• Latest

Πώς κατέγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη

22 Ιανουαρίου 2018
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Σπάρτακος: Καταστροφικό και επισφαλές το πρόγραμμα περικοπών

5 Ιουνίου 2025
ηλικιωμένοι

Εικόνες ντροπής σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων – Εντοπίστηκαν ληγμένα τρόφιμα στην κουζίνα

5 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Ηλικιωμένος έπεσε από τις σκάλες μέσα στο σπίτι του και σκοτώθηκε

5 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Τζάνειο: Έκαναν μετάγγιση σε λάθος ασθενή -Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά 62χρονη, αναζητείται ο βοηθός νοσηλευτής

5 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους

5 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την απομάκρυνση της 106ης Μοίρας Πυροβολικού Αμυνταίου

5 Ιουνίου 2025
Μαγιάγκας Γεώργιος: Για μια Δίκαιη Μετάβαση χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025

5 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Σιάτιστα: Τσομπανόσκυλο προκάλεσε τροχαίο σε μηχανάκι που οδηγούσε ο πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου

5 Ιουνίου 2025
ασθενοφορο

Βόιο: Τροχαίο ατύχημα στο λεωφορείο του ΚΔΑΠ- ΜΕΑ

5 Ιουνίου 2025
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Σιάτιστα: Ζητείται υπάλληλος γραφείου από επιχείρηση

5 Ιουνίου 2025
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Έχετε υπέρταση; Αυτά είναι τα 8 πράγματα που πρέπει να κάνετε

5 Ιουνίου 2025
ΝΕΡΟ ΛΕΜΟΝΙ

Βάλε λίγο λεμόνι στο νερό σου… Και θα δεις τι θα γίνει

5 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πώς κατέγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη

sierafm by sierafm
22 Ιανουαρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με ανταποκρίσεις και εκτενή δημοσιεύματα σχολιάζουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και διεθνή ΜΜΕ το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ.

«Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στη βόρεια πόλη της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν την Κυριακή για να διαδηλώσουν κατά της χρήσης του ονόματος “Μακεδονία” σε οποιαδήποτε λύση στην κόντρα μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας», μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Η Ελλάδα στην πλατεία υπερασπίζεται το όνομα Μακεδονία», τιτλοφορεί το άρθρο του το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Abc News επισημαίνει: «Η συγκέντρωση της Κυριακής οργανώθηκε μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του πλέον φημισμένου κυβερνήτη του αρχαίου Ελληνικού Βασιλείου της Μακεδονίας. Δεν υπήρξε κρατικός αξιωματούχος μεταξύ των πέντε σημαντικότερων ομιλητών. Ο γνωστότερος ομιλητής ήταν ο Φραγκούλης Φράγκος, ένας απόστρατος στρατηγός και πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που λέγεται ότι τρέφει πολιτικές φιλοδοξίες».

«Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου είπαν ότι η συμμετοχή ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες στέλνοντας ισχυρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ενόψει των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ», μεταδίδει το Euronews, ενώ η Deutsche Welle αναφέρει: «Η περιοχή της Μακεδονίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Θεσσαλονίκη, ήταν το κέντρο του αρχαίου βασιλείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πηγή εθνικής υπερηφάνειας για πολλούς Έλληνες.

Σκληροπυρηνικοί κληρικοί και ακροδεξιοί ηγέτες, περιλαμβανομένων και μελών του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή κάλεσαν σε συλλαλητήριο μετά τη συμφωνία Αθήνας και Σκοπίων να εργαστούν στην κατεύθυνση ενός συμβιβασμού για να τερματιστεί η 25ετής διαμάχη για την ονομασία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κεντροαριστερή γερμανική εφημερίδα Die Zeit στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Στη διαδήλωση καλούσαν ακροδεξιές οργανώσεις, καθώς και οργανώσεις με εθνικιστικό προσανατολισμό. Τα περισσότερα ελληνικά κόμματα, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης και η ηγεσία της ορθόδοξης εκκλησίας είχαν ταχθεί εναντίον των διαδηλώσεων».

Σύμφωνα με την Tageszeitung του Βερολίνου «δεν ήταν μία νέα έκδοση του μεγάλου συλλαλητηρίου που είχε γίνει το 1992, όταν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συνέρρεαν στους δρόμους, διαδηλώνοντας υπέρ του ʻελληνικού χαρακτήρα της Μακεδονίαςʼ. Ήρθαν ωστόσο τουλάχιστον 50.000 διαδηλωτές σύμφωνα με εκτιμήσεις από τη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι πρωτεύουσα της ελληνικής επαρχίας της Μακεδονίας. Και ακριβώς περί αυτού πρόκειται: οι περισσότεροι Έλληνες δεν θέλουν να διατηρήσει η γειτονική χώρα την ονομασία ʻΔημοκρατία της Μακεδονίαςʼ που προβλέπει στο σύνταγμά της. Η Ελλάδα επιθυμεί να κρατήσει την ονομασία αυτή ως μέρος της ιστορικής της κληρονομιάς και επιπλέον φοβάται πιθανές εδαφικές διεκδικήσεις προς την ομώνυμη επαρχία της. Τα επιχειρήματα αυτά επαναλήφθηκαν με πάθος στο συλλαλητήριο της Κυριακής. ʻΔιαδηλώστε αδέρφια μουʼ έλεγε ο ιδιαίτερα συντηρητικός μητροπολίτης Θεσσαλονίκης».

«Η Ελλάδα αξιώνει την αλλαγή του ονόματος της Μακεδονίας», είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

«Η Αθήνα υποστηρίζει ότι το όνομα Μακεδονία δείχνει ότι τα Σκόπια έχουν εδαφικές βλέψεις στη βόρεια περιοχή της Ελλάδας», γράφει το Skynews.

Για το γαλλικό δίκτυο France 24: «Οι πρωθυπουργοί της “Μακεδονίας” Ζόραν Ζάεφ και Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν και θα συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο Forum του Νταβός. Αυτή την εβδομάδα οι απεσταλμένοι τους συνάντησαν στη Νέα Υόρκη τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ στο θέμα, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος δήλωσε “πολύ αισιόδοξος ως προς το ότι η διαδικασία κινείται προς θετική κατεύθυνση”».

«Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον “Μακεδόνα” ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα στο Νταβός της Ελβετίας, είπε σε συνέντευξή του στην κεντροαριστερή ελληνική εφημερίδα “Εθνος” ότι κατανοεί τις ευαισθησίες των Ελλήνων για τις συζητήσεις για το όνομα. “Αλλά δεν είναι παράλογο να περιληφθεί ο όρος Μακεδονία σε μια σύνθετη ονομασία είτε με γεωγραφικό ή με χρονολογικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις”, είπε, “ώστε να καθίσταται απόλυτα σαφές ότι ουδείς διεκδικεί τη γη και την ιστορία άλλων λαών”. Ο ελάσσων κυβερνητικός εταίρος του, Πάνος Καμμένος, έχει διαφορετική άποψη», αναφέρουν οι New York Times.

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Previous Post

Προβληματισμός στο Μαξίμου με το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό -Ποια τα νέα δεδομένα

Next Post

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας κόβει την Βασιλόπιτα του.

Next Post

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας κόβει την Βασιλόπιτα του.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Σπάρτακος: Καταστροφικό και επισφαλές το πρόγραμμα περικοπών
  • Εικόνες ντροπής σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων – Εντοπίστηκαν ληγμένα τρόφιμα στην κουζίνα
  • Ηλικιωμένος έπεσε από τις σκάλες μέσα στο σπίτι του και σκοτώθηκε
  • Τζάνειο: Έκαναν μετάγγιση σε λάθος ασθενή -Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά 62χρονη, αναζητείται ο βοηθός νοσηλευτής
  • Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr