• Latest

Πώς κατέγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη

22 Ιανουαρίου 2018
χορευτικος ομιλος γυναικών

Ο Χορευτικός Όμιλος Γυναικών Σιάτιστας ξεκινάει τις πρόβες του

24 Σεπτεμβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Κυβέρνηση έχασε τον στόχο της ισχυρής Ελλάδας οικονομικά, κοινωνικά και γεωπολιτικά»

24 Σεπτεμβρίου 2025

Δυτική Μακεδονία: Άνοιξε ο δρόμος για 4 υδατοδρόμια –Στόχος η διασύνδεση της Βόρειας Ελλάδας μέσω λιμνών

24 Σεπτεμβρίου 2025
Ημερίδα παρουσίασης των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου: «Ανάδειξη των ιδιαιτέρων διατροφικών χαρακτηριστικών τοπικών γεωργικών προϊόντων  Η περίπτωση των ροδάκινων Βελβεντού»

Ημερίδα παρουσίασης των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου: «Ανάδειξη των ιδιαιτέρων διατροφικών χαρακτηριστικών τοπικών γεωργικών προϊόντων Η περίπτωση των ροδάκινων Βελβεντού»

24 Σεπτεμβρίου 2025
Στην Αθήνα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας. Δηλώσεις συμμετοχής

Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας η Άρτεμις – Προσοχή: Μέτρα πρόληψης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων και υποχρεώσεις των κυνηγών

24 Σεπτεμβρίου 2025
κτηνοτροφια προβατα

«Έφοδος 10 ημερών» για την ευλογιά: Οι πρώτες συλλήψεις κτηνοτρόφων στην Εορδαία για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων

24 Σεπτεμβρίου 2025

Oμόφωνο «ΟΧΙ» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην επέκταση έργων ΑΠΕ σε περιοχές Natura

24 Σεπτεμβρίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 33χρονος για κατοχή κοκαΐνης

Καστοριά: Συνελήφθη 33χρονος για κατοχή κοκαΐνης

24 Σεπτεμβρίου 2025
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Μετά την παρέλευση 20ετίας παραγράφονται οι οφειλές προς τη Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης

24 Σεπτεμβρίου 2025
Η 23η Γιορτή Κρασιού στο Αγίασμα Δ.Δ. του Δήμου Βοΐου

Η 23η Γιορτή Κρασιού στο Αγίασμα Δ.Δ. του Δήμου Βοΐου

24 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Κάλεσμα Δήμου Κοζάνης για υποψήφιους λαμπαδηδρόμους των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων – Ηλεκτρονική συμμετοχή έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2025

24 Σεπτεμβρίου 2025
εργατικο κεντρο

ΕΚΝΚ: Συμμετέχουμε στην γενική απεργία την Τετάρτη 1/10/2025 

24 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πώς κατέγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη

sierafm by sierafm
22 Ιανουαρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με ανταποκρίσεις και εκτενή δημοσιεύματα σχολιάζουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και διεθνή ΜΜΕ το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ.

«Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στη βόρεια πόλη της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν την Κυριακή για να διαδηλώσουν κατά της χρήσης του ονόματος “Μακεδονία” σε οποιαδήποτε λύση στην κόντρα μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας», μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Η Ελλάδα στην πλατεία υπερασπίζεται το όνομα Μακεδονία», τιτλοφορεί το άρθρο του το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Abc News επισημαίνει: «Η συγκέντρωση της Κυριακής οργανώθηκε μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του πλέον φημισμένου κυβερνήτη του αρχαίου Ελληνικού Βασιλείου της Μακεδονίας. Δεν υπήρξε κρατικός αξιωματούχος μεταξύ των πέντε σημαντικότερων ομιλητών. Ο γνωστότερος ομιλητής ήταν ο Φραγκούλης Φράγκος, ένας απόστρατος στρατηγός και πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που λέγεται ότι τρέφει πολιτικές φιλοδοξίες».

«Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου είπαν ότι η συμμετοχή ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες στέλνοντας ισχυρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ενόψει των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ», μεταδίδει το Euronews, ενώ η Deutsche Welle αναφέρει: «Η περιοχή της Μακεδονίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Θεσσαλονίκη, ήταν το κέντρο του αρχαίου βασιλείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πηγή εθνικής υπερηφάνειας για πολλούς Έλληνες.

Σκληροπυρηνικοί κληρικοί και ακροδεξιοί ηγέτες, περιλαμβανομένων και μελών του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή κάλεσαν σε συλλαλητήριο μετά τη συμφωνία Αθήνας και Σκοπίων να εργαστούν στην κατεύθυνση ενός συμβιβασμού για να τερματιστεί η 25ετής διαμάχη για την ονομασία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κεντροαριστερή γερμανική εφημερίδα Die Zeit στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Στη διαδήλωση καλούσαν ακροδεξιές οργανώσεις, καθώς και οργανώσεις με εθνικιστικό προσανατολισμό. Τα περισσότερα ελληνικά κόμματα, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης και η ηγεσία της ορθόδοξης εκκλησίας είχαν ταχθεί εναντίον των διαδηλώσεων».

Σύμφωνα με την Tageszeitung του Βερολίνου «δεν ήταν μία νέα έκδοση του μεγάλου συλλαλητηρίου που είχε γίνει το 1992, όταν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συνέρρεαν στους δρόμους, διαδηλώνοντας υπέρ του ʻελληνικού χαρακτήρα της Μακεδονίαςʼ. Ήρθαν ωστόσο τουλάχιστον 50.000 διαδηλωτές σύμφωνα με εκτιμήσεις από τη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι πρωτεύουσα της ελληνικής επαρχίας της Μακεδονίας. Και ακριβώς περί αυτού πρόκειται: οι περισσότεροι Έλληνες δεν θέλουν να διατηρήσει η γειτονική χώρα την ονομασία ʻΔημοκρατία της Μακεδονίαςʼ που προβλέπει στο σύνταγμά της. Η Ελλάδα επιθυμεί να κρατήσει την ονομασία αυτή ως μέρος της ιστορικής της κληρονομιάς και επιπλέον φοβάται πιθανές εδαφικές διεκδικήσεις προς την ομώνυμη επαρχία της. Τα επιχειρήματα αυτά επαναλήφθηκαν με πάθος στο συλλαλητήριο της Κυριακής. ʻΔιαδηλώστε αδέρφια μουʼ έλεγε ο ιδιαίτερα συντηρητικός μητροπολίτης Θεσσαλονίκης».

«Η Ελλάδα αξιώνει την αλλαγή του ονόματος της Μακεδονίας», είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

«Η Αθήνα υποστηρίζει ότι το όνομα Μακεδονία δείχνει ότι τα Σκόπια έχουν εδαφικές βλέψεις στη βόρεια περιοχή της Ελλάδας», γράφει το Skynews.

Για το γαλλικό δίκτυο France 24: «Οι πρωθυπουργοί της “Μακεδονίας” Ζόραν Ζάεφ και Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν και θα συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο Forum του Νταβός. Αυτή την εβδομάδα οι απεσταλμένοι τους συνάντησαν στη Νέα Υόρκη τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ στο θέμα, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος δήλωσε “πολύ αισιόδοξος ως προς το ότι η διαδικασία κινείται προς θετική κατεύθυνση”».

«Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον “Μακεδόνα” ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα στο Νταβός της Ελβετίας, είπε σε συνέντευξή του στην κεντροαριστερή ελληνική εφημερίδα “Εθνος” ότι κατανοεί τις ευαισθησίες των Ελλήνων για τις συζητήσεις για το όνομα. “Αλλά δεν είναι παράλογο να περιληφθεί ο όρος Μακεδονία σε μια σύνθετη ονομασία είτε με γεωγραφικό ή με χρονολογικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις”, είπε, “ώστε να καθίσταται απόλυτα σαφές ότι ουδείς διεκδικεί τη γη και την ιστορία άλλων λαών”. Ο ελάσσων κυβερνητικός εταίρος του, Πάνος Καμμένος, έχει διαφορετική άποψη», αναφέρουν οι New York Times.

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Previous Post

Προβληματισμός στο Μαξίμου με το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό -Ποια τα νέα δεδομένα

Next Post

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας κόβει την Βασιλόπιτα του.

Next Post

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας κόβει την Βασιλόπιτα του.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Χορευτικός Όμιλος Γυναικών Σιάτιστας ξεκινάει τις πρόβες του
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Η Κυβέρνηση έχασε τον στόχο της ισχυρής Ελλάδας οικονομικά, κοινωνικά και γεωπολιτικά»
  • Δυτική Μακεδονία: Άνοιξε ο δρόμος για 4 υδατοδρόμια –Στόχος η διασύνδεση της Βόρειας Ελλάδας μέσω λιμνών
  • Ημερίδα παρουσίασης των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου: «Ανάδειξη των ιδιαιτέρων διατροφικών χαρακτηριστικών τοπικών γεωργικών προϊόντων Η περίπτωση των ροδάκινων Βελβεντού»
  • Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας η Άρτεμις – Προσοχή: Μέτρα πρόληψης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων και υποχρεώσεις των κυνηγών

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr