• Latest
αγχος πονοκεφαλος πονος

Πώς να απαλλαγείτε από τον καλοκαιρινό πονοκέφαλο

22 Ιουνίου 2020
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Το ΠΑΣΟΚ για την Περιοδεία Μητσοτάκη στο Νομό Κοζάνης

29 Αυγούστου 2026
Σιάτιστα: ( Φωτογραφία). Οι νεαροί απατεώνες που συνελήφθησαν, είχαν πάρει με τον ίδιο τρόπο κάρτες στην Πτολεμαΐδα και σε άλλες 9 περιοχές της Ελλάδας

Σιάτιστα: ( Φωτογραφία). Οι νεαροί απατεώνες που συνελήφθησαν, είχαν πάρει με τον ίδιο τρόπο κάρτες στην Πτολεμαΐδα και σε άλλες 9 περιοχές της Ελλάδας

29 Αυγούστου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Η κυβέρνησή σας κ. Μητσοτάκη δεν είναι η λύση, είναι το πρόβλημα             

29 Αυγούστου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: Την ώρα της πρωθυπουργικής φιέστας, η Κυβέρνηση στη Βουλή απέρριπτε τις προτάσεις των μικρών γουνοποιών Σιάτιστας και Καστοριάς. Βίντεο

29 Αυγούστου 2026
Συνάντηση Σπάρτακου με τον Πρωθυπουργό

Συνάντηση Σπάρτακου με τον Πρωθυπουργό

29 Αυγούστου 2026
χαπια φαρμακα

Απόφαση ορόσημο: Ο FDA ενέκρινε φάρμακο για τον καρκίνο στο πάγκρεας

29 Αυγούστου 2026
πισινα

Τρία παιδιά αισθάνθηκαν δυσφορία από χλώριο πισίνας παιδότοπου – Συνελήφθη η υπεύθυνη

29 Αυγούστου 2026
Σκύλος δάγκωσε ταχυδρόμο – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του ζώου

Άγρια επίθεση σκύλου σε 12χρονο- Συνελήφθη 28χρονη

29 Αυγούστου 2026
Τουρισμός για όλους

«Κλήρωσε» το Τουρισμός Για Όλους 2026: Δείτε τα αποτελέσματα

29 Αυγούστου 2026
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Λειτουργία Dry στο κλιματιστικό: Πώς προσφέρει δροσιά καταναλώνοντας λιγότερο ρεύμα

29 Αυγούστου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Μυστήριο για τον τρόπο που έχασε την ζωή της η 18χρονη στους καταρράκτες Δερματά – Είχε πάει για φωτογραφίες

29 Αυγούστου 2026
Οχιά φιδι

Οχιά δάγκωσε αδέλφια 14 ετών και 18 μηνών, στην αυλή του σπιτιού τους

29 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 29 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να απαλλαγείτε από τον καλοκαιρινό πονοκέφαλο

sierafm by sierafm
22 Ιουνίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
αγχος πονοκεφαλος πονος
2
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε τις αιτίες πρόκλησης του καλοκαιρινού πονοκεφάλου και πώς θα μπορέσετε να τον αποτρέψετε. 

Αναμφίβολα, όλοι υποφέρουν από έναν καλοκαιρινό πονοκέφαλο κάποια στιγμή. Η καλοκαιρινή περίοδος συνοδεύεται από αυξημένο αριθμό πονοκεφάλων και παροξυσμό επεισοδίων ημικρανίας.

Έρευνες οι οποίες έγιναν σε διάφορες χώρες αποκάλυψαν ότι το 85-90% των ανθρώπων αναφέρουν πως υπέφεραν από πονοκέφαλο τουλάχιστον μία φορά το προηγούμενο έτος. Έτσι, οι συμβουλές για τους πονοκεφάλους ήταν το πιο συχνό παράπονο σε όλες, σχεδόν, τις ιατρικές υπηρεσίες.

Ωστόσο, αυτό το πρόβλημα δεν επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο τις γυναίκες. Το 80% των ανδρών βίωσε πονοκέφαλο τον προηγούμενο χρόνο, αλλά για τις γυναίκες ο αριθμός αυτός αυξάνεται στο 95%. Ομοίως, οι ημικρανίες επηρεάζουν περισσότερο τις γυναίκες απ’ ότι τους άνδρες, σε ποσοστό 15% επί του γενικού πληθυσμού.

Τώρα, γιατί προκαλούνται πονοκέφαλοι το καλοκαίρι; Πρόκειται για μια περίοδο χαλάρωσης, εξωτερικών δραστηριοτήτων, και φυσικά καλύτερου καιρού, σωστά;

Όμως, αυτές οι συνθήκες και δραστηριότητες είναι που συμβάλλουν στην πρόκληση ενός πονοκεφάλου.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα πολλαπλά κρυφά αίτια πίσω από έναν καλοκαιρινό πονοκέφαλο.

Τα αίτια πίσω από έναν καλοκαιρινό πονοκέφαλο

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορούν να σας κάνουν να υποφέρετε από πονοκέφαλο. Πέραν από κάποιες ασθένειες και παθήσεις με γνωστά αίτια, τις περισσότερες φορές οι πονοκέφαλοι προκαλούνται από ένα μοναδικό παράγοντα.

Ο καλοκαιρινός πονοκέφαλος δεν αποτελεί εξαίρεση. Το κεφάλι σας δε πονά μόνο και μόνο επειδή είναι καλοκαίρι. Πονά εξαιτίας μιας σειράς καταστάσεων που συμβαίνουν αυτή την περίοδο του χρόνου.

Ο συνδυασμός όλων αυτών των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων οδηγεί αρκετά συχνά σε έναν ενοχλητικό πονοκέφαλο. Ένας συχνός συνδυασμός είναι να πάτε διακοπές και να αλλάζουν οι συνήθειες ύπνου ενώ ταυτόχρονα έχετε υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Ζέστη

Φυσικά, η ζέστη είναι μία από τις συχνότερες αιτίες πρόκλησης πονοκεφάλου. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα αιμοφόρα αγγεία του σώματος διαστέλλονται εξαιτίας της αυξημένης εξωτερικής θερμοκρασίας.

Αυτό σημαίνει πως τα αιμοφόρα αγγεία μεγαλώνουν σε μέγεθος για να ανταλλάξουν θερμική ενέργεια με το εξωτερικό μέρος και έτσι αποτρέπουν τη θερμοπληξία. Δυστυχώς, μια παρενέργεια της διαστολής των αιμοφόρων αγγείων είναι οι ημικρανίες.

Κατανάλωση αλκοόλ και αφυδάτωση

Το καλοκαίρι, το σώμα σας απαιτεί περισσότερα υγρά απ’ ότι συνήθως λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Οι άνθρωποι όμως σβήνουν συχνά τη δίψα τους με αλκοόλ τους καλοκαιρινούς μήνες. Όμως, το αλκοόλ δεν ενυδατώνει. Αντιθέτως, θα αφυδατωθείτε περισσότερο και θα προκληθεί πονοκέφαλος.

Αλλαγές στο πρόγραμμα του ύπνου

Οι αλλαγές τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα μπορούν να επιδεινώσουν τις ημικρανίες σας. Όταν εκτίθεται σε περισσότερο φως κατά τη διάρκεια της ημέρα το σώμα, υπάρχει πιθανότητα να αλλάξουν οι συνήθειες και το πρόγραμμα ύπνου.

Μια κλασική επίπτωση του παραπάνω κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι να κοιμάστε λιγότερες ώρες ή να υποφέρετε ακόμη και από αϋπνία.

Όσοι άνθρωποι δεν υποφέρουν από αϋπνία συχνά, ίσως τη βιώσουν το καλοκαίρι. Πιθανόν να είναι πιο χαλαρή η δουλειά, τα παιδιά να μη χρειάζεται να σηκωθούν νωρίς για το σχολείο, το τηλέφωνο και η τηλεόραση παραμένουν ενεργοποιημένα για μεγαλύτερο διάστημα.

Επίσης, εκτινάσσεται η κοινωνική σας ζωή, καταναλώνετε περισσότερο αλκοόλ και καφεΐνη (αποτελούν διουρητικά), και το αποτέλεσμα είναι να έχετε περισσότερους πονοκεφάλους.

Πώς να αποτρέψετε έναν καλοκαιρινό πονοκέφαλο

Ας δούμε μερικά μέτρα προστασίας που μπορείτε να πάρετε ώστε να αποτρέψετε έναν καλοκαιρινό πονοκέφαλο. Όλα τα παρακάτω, απλά βήματα μπορούν να χωριστούν σε δύο ομάδες βάσει των κύριων στόχων τους:

  • Αντιμετώπιση της ζέστης.
  • Αντιμετώπιση των ανθυγιεινών καλοκαιρινών συνηθειών.
Βήματα για να καταπολεμήσετε τη ζέστη και να αποτρέψετε τον καλοκαιρινό πονοκέφαλο
  • Να προσέχετε στον ήλιο: Ο καλοκαιρινός ήλιος είναι πιο σκληρός για το σώμα σας, έτσι, είναι σημαντικό να προστατεύεστε με καπέλα και λευκά ρούχα. Επίσης, τα γυαλιά ηλίου είναι ιδιαίτερα χρήσιμα. Αν είναι εφικτό, προσπαθήστε να κάνετε τις εξωτερικές δραστηριότητες λίγες ώρες πριν ή μετά το μεσημέρι, καθώς τότε είναι πιο δυνατός ο ήλιος.
  • Αποφύγετε δραματικές αλλαγές θερμοκρασίας: Το καλοκαίρι, συνηθίζουμε να βάζουμε το κλιματιστικό στην πιο κρύα λειτουργία. Ωστόσο, μπαινοβγαίνοντας σε περιοχές όπου η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή μπορεί να προκαλέσουμε πονοκέφαλο.
  • Διατηρείτε το σπίτι δροσερό και όχι κρύο: Μέσα στο σπίτι σας, προσπαθήστε να κρατήσετε τη θερμοκρασία δροσερή με το κλιματιστικό και όχι κρύα. Γι’ αυτό, οι ανεμιστήρες αποτελούν καλύτερη επιλογή αν θέλετε να νικήσετε τη ζέστη.
  • Μείνετε ενυδατωμένοι/ες: Το σώμα χρειάζεται περισσότερο νερό απ’ ότι συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες. Για να αποφύγετε την αφυδάτωση, είναι σημαντικό να πίνετε υγρά ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να αποφύγετε τα ροφήματα εκείνα που θα σας αφυδατώσουν γρήγορα, όπως τα αλκοολούχα.

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη το καλοκαίρι και μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τους πονοκεφάλους. Γι’ αυτό, βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό!

Μέτρα κατά των καλοκαιρινών συνηθειών
  • Τρώτε υγιεινά: Μπορείτε να αυξήσετε την πρόσληψη υγρών καταναλώνοντας τροφές που σας παρέχουν νερό, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Για όσους ανθρώπους υποφέρουν από ημικρανίες, είναι σημαντικό να αποφεύγονται τα φαγητά που περιέχουν ουσίες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν πονοκέφαλο. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα λουκάνικα και η σοκολάτα.
  • Κρατήστε ένα τακτικό πρόγραμμα ύπνου: Η αλλαγή της ρουτίνας σας είναι κάτι σύνηθες το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά, πολλοί ειδικοί υγείας συμφωνούν ότι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να διατηρήσετε το πρόγραμμα ύπνου σας το ίδιο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επιπλέον, πέραν του να κοιμάστε και να ξυπνάτε τις ίδιες ώρες, καλό θα ήταν να κοιμάστε και την ίδια διάρκεια κάθε βράδυ.
  • Αν δε μπορείτε να ξυπνήσετε ή να κοιμηθείτε στην ώρα σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε έναν υπνάκο μέχρι 30 λεπτά τις ώρες που είναι έντονος ο ήλιος έξω. Επίσης, αυτό θα σας αποτρέψει να βγείτε τις ώρες που είναι δυνατός ο ήλιος.
Συμπέρασμα

Το καλοκαίρι, εκτιθέμεθα σε πολλούς παράγοντες οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν σε πονοκεφάλους. Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την αφυδάτωση και την αϋπνία ίσως είναι η απάντηση για όσους/ες υποφέρουν πιο συχνά από πονοκεφάλους αυτή την εποχή.

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας αλλάζοντας ορισμένες από τις συνήθειές σας. Υπάρχουν τρόποι τόσο για να αποτρέψετε τον καλοκαιρινό πονοκέφαλο, όσο και να τον καταπραΰνετε.

Σημειώστε τις παραπάνω συμβουλές!

Πηγή:meygeia.gr

Tags: ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ
Previous Post

Έντονη αστάθεια του καιρού στη χώρα έως και την Πέμπτη 25/06 – Δείτε το βίντεο

Next Post

Πολιτικές αναταράξεις από τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών για το παρακράτος με εμπλοκή του ζεύγους Καμμένου

Next Post

Πολιτικές αναταράξεις από τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών για το παρακράτος με εμπλοκή του ζεύγους Καμμένου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το ΠΑΣΟΚ για την Περιοδεία Μητσοτάκη στο Νομό Κοζάνης
  • Σιάτιστα: ( Φωτογραφία). Οι νεαροί απατεώνες που συνελήφθησαν, είχαν πάρει με τον ίδιο τρόπο κάρτες στην Πτολεμαΐδα και σε άλλες 9 περιοχές της Ελλάδας
  • ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Η κυβέρνησή σας κ. Μητσοτάκη δεν είναι η λύση, είναι το πρόβλημα             
  • Π. Κουκουλόπουλος: Την ώρα της πρωθυπουργικής φιέστας, η Κυβέρνηση στη Βουλή απέρριπτε τις προτάσεις των μικρών γουνοποιών Σιάτιστας και Καστοριάς. Βίντεο
  • Συνάντηση Σπάρτακου με τον Πρωθυπουργό

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr