• Latest
ΤΣΑΙ

Πώς θα απαλλαγείς από τις αϋπνίες και το καθημερινό άγχος;

18 Μαρτίου 2018
Παιδιά εντόπισαν νεκρό 70χρονο χωρίς τα ρούχα του στην άκρη του δρόμου

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Νεάπολη

2 Νοεμβρίου 2026
Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ. : Αλαζονεία, έπαρση και αποποίηση ευθυνών από τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Στην ανευθυνότητα Κοκκαλιάρη και Ματιάκη οφείλεται η υπολειτουργία της Τηλεθέρμανσης

2 Νοεμβρίου 2026

Δεύτερη σερί νίκη. ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΒΕΛΒΕΝΤΟ 69 – 63

2 Νοεμβρίου 2026
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Η ΔΕΗ και η Amazon εξασφάλισαν τον σχεδιασμό τους. Η Δυτική Μακεδονία παραμένει χωρίς δεσμευτικά ανταλλάγματα

2 Νοεμβρίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

221 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

2 Νοεμβρίου 2026
Ντέρμπι Βοΐου για το κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης

Ντέρμπι Βοΐου για το κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης

2 Νοεμβρίου 2026
Διαδραστικό λογοτεχνικό εργαστήριο στο πλαίσιο του 10ου Συμποσίου Λογοτεχνίας την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2026

Διαδραστικό λογοτεχνικό εργαστήριο στο πλαίσιο του 10ου Συμποσίου Λογοτεχνίας την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2026

2 Νοεμβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: ΟΙΝΟέμβριος στη Σιάτιστα – Κρασί & καντάδες μιας άλλης εποχής!

Δήμος Βοΐου: ΟΙΝΟέμβριος στη Σιάτιστα – Κρασί & καντάδες μιας άλλης εποχής!

2 Νοεμβρίου 2026
5 θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε περισσότερο καθώς μεγαλώνετε

Πώς επηρεάζουν οι διατροφικές μας συνήθειες την ποιότητα του ύπνου – Τι πρέπει να περιλαμβάνει το βραδινό μας, σύμφωνα με έρευνες

2 Νοεμβρίου 2026
Καραμπίνα

Τον απείλησε με καραμπίνα και του έκλεψε τον σκύλο

2 Νοεμβρίου 2026
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ξεκίνησε η υποχρεωτική ψηφιακή ανάρτηση των διαγνωστικών εξετάσεων – Τι σημαίνει για τους ασθενείς

2 Νοεμβρίου 2026
Aναστάτωση και περιπολικά το βραδάκι της Τρίτης στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Γυναίκα φέρεται να χτύπησε την ηλικιωμένη μητέρα της σε χωριό της περιοχής

Πήγαν να ξεγελάσουν ηλικιωμένη, αλλά τους την έφερε εκείνη – Οι… λογιστές κατέληξαν με χειροπέδες

2 Νοεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πώς θα απαλλαγείς από τις αϋπνίες και το καθημερινό άγχος;

sierafm by sierafm
18 Μαρτίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΤΣΑΙ
0
SHARES
29
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας στην πόλη σε κουράζουν, σε αγχώνουν και σε πιέζουν, με αποτέλεσμα να μην μπορείς με τίποτα να χαλαρώσεις, ακόμα και όταν επιστρέφεις σπίτι σου και προσπαθείς να ηρεμήσεις και να ξεφύγεις. Όταν το σώμα σου και το πνεύμα σου βρίσκεται σε ένταση από άγχος και από σκοτούρες είναι λογικό να δυσκολεύεσαι να ηρεμήσεις, ακόμα και να κοιμηθείς!… Τι να κάνεις για να καταπολεμήσεις το άγχος σου που σε… κυνηγάει και σε στιγμές ηρεμίας;

Η φύση δίνει τη λύση! Τα βότανα που χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα ως… φάρμακα έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας.

Από τη φύση κατευθείαν στο φλιτζάνι σας! Μια ζεστή κούπα ενός υγιεινού αφεψήματος μπορεί να σας προσφέρει απλά, εύκολα και υγιεινά τη χαλάρωση που αποζητάτε!

Χαλάρωσε με ένα υγιεινό και γευστικό αφέψημα!

1) Για πραγματική χαλάρωση

Χαμομήλι

Θεωρείται από πολλούς ο… βασιλιάς των βοτάνων! Όχι αδίκως! Σήμερα, η πιο διαδεδομένη ιδιότητα του χαμομηλιού έχει σχέση με την ικανότητα του να ηρεμεί τα νεύρα και να χαλαρώνει, διώχνοντας την αϋπνία και ενισχύοντας τον ύπνο. Επιπλέον, είναι γνωστό για τις αντισηπτικές, καταπραϋντικές και αντιαλλεργικές του ιδιότητες. Χρησιμοποιείται ευρέως για τα έλκη του πεπτικού, το φούσκωμα και την καούρα.

Λεμονόχορτο

Έχει χαρακτηριστεί ως ο… μικρός θησαυρός της φύσης και όχι άδικα, καθώς φαίνεται! Το λεμονόχορτο είναι ένα πολυετές φυτό με μακριά λεπτά φύλλα που συναντάμε κυρίως στην Ινδία και στην Ασία ενώ χρησιμοποιείται ευρέως στις εξωτικές κουζίνες!  Είναι ένα φυτό πλούσιο σε πολυάριθμα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Α και C, καθώς και μαγνήσιο, ψευδάργυρο, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, χαλκό, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο και σίδηρο.

Το λεμονόχορτο έχει χαρακτηριστικό άρωμα λεμονιού, υπέροχη ντελικάτη γεύση και αποτελεί ιδανική επιλογή για κατανάλωση ως ρόφημα.  Ιδανικός σύμμαχος του χαμομηλιού και αυτός καθώς χαλαρώνει και καταπραΰνει!

 

2) Για απόλυτη ηρεμία

Μελισσόχορτο

Το όνομά του προέρχεται από τη λέξη melissophylon που σημαίνει φύλλο της μέλισσας ακριβώς γιατί είναι τόσο πλούσιο σε νέκταρ που καλλιεργείται ακριβώς για τη διατροφή των μελισσών. Χρησιμοποιείται από τη σύγχρονη φαρμακολογία για την ηρεμιστική, αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριδιακή και αντιική του δράση.

 

Λεβάντα

Με πάνω από 150 δραστικά συστατικά, η λεβάντα αποδεικνύει τις θεραπευτικές της ιδιότητες στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, των πονοκεφάλων, του πονόδοντου της κατάθλιψης, του εκνευρισμού και της μείωση του άγχους. Επίσης, θεωρείται ότι ενεργεί κατά του βήχα, του άσθματος, του κοκίτη, της γρίπης και της λαρυγγίτιδας.

 

3) Για έναν πραγματικά ήρεμο ύπνο

Λουΐζα

Ένα βότανο με ποικίλες θεραπευτικές ιδιότητες που  ενδείκνυται για διαταραχές του πεπτικού συστήματος, έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Συγκαταλέγεται στα τονωτικά βότανα, αλλά ταυτόχρονα έχει την ιδιότητα να προσφέρει έναν ήρεμο ύπνο, διώχνοντας την ένταση και το στρες. Σε συνδυασμό με το χαμομήλι, μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ήρεμα!

 

Τίλιο

Ή αλλιώς το βότανο της θαλπωρής! Ιδανικό για όσους φορτωμένο και κουραστικό πρόγραμμα, καθώς συντελεί στο να αποβάλει την ένταση της καθημερινότητας. Εκτός του ότι είναι χαλαρωτικό, είναι και πολύ αρωματικό και γευστικό ως αφέψημα και ο συνδυασμός του με το χαμομήλι προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ηρεμία. Η καλύτερη στιγμή για ένα τίλιο είναι αργά το απόγευμα ή το βράδυ πριν από τον ύπνο και είναι βέβαιο ότι προσφέρει… όνειρα γλυκά.

4) Για μετά από κάθε γεύμα

Σε αντίθεση με τα παραπάνω αφεψήματα, το συγκεκριμένο αφορά περισσότερο τη… χαλάρωση του πεπτικού συστήματος. Πέρα από τις χαλαρωτικές ιδιότητες, το χαμομήλι, έχει ευεργετική δράση στο στομάχι, το φούσκωμα και τις καούρες. Αν συνδυαστεί με το δυόσμο, τότε είναι ιδανικό ακόμα κι έπειτα από ένα βαρύ και θερμιδογόνο γεύμα!

Δυόσμος

Ένα θεραπευτικό βότανο με αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική και ανοσορυθμιστική δράση χάρη στο ροσμαρινικό οξύ που περιέχει, μια πολυφαινόλη η οποία απαντάται σε αρκετά μυρωδικά βότανα (βασιλικός, θυμάρι, δεντρολίβανο κ.ά.). Γι’ αυτό και προτείνεται, εκτός των άλλων, ως ρόφημα για την ανακούφιση της οστεοαρθρίτιδας, επειδή αναστέλλει τις χρόνιες και οξείες φλεγμονές. Επίσης διαθέτει εξαιρετικές αντιμυκητισιακές ιδιότητες (π.χ. εξολοθρεύει τον μύκητα Candida albicans καθώς και μύκητες που εμφανίζονται κατά την αποσύνθεση των τροφίμων).

Έτσι προτείνεται και για την αντιμετώπιση προβλημάτων πέψης.

Φλούδα Λεμονιού

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C, κιτρικό, μηλικό και μυρμηγκικό οξύ, εσπεριδίνη και πηκτίνη και γι’ αυτό είναι ιδανική για την προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο χυμός ή το τσάι από αυτό το μέρος του φρούτου συνιστάται για την καταπολέμηση των αερίων του εντέρου, τον περιορισμό φλεγμονών στην περιοχή της κοιλιάς, τη βελτίωση της πέψης και την εξάλειψη άχρηστων προϊόντων από το σώμα.

Επιλέξτε το αφέψημα που ταιριάζει στις δικές σας ψυχικές αλλά και γευστικές ανάγκες και ξεχάστε άγχος και αϋπνίες!

Tags: ΤΣΑΙ
Previous Post

Αστοχίες και λάθη του νέου ΚΟΚ

Next Post

Για μαλακές φτέρνες!

Next Post
ποδια

Για μαλακές φτέρνες!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Νεάπολη
  • Στην ανευθυνότητα Κοκκαλιάρη και Ματιάκη οφείλεται η υπολειτουργία της Τηλεθέρμανσης
  • Δεύτερη σερί νίκη. ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΒΕΛΒΕΝΤΟ 69 – 63
  • Η ΔΕΗ και η Amazon εξασφάλισαν τον σχεδιασμό τους. Η Δυτική Μακεδονία παραμένει χωρίς δεσμευτικά ανταλλάγματα
  • 221 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr