• Latest
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

Πώς θα γίνουν οι έλεγχοι στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, ποιοι κινδυνεύουν με αφαίρεση πινακίδων

4 Μαρτίου 2026
Γυμνάσιο Εράτυρας: Διδακτική ενημέρωση των μαθητών μας στο δάσος “Κουρί”

Γυμνάσιο Εράτυρας: Διδακτική ενημέρωση των μαθητών μας στο δάσος “Κουρί”

16 Μαΐου 2026
Eurovision

Eurovision 2026: Τι ώρα απόψε ο μεγάλος τελικός – Πότε θα εμφανιστεί η Ελλάδα με τον Ακύλα

16 Μαΐου 2026
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

ΔΥΠΑ: Έρχονται τα τελικά αποτέλσματα κοινωνικού τουρισμού 2026

16 Μαΐου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Η ομιλία του βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη στο ΝΣ του Υπ. Υγείας για το Ταμείο Καινοτομίας και την τροπολογία για τη διευθέτηση ζητημάτων επί αγροτεμαχίων με ενεργή αγροτική δραστηριότητα. (βίντεο)

16 Μαΐου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

13χρονοι έκαναν χρήση κοκαΐνης μπροστά σε μητέρες και παιδιά

15 Μαΐου 2026
φορολογια

Έρχεται η εφορία για τις αποδείξεις – Η ΑΑΔΕ θα τις ελέγχει όλες αυτόματα

15 Μαΐου 2026

Ανασύρθηκε η σορός του 54χρονου από τον ποταμό Λουδία – Ήταν δεμένος με αλυσίδα και σύρμα

15 Μαΐου 2026
Σιάτιστα: Πέφτει άσφαλτος στη Βόρεια είσοδο. Τι ακολουθεί

Σιάτιστα: Πέφτει άσφαλτος στη Βόρεια είσοδο. Τι ακολουθεί

15 Μαΐου 2026
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος:  «Μην υποτιμάτε τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία της σκόπιμης ενεργειακής εξάρτησης με το πρόωρο τέλος του λιγνίτη»

15 Μαΐου 2026
αστυνομια, συλληψη

Γρεβενά: 27χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

15 Μαΐου 2026
Μακεδονικός Σιάτιστας: Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι

Μακεδονικός Σιάτιστας: Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι

15 Μαΐου 2026
Στην Αθήνα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας. Δηλώσεις συμμετοχής

Το νέο Δ.Σ. στον Κυνηγετικό Σύλλογο Σιάτιστας

15 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 16 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πώς θα γίνουν οι έλεγχοι στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, ποιοι κινδυνεύουν με αφαίρεση πινακίδων

sierafm by sierafm
4 Μαρτίου 2026
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ
0
SHARES
25
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ραβασάκια στέλνει τις προσεχείς μέρες η ΑΑΔΕ σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που διαπιστώθηκε ότι κυκλοφορούν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Η Αρχή προειδοποιεί πως η μη άμεση τακτοποίηση της εκκρεμότητας θα επιφέρει αυστηρότερες συνέπειες, με διπλασιασμό των προστίμων και αφαίρεση τόσο της άδειας κυκλοφορίας όσο και των πινακίδων.

Παράλληλα, στον προγραμματισμό για το τρέχον έτος περιλαμβάνονται δύο νέοι γύροι ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων. Ο πρώτος αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου και ο δεύτερος στο αντίστοιχο διάστημα του Αυγούστου.

Τσουχτερά πρόστιμα -Εντοπίστηκαν 87.026 ανασφάλιστα οχήματα

Τα πρόστιμα που προβλέπονται κλιμακώνονται ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος και φθάνουν έως και τα 1.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, ορίζονται στα 250 ευρώ για δίκυκλα, 500 ευρώ για επιβατηγά και λοιπά οχήματα και 1.000 ευρώ για λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης. Στα ποσά αυτά προστίθεται και ψηφιακό τέλος συναλλαγής ύψους 2,4%.

Υπενθυμίζεται ότι στον τελευταίο κύκλο διασταυρωτικών ελέγχων, που διενεργήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, εντοπίστηκαν 87.026 ανασφάλιστα οχήματα. Οι ιδιοκτήτες τους έλαβαν σχετική ειδοποίηση με προθεσμία 15 ημερών για τη συμμόρφωση.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επιβολή προστίμου κυκλοφορίας

Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση, η πράξη επιβολής προστίμου εκδίδεται και υπογράφεται από τον αρμόδιο προϊστάμενο της οικείας Γενικής Διεύθυνσης και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον αριθμό κυκλοφορίας και την κατηγορία του οχήματος, τα στοιχεία και τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη ή των συνιδιοκτητών, το ύψος του προστίμου, το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, καθώς και ρητή αναφορά στις συνέπειες μη συμμόρφωσης τόσο στον επόμενο έλεγχο όσο και σε περίπτωση υποτροπής εντός τριετίας. Επιπλέον, επισημαίνεται η αλληλέγγυα ευθύνη όλων των συνιδιοκτητών, αλλά και η διαδικασία και οι προθεσμίες για την υποβολή ένστασης.

Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο προβλέπει ότι τρεις μήνες μετά την κοινοποίηση του προστίμου διενεργείται υποχρεωτικά δεύτερη ηλεκτρονική διασταύρωση. Αν κατά τον επανέλεγχο διαπιστωθεί ότι ο ιδιοκτήτης δεν έχει συμμορφωθεί, ενεργοποιείται η διαδικασία αφαίρεσης της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας. Η σχετική πράξη διαβιβάζεται άμεσα στην αρμόδια αστυνομική αρχή του τόπου κατοικίας, ώστε να προχωρήσει η αφαίρεση και η παράδοσή τους στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας που εξέδωσε την απόφαση.

Πότε επιστρέφονται οι άδειες κυκλοφορίας και οι πινακίδες

Η επιστροφή της άδειας και των πινακίδων γίνεται μόνο κατόπιν προσκόμισης του ισχύοντος ασφαλιστηρίου συμβολαίου ή, κατά περίπτωση, δελτίου τεχνικού ελέγχου ή βεβαίωσης μη οφειλής τελών κυκλοφορίας, καθώς και της απόδειξης εξόφλησης του προστίμου.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα, η υπουργική απόφαση ορίζει ότι τα στοιχεία κάθε ηλεκτρονικής διασταύρωσης λαμβάνονται από ημερομηνία που τοποθετείται εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου και του Αυγούστου κάθε έτους, με δυνατότητα αξιοποίησης επικαιροποιημένων δεδομένων που παρέχονται από τους αρμόδιους φορείς.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΑΑΔΕΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Previous Post

68 σκυλιά ζούσαν σε μονοκατοικία δίπλα σε περιττώματα – Σύλληψη 55χρονου και πρόστιμο 68.500 ευρώ

Next Post

Ο Βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης στο Σ/Ν του ΥΠΕΣ, για τον καθορισμό εκλογικής περιφέρειας Απόδημου Ελληνισμού: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει».

Next Post
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Ο Βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης στο Σ/Ν του ΥΠΕΣ, για τον καθορισμό εκλογικής περιφέρειας Απόδημου Ελληνισμού: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει».

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γυμνάσιο Εράτυρας: Διδακτική ενημέρωση των μαθητών μας στο δάσος “Κουρί”
  • Eurovision 2026: Τι ώρα απόψε ο μεγάλος τελικός – Πότε θα εμφανιστεί η Ελλάδα με τον Ακύλα
  • ΔΥΠΑ: Έρχονται τα τελικά αποτέλσματα κοινωνικού τουρισμού 2026
  • Η ομιλία του βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη στο ΝΣ του Υπ. Υγείας για το Ταμείο Καινοτομίας και την τροπολογία για τη διευθέτηση ζητημάτων επί αγροτεμαχίων με ενεργή αγροτική δραστηριότητα. (βίντεο)
  • 13χρονοι έκαναν χρήση κοκαΐνης μπροστά σε μητέρες και παιδιά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr