ανά ομάδα Περιφερειών της χώρας”.

Ο ίδιος αναγγέλλει και τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων των δικαιούχων νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει “η έβδομη κατηγορία στην οποία είχαν τη δυνατότητα χορήγησης άτοκου δανείου, όχι επιδότησης, φυσικά πρόσωπα και οικογένειες με εισόδημα έως 40.000 ευρώ θα ανέβει στα 80.000 ευρώ”.

Το νέο “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον” σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα έχει προϋπολογισμό της τάξεως των 270 εκατ. ευρώ και θα αφορά περί τα 25.000 νοικοκυριά. Το ανώτατο ποσοστό επιδότησης για τις υπόλοιπες έξι κατηγορίες θα κυμαίνεται από 50% έως 70% του επιλέξιμου προϋπολογισμού εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών. Τα συγκεκριμένα όρια είναι προσαυξημένα κατά 5% ανά προστατευόμενο μέλος.

Το νέο “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον” προβλέπει εκτός από την απευθείας επιχορήγηση των νοικοκυριών και την επιδότηση δανείου (άτοκο) για τα νοικοκυριά που θέλουν να προχωρήσουν σε οικοδομικές εργασίες προκειμένου να πετυχαίνουν εξοικονόμηση δαπανών ενέργειας.

Οι παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται είναι τέσσερις:

1. Αντικατάσταση κουφωμάτων

2. Τοποθέτηση ή αναβάθμιση θερμομόνωσης

3. Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης ή ψύξης

4. Σύστημα ζεστού νερού χρήσης με χρήση ΑΠΕ

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αξιοποίηση ενεργειακού επιθεωρητή ο οποίος και θα καθορίσει τις απαιτούμενες οικοδομικές εργασίες. Πριν από την υποβολή της αίτησης ο επιθεωρητής θα πρέπει να τις καταγράψει εκδίδοντας το Α’ Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης. Μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεων, οι ωφελούμενοι απευθύνονται ξανά στον ενεργειακό επιθεωρητή, ώστε να διενεργηθεί δεύτερη ενεργειακή επιθεώρηση της ιδιοκτησίας τους και να εκδοθεί νέο ΠΕΑ.

 

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *