• Latest
Κουκουλόπουλος

Π. Κουκουλόπουλος: «Αδιέξοδη η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, κερδισμένα μόνο τα ολιγοπώλια»

5 Απριλίου 2024
Ανακύκλωση στην πράξη στο Τσοτύλι!

Ανακύκλωση στην πράξη στο Τσοτύλι!

7 Οκτωβρίου 2026
Ημερίδα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  «Το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τη διενέργεια του προσυμβατικού ελέγχου  των δημοσίων συμβάσεων»

Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΒ, Κώστα Δούβλου στον Γ. Μαγιάγκα. Κάθε κυβικό επιβαρύνει τη ΔΕΥΑΒ με 2 ευρώ!

7 Οκτωβρίου 2026
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Υποβολή προτάσεων και παρατηρήσεων στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Δυτικής Μακεδονίας 2026-2030 – Άξονας Προτεραιότητας «Υγεία και Κοινωνική Συνοχή»

7 Οκτωβρίου 2026
Γεωπονικός Σύλλογος Νομού Κοζάνης: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του συναδέλφου Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου

Data Center στην Π.Ε. Κοζάνης: Ανάπτυξη με επιστημονική τεκμηρίωση και προστασία του περιβάλλοντος και της αγροτικής παραγωγής

7 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: 16οι Ευθύμιοι Ιππικοί Αγώνες στη Σιάτιστα

Δήμος Βοΐου: 16οι Ευθύμιοι Ιππικοί Αγώνες στη Σιάτιστα

7 Οκτωβρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Να ανακληθεί η αδικαιολόγητη υπαγωγή του νέου Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πολυμύλου της Εγνατίας Οδού στη Δ/νση Αστυνομίας Ημαθίας»

7 Οκτωβρίου 2026
Αδιόρατα σημάδια στα πόδια που μαρτυρούν ότι η καρδιά κινδυνεύει – Μην τα αγνοήσετε

Μυϊκές κράμπες: 10+1 τροφές που τις προλαμβάνουν

7 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Το έργο μας, μιλά από μόνο του! – Ο απολογισμός των κυριότερων δράσεων του δεύτερου 15νθημέρου του Σεπτεμβρίου 2026

Δήμος Κοζάνης: Το έργο μας, μιλά από μόνο του! – Ο απολογισμός των κυριότερων δράσεων του δεύτερου 15νθημέρου του Σεπτεμβρίου 2026

7 Οκτωβρίου 2026
Ανήλικος «χτυπήθηκε» από ρεύμα – Προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή

Πώς δρούσε το κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ: Οι εταιρείες-φαντάσματα και οι χρηματικές ροές προς εξωκοινοβουλευτικό κόμμα

7 Οκτωβρίου 2026
 Γραφεία Στοιχημάτων στην Ελλάδα: Πού πήγαμε, πού είμαστε, πού πάμε;

Η βιτρίνα του παράνομου τζόγου: Μηνύσεις σε 18 influencers για προώθηση διαφημίσεων στα social media

7 Οκτωβρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Απέσπασε κλειδιά από ηλικιωμένη και άρπαξε πάνω από 175.000 ευρώ

7 Οκτωβρίου 2026
Απάτη: Έβαλε τα κοσμήματα σε θήκη και την παρέδωσε στον «λογιστή» για να αποφύγει πρόστιμο

Πούλησε κάλπικα χρυσαφικά για 2.200 ευρώ και επέστρεψε στο κατάστημα με άλλο ένα ψεύτικο κόσμημα

7 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος: «Αδιέξοδη η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, κερδισμένα μόνο τα ολιγοπώλια»

sierafm by sierafm
5 Απριλίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Κουκουλόπουλος
0
SHARES
14
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και τις προοπτικές της, ανέδειξε ο Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Επερώτησης για την ελληνική οικονομία.

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της πρωτολογίας του:

  • Η οικονομία αποτυπώνεται με ακρίβεια σε αριθμούς, αλλά αφορά αποκλειστικά και μόνο Ανθρώπους, χρειάζεται λοιπόν να θυμόμαστε ότι οι αριθμοί πάντοτε πρέπει να υπηρετούν τις ανάγκες των Ανθρώπων. Σήμερα, οι συμπολίτες μας “δεν τα βγάζουν πέρα”, η ακρίβεια -τόσο των βασικών ειδών όσο και γενικότερα του κόστους ζωής, από τη στέγαση μέχρι την υγεία και την παιδεία- καλπάζει. Το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την αγοραστική δύναμη των πολιτών, είναι προτελευταίο στην Ε.Ε. Ο δείκτης ανισοτήτων ανέβηκε μετά από χρόνια αποκλιμάκωσης. Σε όλες τις έρευνες κοινής γνώμης οι δυο στους τρεις αξιολογούν ως πρώτο πρόβλημα την οικονομία γενικότερα και την ακρίβεια ειδικότερα. Ούτε, όμως, από τους αριθμούς προκύπτει αισιοδοξία, καθώς το οικονομικό “θαύμα” που παρουσίασε η Κυβέρνηση πριν τρεις μήνες στον προϋπολογισμό, ήδη ξεθωριάζει.
  • Η ανάπτυξη το 2023 διαμορφώνεται στο 2%, 17% κάτω από τις προβλέψεις, εξαιτίας ιδίως της κάθετης πτώσης των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου, ενώ στις άμεσες ξένες επενδύσεις το 52% είναι golden visa. Ο πληθωρισμός κινείται πάνω από τις προβλέψεις και οι καταθέσεις μειώνονται ως ποσοστό του ΑΕΠ, άρα το πραγματικά διαθέσιμο χρήμα για επενδύσεις είναι περιορισμένο.
  • Ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις του Δ.Ν.Τ., της Eurostat και άλλων διεθνών οργανισμών ότι από το 2026 και έπειτα η ανάπτυξη θα καρκινοβατεί γύρω στο 1%, προοιωνίζοντας μεγάλες δυσκολίες.
  • Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s απέφυγε να μας δώσει την επενδυτική βαθμίδα. Προφανώς δεν επιχαίρουμε γι’ αυτό, αξιολογούμε πάντως την κριτική που ασκεί για την Ελλάδα, καθώς σημεία της επιβεβαιώνουν αυτά που εμείς έχουμε αναδείξει προ πολλού, όπως την υποτίμηση των διεθνών κινδύνων, τη μονομέρεια του τουρισμού, τη μη υγιή κεφαλαιακή βάση των τραπεζών.
  • Το ισοζύγιο έμμεσων – άμεσων φόρων αποτελεί πηγή τεράστιων ανισοτήτων, κατατασσόμενο στα δυσμενέστερα της Ε.Ε.
  • Η ανωτέρω κατάσταση μόνο τυχαία δεν είναι. Η Ν.Δ. σπατάλησε πολύτιμο χρόνο και δημοσιονομικό χώρο. Οδήγησε σε μια τεράστια αναδιανομή εισοδημάτων, ευνοώντας προκλητικά ολιγοπώλια.
  • Με τη μεγάλη δημοσιονομική επέκταση, όταν υπήρξε ρήτρα διαφυγής λόγω της πανδημίας, προτίμησε τα επιδόματα αντί συστηματικών διαθρωτικών και αναπτυξιακών λύσεων. Στην ενεργειακή κρίση επέλεξε την αφαίμαξη του προϋπολογισμού, αντί να επιμερίσει το κόστος στους παραγωγούς και τους παρόχους, αγνοώντας την πρότασή μας. Σημαντική είναι η επίπτωση των ολιγοπωλιακών πρακτικών στην ακρίβεια, μαζί με τις ενδο-ομιλικές και τριγωνικές συναλλαγές, επί των οποίων υπάρχουν μηδενικά αποτελέσματα ελέγχων. Με το σχέδιο “Ηρακλής”, φόρτωσε πάλι στον προϋπολογισμό τις εγγυήσεις. Τσιμουδιά για τον αναβαλλόμενο φόρο, ενώ οι τράπεζες συσσωρεύουν υπερκέρδη.
  • Επιπλέον, αντίστοιχες ολιγοπωλιακές επιλογές αποτυπώνονται και στη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και του ΕΣΠΑ. Η Χώρα έχει στη διάθεσή της πρωτοφανούς ύψους χρηματοδοτικά εργαλεία, κι όμως η Κυβέρνηση αδυνατεί να πει στους πολίτες τι θα αλλάξει στη δική τους ζωή από την αξιοποίηση αυτών των πόρων. Θα έπρεπε να έχουν τεθεί τρεις μεγάλοι στόχοι, όπως σύγχρονος σιδηρόδρομος, αναγέννηση του Ε.Σ.Υ. και ενεργειακή δημοκρατία.
  • Εν κατακλείδι, η εμμονή στις ολιγοπωλιακές πρακτικές, μιας Κυβέρνησης που φροντίζει μόνο για λίγους, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, με ένα μοντέλο “ανάπτυξης” που βασίζεται στον υπερτουρισμό, το real estate και την κατανάλωση, είναι αδιέξοδη. Την ίδια στιγμή, η πατρίδα μας στερείται αγροτικής, βιομηχανικής και περιφερειακής πολιτικής.
  • Το ΠΑΣΟΚ προτάσσει μια εναλλακτική οικονομική και αναπτυξιακή πρόταση αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως έχει επανειλημμένως παρουσιάσει και θα αναδείξει σε λίγο από αυτό το βήμα, ο Πρόεδρος Νίκος  Ανδρουλάκης.
Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Φλώρινα: 4 γυναίκες έκλεψαν ηλεκτρονικά τσιγάρα!!

Next Post

Ειδική Συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής τη Δευτέρα 22 Απριλίου

Next Post
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ειδική Συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής τη Δευτέρα 22 Απριλίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ανακύκλωση στην πράξη στο Τσοτύλι!
  • Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΒ, Κώστα Δούβλου στον Γ. Μαγιάγκα. Κάθε κυβικό επιβαρύνει τη ΔΕΥΑΒ με 2 ευρώ!
  • Υποβολή προτάσεων και παρατηρήσεων στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Δυτικής Μακεδονίας 2026-2030 – Άξονας Προτεραιότητας «Υγεία και Κοινωνική Συνοχή»
  • Data Center στην Π.Ε. Κοζάνης: Ανάπτυξη με επιστημονική τεκμηρίωση και προστασία του περιβάλλοντος και της αγροτικής παραγωγής
  • Δήμος Βοΐου: 16οι Ευθύμιοι Ιππικοί Αγώνες στη Σιάτιστα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  2. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  3. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  4. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  5. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr