Δημαρχείο Σιάτιστας
Τηλεφωνικη, απατη,
Δήμος Βοΐου: Ας προστατεύουμε το δάσος μας
Βόιο: Δεντροφυτεύσεις σε Νεάπολη και Τσοτύλι.  Φωτογραφίες
Δημοπρατείται το μεγάλο έργο τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη – Πώς θα συνδεθεί με το δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας
Κινηματογράφος Σινεμά
καφε, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Νερό
ΔΕΥΑΚ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
τιμολόγια ρεύματος
ψευτικος, ανθρωπος, ψεμματα, μασκα

Πώς και πότε θα γίνουν 27.174 προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες

Περισσότερες από 4.000 θα είναι φέτος οι προσλήψεις που θα γίνουν στους δήμους, πέρα από τις 8.000 της 3Κ/2018 των οποίων οι διορισμοί θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2019.

Μέσω 2 προκηρύξεων, που βρίσκονται σε ώριμο στάδιο, οι δήμοι θα ενισχυθούν με προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης.

3.257 κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στον Φεβρουάριο, αναμένεται να σταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο η νέα προκήρυξη για 3.257 προσλήψεις στους δήμους. Ουσιαστικά πρόκειται για μονιμοποίηση συμβασιούχων που εργάζονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με το σύστημα της αυξημένης μοριοδότησης.

Όπως και στην περίπτωση της 3Κ/2018 έτσι και τώρα οι υποψήφιοι που ήδη εργάζονται χρόνια στα συγκεκριμένα προγράμματα των δήμων θα έχουν προβάδισμα στην πρόσληψη. Όλες οι διαδικασίες θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ σύμφωνα με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες και καθορίζει τον τρόπο και τις διαδικασίας.

Η νέα μεγάλη προκήρυξη θα περιλαμβάνει ειδικότητες όπως νοσηλευτές, κοινωνικοί επιστήμονες και λειτουργοί, διοικητικοί και γραμματείς, ψυχολόγοι, βοηθητικό προσωπικό και οδηγοί. Τα προσόντα που θα καθορίσουν την πρόσληψη του νέου προσωπικού θα είναι η εμπειρία, η προϋπηρεσία, τα ανήλικα τέκνα, ο βαθμός πτυχίου, η πολυτεκνική ιδιότητα κ.ά.

757 χειριστές, εργάτες και διοικητικοί σε δήμους

Οι τελευταίες λεπτομέρειες απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα μεγάλη προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στους δήμους. Το υπουργείο Εσωτερικών θέλει η προκήρυξη να εκδοθεί μέσα στον Φεβρουάριο προκειμένου να προλάβουν την ημερομηνία αναστολής διαδικασιών για τις μόνιμες προσλήψεις λόγω εκλογών.

Θα καλυφθούν 758 θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας σε OTA Α’ βαθμού του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Βιολόγοι, Διοικητικοί, Οικονομολόγοι, Πολιτικοί Μηχανικοί, Μηχανικοί Περιβάλλοντος, Γεωλόγοι). Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Διοικητικοί, Διοικητικού/Οικονομικού, Λογιστές, Μηχανικοί Δομικών Εργων, Μηχανικοί Η/Υ, Τεχνολόγοι Περιβάλλοντος). Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Διοικητικού/Λογιστικού, Χειριστές Η/Υ, Μνημοτεχνικοί και Τεχνικοί διαφόρων ειδικεύσεων, Μηχανοτεχνίτες, Εργοδηγοί, Ζυγιστές, Ηλεκτρολόγοι, Οδηγοί απορριμματοφόρων, Οδηγοί φορτηγών). Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (βοηθητικών εργασιών, εργατών καθαριότητας).

Οι θέσεις του νέου διαγωνισμού κατανέµονται σε 28 δήµους, 13 δηµοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης-αποχέτευσης και δύο φορείς επεξεργασίας αποβλήτων σε Αττική και Ιθάκη.

Στις ειδικότητες περιλαµβάνονται βιολόγοι, διοικητικοί, οικονοµολόγοι, πολιτικοί µηχανικοί, µηχανικοί περιβάλλοντος και γεωλόγοι-διοικητικοί, διοικητικού/οικονοµικού, λογιστές, µηχανικοί δοµικών έργων, µηχανικοί Η/Υ και τεχνολόγοι περιβάλλοντος, διοικητικού/λογιστικού, χειριστές Η/Υ, τεχνικοί διαφόρων ειδικεύσεων, µηχανοτεχνίτες, εργοδηγοί, ζυγιστές, ηλεκτρολόγοι, οδηγοί απορριµµατοφόρων, οδηγοί φορτηγών.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako