• Latest
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ένα στα δύο Δημοτικά Σχολεία του νομού Κοζάνης παραμένει εκτός Σχολικών Γευμάτων» 

5 Νοεμβρίου 2024
Τσοτύλι: Πρωταθλήτρια Ελλάδος και πάλι η Καρπόζηλου Δήμητρα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πυγμαχίας

Τσοτύλι: Πρωταθλήτρια Ελλάδος και πάλι η Καρπόζηλου Δήμητρα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πυγμαχίας

5 Ιουλίου 2026
Έρχεται το φεστιβάλ «Ανάσα του Δάσους 2026 – Summer Edition» στο Δασάκι Μεσοποταμίας (Καστοριά) με δωρεάν κάμπινγκ και πολλή μουσική!

Έρχεται το φεστιβάλ «Ανάσα του Δάσους 2026 – Summer Edition» στο Δασάκι Μεσοποταμίας (Καστοριά) με δωρεάν κάμπινγκ και πολλή μουσική!

5 Ιουλίου 2026
Μακεδονικός Σιάτιστας: Ανανέωση συνεργασίας με τον προπονητή τερματοφυλάκων Θεόφιλο Φώτη

Μακεδονικός Σιάτιστας: Ανανέωση συνεργασίας με τον προπονητή τερματοφυλάκων Θεόφιλο Φώτη

5 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου η κεντρική παράσταση του 4ου Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ στη Σιάτιστα. Φωτογραφίες

Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου η κεντρική παράσταση του 4ου Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ στη Σιάτιστα. Φωτογραφίες

5 Ιουλίου 2026
νερο

Πώς να μειώσετε με ασφάλεια τη θερμοκρασία του σώματός σας σε ακραία ζέστη

5 Ιουλίου 2026
φρουτα λαχανικα

Οι 9 καλύτερες τροφές για την υγεία των νεφρών, σύμφωνα με διατροφολόγους

5 Ιουλίου 2026
Δικαστήριο δικη

Κακουργηματική δίωξη σε 54χρονη που κατηγορείται ότι παρέσυρε γάτα με το αυτοκίνητό της

5 Ιουλίου 2026
ΠΑΙΔΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Τέσσερις νεαροί ξυλοκόπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο 14χρονο

5 Ιουλίου 2026
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Δύο πυροσβέστες τραυματίες από τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο – Μεταφέρονται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

5 Ιουλίου 2026
ασθενοφορο

Νεκρή 82χρονη που παρασύρθηκε από δίκυκλο σε λαϊκή αγορά

5 Ιουλίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων και μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

Καύσωνας: Προειδοποίηση για ακραίες θερμοκρασίες στην Ελλάδα

5 Ιουλίου 2026
ΒΟΤΑΝΑ

Το «θαυματουργό» ρόφημα από το παραμελημένο βότανο

5 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος: «Ένα στα δύο Δημοτικά Σχολεία του νομού Κοζάνης παραμένει εκτός Σχολικών Γευμάτων» 

sierafm by sierafm
5 Νοεμβρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής
0
SHARES
30
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Να ενταχθεί το σύνολο των Δημοτικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στο Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» διεκδικεί ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, καθώς με τη φετινή Κοινή Υπουργική Απόφαση σχεδόν ένα στα δύο Δημοτικά Σχολεία του νομού παρέμεινε εκτός Προγράμματος, παρά το γεγονός ότι φέτος σε πανελλαδικό επίπεδο αυξήθηκαν τα Δημοτικά Σχολεία που συμμετέχουν.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή προς την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού:

Ξεκίνησε την 29η Οκτωβρίου η υλοποίηση του Προγράμματος Σχολικών Γευμάτων σε μαθητές των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της Χώρας, με τη φετινή σχολική χρονιά να βρίσκει σχεδόν τα μισά Δημοτικά Σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης εκτός Προγράμματος, παρά την οικονομική, εργασιακή και κοινωνική κρίση που βιώνει ο νομός μας εξαιτίας των επιλογών της Ν.Δ. για τη βίαιη απολιγνιτοποίηση.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά τη σχολική χρονιά 2024-2025, στο άρθρο 2 της αριθμ. 3335/2024 Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Υλοποίηση του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2024-2025» (Φ.Ε.Κ. Β’ 5516) ορίστηκαν τα 1.882 Δημοτικά Σχολεία της Χώρας στα οποία θα υλοποιηθεί κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά το Πρόγραμμα. Στον Πίνακα του εν λόγω άρθρου, ειδικά όσον αφορά την Π.Ε. Κοζάνης, περιλαμβάνονται 42 Δημοτικά Σχολεία (καταλαμβάνουν από τον αύξοντα αριθμό 895 μέχρι τον αύξοντα αριθμό 936).

Τα Δημοτικά Σχολεία, όμως, που υπάρχουν στην Π.Ε. Κοζάνης -σύμφωνα με τα στοιχεία στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης- είναι 76, δηλαδή σχεδόν διπλάσια από όσα εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα.

Υπογραμμίζουμε ότι η επιλογή της Κυβέρνησης να μην εντάξει σχεδόν τα μισά Δημοτικά Σχολεία, αφορά έναν νομό που βιώνει βαρύτατες συνέπειες εξαιτίας της βίαιης απολιγνιτοποίησης που εφαρμόζει η Ν.Δ., σε πλήρη αντίθεση με την ολοκληρωμένη πρόταση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για Ενεργειακή Δημοκρατία. Ως συνέπεια των κυβερνητικών πεπραγμένων, το ΑΕΠ της περιοχής έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση, η φυγή των κατοίκων οδηγεί σε πληθυσμιακή συρρίκνωση και ερήμωση των πάλαι ποτέ ακμαζουσών περιοχών, η ανεργία και ανασφάλεια εντείνεται, ενώ γενικότερα καθοδική είναι η εξέλιξη όλων των δεικτών ευημερίας για το νομό μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την περσινή σχολική χρονιά 2023-2024, στην αριθμ. 83695/2023 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. Β’ 5620) είχαν ενταχθεί 38 Δημοτικά Σχολεία της Π.Ε. Κοζάνης. Γίνεται αντιληπτό, δηλαδή, ότι φέτος επήλθε μόνο μια επουσιώδης ελάχιστη αύξηση, σε αντίθεση με την πανελλαδική αύξηση του Προγράμματος που συντελέστηκε φέτος, καθώς  -σύμφωνα με το από 29/10/2024 Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας- ο αριθμός των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα πανελλαδικά από 1.658 αυξήθηκε σε 1.882. Με άλλα λόγια, στις 224 περισσότερες σχολικές μονάδες, μόνο 4 ήταν για το νομό μας και αυτό παρά τη δέσμευση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. να εφαρμόζει ρήτρα δίκαιης μετάβασης στις περιοχές υπό απολιγνιτοποίηση, ήτοι να λαμβάνει κατά προτεραιότητα ειδικά θετικά μέτρα ειδικά προς όφελος των κατοίκων τους, διυπουργικά στις κυβερνητικές δράσεις όλων των Υπουργείων.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η ένταξη του συνόλου των Δημοτικών Σχολείων της Π.Ε. Κοζάνης στα Σχολικά Γεύματα, πέραν των πασιφανών οφελών για τους μαθητές, θα μπορούσε να έχει θετική επίδραση και στην τοπική οικονομία, με ενίσχυση του εισοδήματος τοπικών παραγωγών για τα προϊόντα που επιλέγονται για την παρασκευή των γευμάτων, αλλά και με διεύρυνση των θέσεων εργασίας στη σχετική αλυσίδα δραστηριοτήτων.

Δεδομένων των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1) Για ποιους συγκεκριμένους λόγους σχεδόν τα μισά Δημοτικά Σχολεία της Π.Ε. Κοζάνης εξαιρούνται από το Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων;

2) Μπορείτε να τεκμηριώσετε για κάθε Δημοτικό Σχολείο της Π.Ε. Κοζάνης που εξαιρέσατε, ότι οι τιμές των κριτηρίων επιλογής που κατά καιρούς επαναλαμβάνετε σε απαντήσεις αντίστοιχων μέσων κοινοβουλευτικών ελέγχου και σε Δελτία Τύπου, είναι χαμηλότερες από εκείνες που συντρέχουν σε κάθε ένα από τα ενταγμένα 1.882 Δημοτικά Σχολεία πανελλαδικά; Εάν όχι, βάσει ποιας τεκμηριωμένης αιτιολόγησης εξαιρέσατε τα συγκεκριμένα;

3) Σκοπεύετε, έστω αργά, να τροποποιήσετε την Κοινή Υπουργική Απόφαση εντάσσοντας στην Κ.Υ.Α. το σύνολο των Δημοτικών Σχολείων της Π.Ε. Κοζάνης, σε υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για διυπουργική εφαρμογή ρήτρας δίκαιης μετάβασης;

4) Ποια μέριμνα έχει ληφθεί, ειδικά για την Π.Ε. Κοζάνης, αναφορικά με την ποιότητα των σχολικών γευμάτων στα ενταχθέντα Δημοτικά Σχολεία;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κουκουλόπουλος Παρασκευάς (Πάρις)

Previous Post

ΠΑΝΣΕΚΤΕ: Ένας στους τρεις φορολογούμενους δικαιώνεται όταν προσφεύγει στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.)

Next Post

Διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ Μικροκάστρου

Next Post
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

Διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ Μικροκάστρου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τσοτύλι: Πρωταθλήτρια Ελλάδος και πάλι η Καρπόζηλου Δήμητρα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πυγμαχίας
  • Έρχεται το φεστιβάλ «Ανάσα του Δάσους 2026 – Summer Edition» στο Δασάκι Μεσοποταμίας (Καστοριά) με δωρεάν κάμπινγκ και πολλή μουσική!
  • Μακεδονικός Σιάτιστας: Ανανέωση συνεργασίας με τον προπονητή τερματοφυλάκων Θεόφιλο Φώτη
  • Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου η κεντρική παράσταση του 4ου Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ στη Σιάτιστα. Φωτογραφίες
  • Πώς να μειώσετε με ασφάλεια τη θερμοκρασία του σώματός σας σε ακραία ζέστη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr