• Latest
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα

Πώς θα αλλάξουν στο μέλλον οι συναλλαγές με την κυριαρχία του ψηφιακού χρήματος

4 Μαρτίου 2019

Ἱερὰ Ἀγρυπνία ἐπὶ τῇ ἑορτῇ τῆς Ὑψώσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ στὴν Ἱερὰ Μονὴ Ἁγίας Παρασκευῆς Δομαβιστίου – Ναμάτων

6 Σεπτεμβρίου 2026
Τα όμορφα εξωκλήσια της Γαλατινής. Φωτογραφίες

Τα όμορφα εξωκλήσια της Γαλατινής. Φωτογραφίες

6 Σεπτεμβρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Κοζάνη: Βρέθηκε πτώμα κοντά στην Παλαιοημερολογίτικη Μονή Αναλήψεως – Μεγάλη κινητοποίηση στην περιοχή του Κασλά

6 Σεπτεμβρίου 2026
Μουσική πανδαισία από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας. Βίντεο

Μουσική πανδαισία από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας. Βίντεο

6 Σεπτεμβρίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

ΠΑΣΟΚ: Περιοδεία κλιμακίου στο Νομό Κοζάνης

6 Σεπτεμβρίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τρίτη 08.09.2026

6 Σεπτεμβρίου 2026
Μεγάλη αναζωπύρωση στη φωτιά στην Κόνιτσα -Επιχειρούν 12 εναέρια μέσα πυρόσβεσης

Μεγάλη αναζωπύρωση στη φωτιά στην Κόνιτσα -Επιχειρούν 12 εναέρια μέσα πυρόσβεσης

6 Σεπτεμβρίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Θανατηφόρο τροχαίο στην Καισαρειά Κοζάνης

6 Σεπτεμβρίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Η Κουκουριτάκη Μηλιώτη Ζαμπία στο Ιατρείο Γ. Ζιμπιλίδη την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου

6 Σεπτεμβρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Νεκρός ψάλτης σε κοντέινερ στο προαύλιο εκκλησίας – Τι εξετάζουν οι Αρχές

6 Σεπτεμβρίου 2026
Δικαστήριο, δικη, μηνυση

Οι Ρομά προσφεύγουν στη δικαιοσύνη μετά από κρούσμα λεπτοσπείρωσης σε 11χρονη: «Δεν γίνεται εν έτη 2026 να ζούμε με τα ποντίκια»

6 Σεπτεμβρίου 2026
Ανατίναξαν ΑΤΜ και άρπαξαν 200.000 ευρώ

Ανατίναξαν ΑΤΜ και άρπαξαν 200.000 ευρώ

6 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πώς θα αλλάξουν στο μέλλον οι συναλλαγές με την κυριαρχία του ψηφιακού χρήματος

sierafm by sierafm
4 Μαρτίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα
2
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανώτατο στέλεχος της Visa μιλά για την περίπτωση της Ελλάδας.

Κυριαρχία των ανέπαφων συναλλαγών, ραγδαία ανάπτυξη συναλλαγών και πληρωμών μέσω των έξυπνων κινητών, δηλαδή του ψηφιακού χρήματος, ταχεία ενσωμάτωση συστημάτων πληρωμών στα αυτοκίνητα αλλά και σε δεκάδες αντικείμενα και συσκευές φέρνουν οι τεχνολογικές εξελίξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα εξαπλωθούν ταχύτατα παντού και στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο Bill Gajda, ανώτατο στέλεχος Καινοτομίας και Στρατηγικών Συνεργασιών στη Visa, οι ανέπαφες συναλλαγές είτε μέσω καρτών είτε μέσω του κινητού έχουν πλέον κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου διεθνώς και εκτιμάται ότι θα κυριαρχήσουν πλήρως τα επόμενα χρόνια τόσο για μεγάλα όσο και για μικρά ποσά συναλλαγών.

Η Πολωνία αποτελεί την πρώτη χώρα όπου το 100% των συναλλαγών πραγματοποιείται ανέπαφα, αναφέρει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η τάση ανόδου θα συνεχιστεί σε όλες τις χώρες.

Μιλώντας για την Ελλάδα το ανώτατο στέλεχος της Visa δηλώνει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ εντυπωσιασμένος τόσο για την μεγάλη άνοδο που επιτεύχθηκε στην πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών και γενικότερα συναλλαγών με πλαστικό χρήμα από την επιβολή και μετά των capital controls, όσο όμως και για την συνέχιση της ανόδου αυτής και μετά την σχεδόν κατάργηση τους που έχει πραγματοποιηθεί από το περασμένο καλοκαίρι.

Τι έχουμε να περιμένουμε στο αμέσως επόμενο μέλλον αναφορικά με τους τρόπους συναλλαγών;

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ενιαίο εισιτήριο για όλα τα μέσα μεταφοράς: μετρό, λεωφορεία, τραμ αλλά και κάθε άλλο μέσο μεταφοράς ακόμη και ιδιωτικό, όπως για αυτοκίνητα, ποδήλατα κλπ. Μόνον που – όμως μας αναφέρει ο Bill Gajda – δεν θα πρόκειται για το κλασικό χάρτινο ή ηλεκτρονικό εισιτήριο που ξέραμε μέχρι σήμερα. Εισιτήριο θα αποτελεί πλέον η ίδια η χρεωστική κάρτα, είτε σε μορφή πλαστικού είτε ενσωματωμένη στο κινητό τηλέφωνο.

Στο μετρό για παράδειγμα, με απλά λόγια, ο επιβάτης θα έχει τη δυνατότητα να περάσει από τις μπάρες και να εισέλθει στους σταθμούς του μετρό απλά με τη κάρτα του, χωρίς αγορά εισιτηρίου. Ο επιβάτης που χρησιμοποιεί την κάρτα του για διαδρομές στο μετρό θα χρεώνεται στο τέλος της ημέρας με ποσό ανάλογα με τις διαδρομές που έχει κάνει, με την επιλογή της οικονομικότερης λύσης που προσφέρεται στο σύστημα. Η Visa σε συνεργασία με άλλες εταιρίες βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης του νέου προϊόντος που ήδη υπάρχει πιλοτικά αλλά και εμπορικά όπως στο Λονδίνο για το μετρό τα λεωφορεία κλπ.

Στην Ελλάδα όπως ενημερωνόμαστε η Visa έχει έρθει σε συναντήσεις με αρμόδιους φορείς για το ζήτημα αυτό και έχει υπάρξει ενδιαφέρον για την υλοποίηση του.

Ένας ακόμη τομέας που υπάρχουν ήδη επαναστατικές αλλαγές λόγω της διασυνδεσιμότητας και της διείσδυσης του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ) είναι ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όπως διαπιστώθηκε πρόσφατα και στην μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών στον κόσμο στο Mobile World Congress που ολοκληρώθηκε στη Βαρκελώνη, όλες σχεδόν οι αυτοκινητοβιομηχανίες υιοθετούν ενσωματωμένα και αυτοματοποιημένα συστήματα πληρωμών.

Οι πληρωμές που σχετίζονται με το αυτοκίνητο, αναφέρει ο Bill Gajda θα γίνονται πλέον χωρίς ανθρώπινη μεσολάβηση, όπως για το πάρκινγκ, τα διόδια, για αγορές προϊόντων σε υπαίθριος σταθμούς κλπ. Θα γίνονται αυτοματοποιημένα καθώς τα αυτοκίνητα διαθέτουν ήδη έξυπνα συστήματα πληρωμών που επικοινωνούν απευθείας με τα αντίστοιχα σύστημα πληρωμών στα μέσα που προαναφέρθηκαν. Οι συναλλαγές γίνονται δηλαδή «αόρατες».

Ερωτηθείς για θέματα ασφάλειας στις συναλλαγές το ανώτατο στέλεχος την Visα είναι απόλυτα καθησυχαστικός. Οι συναλλαγές γίνονται ακόμη πιο ασφαλείς με την έλευση των νέων τεχνολογιών. Από την υπογραφή με το χέρι, το PIN, την ψηφιακή υπογραφή πηγαίνουμε σε βιομετρικά στοιχεία αναγνώρισης και ταυτοποίησης που είναι εξαιρετικά πιο ασφαλή και αξιόπιστα: στο αποτύπωμα του χεριού, στην αναγνώριση φωνής, στην αναγνώριση του προσώπου ακόμη στην αναγνώριση του ίδιου του ανθρώπου.

Τα κινητά πλέον έχουν τη δυνατότητα αναγνώρισης του κάτοχου τους από την κίνηση του χεριού τους, από το πώς πιάνουν το κινητό και το πώς το χρησιμοποιούν. Σε μερικά δευτερόλεπτα εάν καταλάβουν ότι ο χρήστης του κινητού τηλεφώνου δεν είναι ο και ο κάτοχος του απενεργοποιούνται, μας επισημαίνει. Η εποχή όπου ο άνθρωπος δεν θα μεσολαβεί καθόλου για να πραγματοποιεί πληρωμές δεν είναι στο απώτερο μέλλον, έχει ήδη ξεκινήσει με τις πρώτες εφαρμογές να έρχονται και στην Ελλάδα.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΚΑΡΤΕΣ
Previous Post

Πήγε για κλοπή σε φούρνο με το «καλημέρα»

Next Post

Πόνος στο χέρι: Αρθρίτιδα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα ή κάτι άλλο;

Next Post
πονος χερι

Πόνος στο χέρι: Αρθρίτιδα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα ή κάτι άλλο;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ἱερὰ Ἀγρυπνία ἐπὶ τῇ ἑορτῇ τῆς Ὑψώσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ στὴν Ἱερὰ Μονὴ Ἁγίας Παρασκευῆς Δομαβιστίου – Ναμάτων
  • Τα όμορφα εξωκλήσια της Γαλατινής. Φωτογραφίες
  • Κοζάνη: Βρέθηκε πτώμα κοντά στην Παλαιοημερολογίτικη Μονή Αναλήψεως – Μεγάλη κινητοποίηση στην περιοχή του Κασλά
  • Μουσική πανδαισία από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας. Βίντεο
  • ΠΑΣΟΚ: Περιοδεία κλιμακίου στο Νομό Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr