• Latest
ΠΑΙΔΙ ΜΑΜΑ ΦΩΝΕΣ

Πώς οι γονείς κάνουν τα παιδιά νευρικά

25 Μαρτίου 2019
ΕΝΦΙΑ ΣΠΙΤΙΑ

Έκπτωση ΕΝΦΙΑ έως 20%: Στην τελική ευθεία οι αιτήσεις στο myProperty

9 Φεβρουαρίου 2026
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ανοίγει ο εξωδικαστικός για δημοτικά χρέη άνω των 10.000 ευρώ

9 Φεβρουαρίου 2026
Κοζανίτικη Κοζανίτικη Αποκριά 2026: Το αναλυτικό πρόγραμμα 2026: Το αναλυτικό πρόγραμμα 

Κοζανίτικη Κοζανίτικη Αποκριά 2026: Το αναλυτικό πρόγραμμα 2026: Το αναλυτικό πρόγραμμα 

9 Φεβρουαρίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

9 Φεβρουαρίου 2026
Διάθεση αυτόματου απινιδωτή (AED) για τις ανάγκες της 9 Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας από την Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης

Διάθεση αυτόματου απινιδωτή (AED) για τις ανάγκες της 9 Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας από την Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης

9 Φεβρουαρίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

155 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

9 Φεβρουαρίου 2026
bullying, βια, ξυλο, σχολειο, ξυλοδαρμος

Φλώρινα: Συνελήφθησαν πέντε άτομα για άγρια επίθεση σε ανήλικο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

9 Φεβρουαρίου 2026
Ανάρτηση του Π. Κουκουλόπουλου για τη συμμετοχή του στη Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το αγροτικό 

Ανάρτηση του Π. Κουκουλόπουλου για τη συμμετοχή του στη Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το αγροτικό 

9 Φεβρουαρίου 2026

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας

9 Φεβρουαρίου 2026
Γιάννης Κορεντσίδης

O Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης διεκδικεί 100% επιδότηση των εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου

9 Φεβρουαρίου 2026
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Δευτέρα 9/2, αρρυθμία & πιθανή διακοπή υδροδότησης στις Τ.Κ. Αμυγδαλιάς, Ανατολής, Πύργων, Σταυρωτής, Κοντοβουνίου

9 Φεβρουαρίου 2026
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Μητσοτάκης: Η Δυτική Μακεδονία η πιο ευάλωτη δημογραφικά περιοχή – Στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης Κοζάνη και Γρεβενά

9 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πώς οι γονείς κάνουν τα παιδιά νευρικά

sierafm by sierafm
25 Μαρτίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΠΑΙΔΙ ΜΑΜΑ ΦΩΝΕΣ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Όταν ένα παιδί είναι νευρικό υπέρ το δέον, το πρώτο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να εξετάσουμε τα εγγενή αίτια για να διαπιστώσουμε την ύπαρξη ή μη κάποιας πάθησης που χρήζει την παρέμβαση ειδικού, όπως για παράδειγμα η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας. Αν αυτή η περίπτωση απαλειφθεί, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά τι είναι εκείνο που κάνουμε λάθος, αφού το παιδί, πιθανότατα, αντιδρά μ’ αυτόν τον τρόπο στην δική μας συμπεριφορά και στο περιβάλλον που εμείς έχουμε δημιουργήσει γύρω του.

Μήπως είστε κι εσείς νευρική;

Η σύγχρονη ζωή, η εναλλαγή μεταξύ δουλειάς και οικογένειας, οι αυξημένοι καθημερινοί ρυθμοί, το στρες για ένα σωρό πράγματα που εξαρτώνται από ένα σωρό διαφορετικούς παράγοντες ή, απλώς, οι τεταμένες σχέσεις μέσα στο σπίτι, είναι πράγματα που μπορεί ν’ αποβούν καθοριστικά, όχι μονό για τη δική σας συμπεριφορά και γενικότερη διάθεση απέναντι στις υποχρεώσεις σας, αλλά και του παιδιού σας.

Η βιασύνη, οι φωνές, η έλλειψη προσοχής από μέρους σας και το πιθανό έλλειμμα τρυφερότηταςπου προκύπτει ως συνέπεια, δημιουργούν στο παιδί μία αίσθηση ανασφάλειας που αδυνατεί να διαχειριστεί, παρά μόνο με τρόπους που το κάνουν κυκλοθυμικό και απρόβλεπτο.

Τα νεύρα εντός του σπιτιού

 

Όταν οι ενδοοικογενειακές σχέσεις περνούν κρίση, το παιδί ίσως γίνεται μάρτυρας σκηνών που περιέχουν ένταση, φωνές, λεκτική ή σωματική βία και απότομες, ακατανόητες συμπεριφορές. Μιμούμενο λοιπόν τους γονείς είναι φυσιολογικό να αντιδρά με παρόμοιους τρόπους κάθε φορά που δεν γίνεται το δικό του ή που, απλώς, νιώθει να απειλείται από κινδύνους που μόνο αυτό αντιλαμβάνεται ως τέτοιους. Το ίδιο συμβαίνει όταν επιστρατεύουμε συχνά φωνές, ύβρεις ή και σωματική βία ακόμη, για να το επαναφέρουμε στην τάξη. Σχεδόν σίγουρα, θα επαναλάβει κάποια εκδοχή όσων έχει υποστεί, κάθε φορά που ο θυμός του για κάτι θα φουντώσει ή θα νιώσει την ανάγκη να επιβληθεί σε άλλα παιδιά ή ενήλικους.

Ο περιορισμένος χώρος δράσης

Τα μικρά παιδιά δεν έχουν και πολλά να κάνουν πέρα απ’ το να ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους και τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπίσουν τις καθημερινές προκλήσεις που περικλείει. Οι πολλές ερωτήσεις, η διαρκής κίνηση απ’ το ένα μέρος στο άλλο και η ενασχόληση με διαφορετικά πράγματα κάθε λίγα λεπτά δεν συνιστούν απαραίτητα υπερκινητικότητα ή νευρικότητα, αλλά ενός είδους καθημερινή «γυμναστική».

Αν, λοιπόν, ο χώρος δράσης τους είναι τέτοιος που περιορίζει τις κινήσεις τους και τα καθηλώνει σε συγκεκριμένες στάσεις ή συμπεριφορές, είναι απόλυτα φυσιολογικό να παρουσιάσουν νευρικότητα, ανυπομονησία και έλλειψη προσοχής. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν ακούν διαρκώς απ’ το στόμα των γονιών απαγορεύσεις και αρνήσεις. Η ασφάλειά τους αποτελεί, σαφώς, το πρώτο σας μέλημα, αλλά ας μην είναι με τρόπο που καταπιέζει δραματικά την τάση τους για παιχνίδι, εξερεύνηση και ανακάλυψη.

H έλλειψη προσοχής

 

Η παρουσία των γονιών δίπλα στο παιδί και η αμέριστη προσοχή τους, ειδικά όταν στέλνει σήματα με τη συμπεριφορά του, δίνουν σ’ εκείνο την αίσθηση ότι έχει εξασφαλίσει την ανταπόκριση που χρειάζεται και στους ίδιους τους γονείς τη δυνατότητα να μαθαίνουν, ώστε να προλαμβάνουν την ένταση προτού αυτή κλιμακωθεί και βρεθούν σε πιο δύσκολη θέση. Εάν αμελείτε να του δίνετε την προσοχή που ζητά, βάζοντας συγχρόνως τους δικούς σας όρους, το παιδί είναι πιθανόν να μάθει να την απαιτεί με τρόπους αρνητικούς, οι οποίοι θα πυροδοτούν νεύρα εκατέρωθεν διαιωνίζοντας τη δυσάρεστη κατάσταση.

Τα εξωτερικά ερεθίσματα

Όσο προστατευμένο κι αν είναι το παιδί στην οικογενειακή εστία, δεν μπορεί να μην έρθει σε επαφή με ερεθίσματα που οι γονείς δεν ελέγχουν, όπως είναι η τηλεόραση, οι φίλοι και οι άλλοι ενήλικες του άμεσου ή ευρύτερου περιβάλλοντός του. Έτσι, οι πιθανότητες να μιμηθεί ή να υιοθετήσει συμπεριφορές που εσείς έχετε φροντίσει να κρατήσετε εκτός σπιτιού αυξάνονται ραγδαία, ειδικά αν δεν του έχετε επισημάνει ποτέ ποιες είναι αυτές και γιατί πρέπει να τις απορρίψει.

Όταν βλέπετε κάτι αρνητικό στην τηλεόραση και δεν αρπάζετε την ευκαιρία να το στηλιτεύσετε με λόγια απλά και κατανοητά ή όταν παρακολουθείτε απαθείς τους γύρω σας να επιδίδονται σε καυγάδες και ανάρμοστη συμπεριφορά, είναι πολύ πιθανό να στείλετε το λάθος σήμα στο παιδί, ωθώντας το να παραστρατήσει απ’ την κατεύθυνση που με κόπο έχετε προσπαθήσει να του δώσετε.

Πηγή:mama365.gr

Tags: ΠΑΙΔΙ
Previous Post

Καστοριανός πήγε στην εξέδρα των επισήμων με πανό «Ο Θεός συγχωρεί. Οι Έλληνες Μακεδόνες ποτέ» (Βίντεο)

Next Post

Ας μην βαφτίζουμε τα κακότροπα παιδιά μας «έντονες προσωπικότητες»

Next Post
ΠΑΙΔΙ ΑΓΕΝΕΙΑ

Ας μην βαφτίζουμε τα κακότροπα παιδιά μας «έντονες προσωπικότητες»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Έκπτωση ΕΝΦΙΑ έως 20%: Στην τελική ευθεία οι αιτήσεις στο myProperty
  • Ανοίγει ο εξωδικαστικός για δημοτικά χρέη άνω των 10.000 ευρώ
  • Κοζανίτικη Κοζανίτικη Αποκριά 2026: Το αναλυτικό πρόγραμμα 2026: Το αναλυτικό πρόγραμμα 
  • Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος
  • Διάθεση αυτόματου απινιδωτή (AED) για τις ανάγκες της 9 Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας από την Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr