Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Κέντρο υγείας Τσοτυλίου: Ενημέρωση για τον καρκίνο του προστάτη στην Λαϊκή αγορά της Νεάπολης
16ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου “Μνήμες Λιγνίτη”
Σύλλογος «Ποντοκώμη 1923» – Δεν έχουμε σχέση με τη συναυλία που διακόπηκε
Εκλογές για την Ιππική παρέα του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος»
«Empowering Future Leaders» από την HELLENiQ ENERGY
Υπό βροχή και με την “Πανδώρα” το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κοζάνης -Βίντεο
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης
Δήμος Κοζάνης: Τα «Πουλιά της λίμνης Πολυφύτου» τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2025 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή
Δήμος Κοζάνης: Συνάντηση Δημοτικής Αρχής με Προέδρους Κοινοτήτων για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις για το νέο «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» – Ποια αλλαγή εξετάζεται στα εισοδηματικά κριτήρια

Στα μέσα Ιουλίου θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον” με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου να έχουν δυνατότητα ένταξης και νοικοκυριά με μεγαλύτερο οικογενειακό εισόδημα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας κατά την παρουσίαση του προγράμματος ο κ. Σταθάκης υπενθύμισε ότι στο προηγούμενο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 43.000 κατοικίες εκ των οποίων οι 15.000 έχουν ήδη αναβαθμιστεί ενεργειακά ενώ οι επενδύσεις που κινητοποιήθηκαν έφτασαν τα 640 εκατ. ευρώ.

Το νέο πρόγραμμα θα έχει συνολικό προϋπολογισμό 400 εκατομμύρια ευρώ (250 εκατ. δημόσια χρηματοδότηση και 150 εκατομμύρια ιδιωτική συμμετοχή) ενώ υπολογίζεται ότι θα ενταχθούν 25.000 ιδιωτικές κατοικίες.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής και τα λοιπά χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι ίδια με εκείνα που ίσχυσαν στον πρώτο κύκλο του Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ο οποίος προκηρύχθηκε πέρυσι. Η μόνη διαφορά είναι ότι το ανώτατο εισοδηματικό όριο που ήταν 50.000 ευρώ για το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θα αυξηθεί σημαντικά ή ενδεχομένως ακόμη και θα καταργηθεί ώστε, όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων Μιχάλης Βερροιόπουλος, πολίτες που ανήκουν στα μεσαία στρώματα να μπορούν να τύχουν της ευνοϊκής μεταχείρισης του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το ανώτατο ποσοστό επιδότησης για τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων είναι 70%, ποσοστό που εφαρμόζεται στα νοικοκυριά με χαμηλότερο εισόδημα ενώ στα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα το ποσοστό επιδότησης μειώνεται και τελικά αντί επιδότησης παρέχεται άτοκο δάνειο.

Το σύνολο των χαρακτηριστικών του προγράμματος θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες με την δημοσίευση του Οδηγού εφαρμογής.

Ο κ. Βερροιόπουλος σημείωσε εξάλλου ότι η ενεργειακή αναβάθμιση του 10% των κτιρίων της χώρας που προβλέπεται από το εθνικό σχέδιο ενέργειας και κλιματικής αλλαγής οδηγεί σε επενδύσεις άνω των 10 δισ. ευρώ κατά τη δεκαετία 2020 – 2030 καθώς και σε δημιουργία πάνω από 25.000 νέων θέσεων εργασίας.

Παράλληλα ανακοινώθηκε η προκήρυξη προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων του Δημοσίου συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατομμυρίων ευρώ. Σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ώριμα έργα προϋπολογισμού 101 εκατομμυρίων ευρώ που είναι έτοιμα προς δημοπράτηση και αφορούν σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, κολυμβητήρια και λοιπά δημοτικά κτίρια.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *