• Latest
κορονοιος, γριπη

Πώς o κορωνοϊός εξαφάνισε τη γρίπη – Πολύ χαμηλή η κυκλοφορία της

4 Δεκεμβρίου 2020
Εκδήλωση – Συζήτηση: Για μια ενωτική ανατρεπτική αριστερά, την Κυριακή 21/12

Εκδήλωση – Συζήτηση: Για μια ενωτική ανατρεπτική αριστερά, την Κυριακή 21/12

19 Δεκεμβρίου 2025
απατη

Επιτήδειοι εμφανίζονται ως εκπρόσωποι Κοινωνικού Παντοπωλείου και εξαπατούν πολίτες

19 Δεκεμβρίου 2025
Προβολή της ταινίας «Υπάρχω» στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

Προβολή της ταινίας «Υπάρχω» στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

19 Δεκεμβρίου 2025
ΣΤΡΑΤΟΣ

Στρατιωτική θητεία: Μπαίνει «ψαλίδι» στις αναβολές, αντιδρούν οι φοιτητές – Όλες οι αλλαγές

19 Δεκεμβρίου 2025
Νέα πινακίδα στο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης

Νέα πινακίδα στο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης

19 Δεκεμβρίου 2025
Αλτσχάιμερ ανοια

Άνοια: Ειδικοί προειδοποιούν για 5 κοινές συνήθειες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο

19 Δεκεμβρίου 2025
κινητο, τηλεφωνο, ιντερνετ

Έκλεισε ραντεβού μέσω social media και έπεσε θύμα ληστείας

19 Δεκεμβρίου 2025
πετρελαιο θερμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Πότε μπαίνουν τα χρήματα της πρώτης δόσης

19 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Την Μ. Πέμπτη η διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς.

Δήμος Γρεβενών: Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου η διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς.

19 Δεκεμβρίου 2025
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: To 4o FUNKY alco Holly CHRISTMAS party, απόψε στο Funky Monkey

19 Δεκεμβρίου 2025
ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Ποιες δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες επικοινωνούν σε περίπτωση αφαίρεσης διπλώματος

19 Δεκεμβρίου 2025
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

362.000 ευρώ για τον πλήρη εξοπλισμό του «Αρχοντικού Τζώρτζα», που θα στεγάσει τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στην Καστοριά

19 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πώς o κορωνοϊός εξαφάνισε τη γρίπη – Πολύ χαμηλή η κυκλοφορία της

sierafm by sierafm
4 Δεκεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
κορονοιος, γριπη
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

“Εξαφανισμένη” μοιάζει, προς το παρόν τουλάχιστον, η εποχική γρίπη, με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και προστασίας που εφαρμόζονται για την πανδημία του κορωνοϊού της αλλά και την υψηλή εμβολιαστική κάλυψη να έχουν περιορίσει την κυκλοφορία των ιών της γρίπης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που επιτηρεί την επιδημιολογική εξέλιξη της γρίπης στη χώρα μας, έως και τις 29 Νοεμβρίου κανείς δεν είχε διαγνωστεί με εποχική γρίπη. Ειδικότερα, και σύμφωνα με τη χθεσινή εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ που περιλαμβάνει καταγραφή έως και τις 29/11, στα δύο Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης (Τμήμα Ιολογίας του Ελληνικού Εργαστήριου Παστέρ και Β΄ Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ) ελέγχθηκαν για ιούς της γρίπης συνολικά 13 δείγματα, τα επτά από νοσοκομεία, και κανένα δεν ήταν θετικό.

Την περυσινή περίοδο κυκλοφορίας της γρίπης, το πρώτο εισαγόμενο κρούσμα είχε εντοπιστεί ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου. Βέβαια, την αντίστοιχη με τη σημερινή περίοδο η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα εξακολουθούσε να είναι πολύ χαμηλή, καθώς η έντονη κυκλοφορία της συνήθως ξεκινά μετά τον Ιανουάριο και κορυφώνεται τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο. Για αυτό και τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, σε Ευρώπη και Ελλάδα, πρέπει να ερμηνεύονται με προσοχή.

Φέτος, όμως, οι προβλέψεις των ειδικών για την εποχική γρίπη τους επόμενους μήνες είναι αισιόδοξες. Σε μεγάλο βαθμό σε αυτό συντελεί η έντονη ζήτηση για τον αντιγριπικό εμβολιασμό που έχει αυξηθεί κατά πολύ, υπό τον φόβο του νέου κορωνοϊού και του κινδύνου η ταυτόχρονη κυκλοφορία των ιών να προκαλέσει “έμφραγμα” στο ΕΣΥ. Μέχρι πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τα δεδομένα για τον αντιγριπικό εμβολιασμό που ανέφερε δημοσίως ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έχουν ήδη συνταγογραφηθεί πάνω από 3.000.000 εμβόλια, έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 2.900.000, με τα 1.850.000 εξ αυτών να είναι σε ευπαθείς ομάδες και άτομα μεγάλων ηλικιών.

Πέρυσι, και μέχρι το Μάιο είχαν καταγραφεί 254 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, τα 233 εξ αυτών νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και 116 θάνατοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους περασμένους μήνες παρατηρήθηκε μια πολύ ήπια εποχή γρίπης σε όλο το νότιο ημισφαίριο, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών με υψηλή δραστηριότητα της  Covid-19 όπως η Βραζιλία, γεγονός που οι ειδικοί αποδίδουν στις στρατηγικές ελέγχου έναντι του νέου κορωνοϊού.

Η “αποδιδόμενη στη γρίπη θνησιμότητα” που υπολογίζουν οι Ελληνες επιστήμονες περιλαμβάνει πολύ περισσότερους θανάτους σε σχέση με τους καταγεγραμμένους. Ενδεικτικά, την περίοδο 2018-2019, χρονιά με 374 νοσηλευόμενους με γρίπη σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 154 θανάτους, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι θάνατοι που αποδίδονται στη γρίπη ήταν λίγο περισσότεροι από 1000 και συγκεκριμένα 1071.

Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, η θνησιμότητα δεν αγγίζει αυτή του νέου κορωνοϊού, που από τον Οκτώβρη και μετά “σαρώνει” την Ελλάδα. Εως και χθες στη χώρα μας είχαν καταγραφεί 2706 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19. Μόνο για τις τρεις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου κατέληξαν 300 ασθενείς, με το αποτύπωμα του θανατηφόρου περάσματος του κορωνοϊού να γίνεται όλο και πιο βαρύ. Και ακόμη, μπροστά υπάρχει … μακρύς δρόμος, με δύσκολους μήνες καθώς οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταδοτικότητα του Sars-CoV-2.

Τα “σκληρά” δεδομένα της επιδημίας στην Ελλάδα, δηλαδή οι νοσηλευόμενοι, οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί πιέζουν δραματικά το σύστημα υγείας και δεν επιτρέπουν στους ειδικούς να συζητούν την επιστροφή ούτε καν σε μια μερική κανονικότητα.

Πηγή:enikos.gr

Tags: ΓΡΙΠΗ
Previous Post

ΟΑΕΔ: Τα δύο άγνωστα επιδόματα -Ποιοι τα δικαιούνται

Next Post

Χυμός λεμονιού: 5 τρόποι να τον χρησιμοποιήσετε στο καθάρισμα

Next Post
ΛΕΜΟΝΙ

Χυμός λεμονιού: 5 τρόποι να τον χρησιμοποιήσετε στο καθάρισμα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εκδήλωση – Συζήτηση: Για μια ενωτική ανατρεπτική αριστερά, την Κυριακή 21/12
  • Επιτήδειοι εμφανίζονται ως εκπρόσωποι Κοινωνικού Παντοπωλείου και εξαπατούν πολίτες
  • Προβολή της ταινίας «Υπάρχω» στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων
  • Στρατιωτική θητεία: Μπαίνει «ψαλίδι» στις αναβολές, αντιδρούν οι φοιτητές – Όλες οι αλλαγές
  • Νέα πινακίδα στο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  2. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  4. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr