• Latest
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: «Εν κρυπτώ, με “κλειστά χαρτιά”, η Κυβέρνηση σχεδιάζει για εμάς, χωρίς εμάς»

20 Μαΐου 2025
ΕΣΠΑ 

Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης έως τις 31/7/2025 στις Δράσεις ΕΣΠΑ «Επιχειρηματική Εκκίνηση» και «Επιχειρηματική Ανάκαμψη» του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2021-2027»

1 Ιουλίου 2025
Επιτυχής ολοκλήρωση του FORESTIVAL 2025 από το Πρότυπο Δάσος Δυτικής Μακεδονίας

Επιτυχής ολοκλήρωση του FORESTIVAL 2025 από το Πρότυπο Δάσος Δυτικής Μακεδονίας

1 Ιουλίου 2025
Η εταιρεία τέχνης και πολιτισμού TerrArte διοργανώνει το Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου. 3 – 10 Αυγούστου 2025, Πεντάλοφος Βοΐου

Η εταιρεία τέχνης και πολιτισμού TerrArte διοργανώνει το Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου. 3 – 10 Αυγούστου 2025, Πεντάλοφος Βοΐου

1 Ιουλίου 2025
Ποιος δήμος της Π.Ε. Κοζάνης πήρε την υψηλότερη βαθμολογία και ποιος την χαμηλότερη στο δείκτη αποτελεσματικότητας;

Νέος αναπτυξιακός νόμος: Ακόμη 150 εκατομμύρια σε επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές- Στόχος να «ζωντανέψει» η Δυτική Μακεδονία και παραμεθόριες περιοχές

1 Ιουλίου 2025
Το Γεφύρι στην Κιβωτό Γρεβενών που θάφτηκε και μπορείς να το δεις πλέον σε ένα υπόγειο!!

Το Γεφύρι στην Κιβωτό Γρεβενών που θάφτηκε και μπορείς να το δεις πλέον σε ένα υπόγειο!!

1 Ιουλίου 2025
εξετασεις, αιμοδοσια

Καρκίνος: Η ομάδα αίματός σας μπορεί να αποκαλύψει εάν διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο, σύμφωνα με μελέτη

1 Ιουλίου 2025
βαπτιση

Χαμός σε βάπτιση: Πιάστηκαν στα χέρια η μητέρα και η νονά – Τις χώρισε ο ιερέας

1 Ιουλίου 2025
Τα SOS για μετεγγραφές φοιτητών – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Πού γίνεται η αίτηση – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

1 Ιουλίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ

Τάιζε τα παιδιά της με ζελεδάκια κάνναβης

1 Ιουλίου 2025
Δρομολόγιο τρόμου για οδηγό λεωφορείου – Του πέταξαν τσιμεντόλιθο στο κεφάλι: «Έχω μια μικρή ρωγμή στο κρανίο»

«Θρίλερ» σε λεωφορείο – Επιβάτης σε κατάσταση αμόκ έβγαλε μαχαίρι

1 Ιουλίου 2025
νοσοκομειο

«Έχει τρύπες σε πνεύμονα, διάφραγμα και του κόπηκαν οι μύες»: Από θαύμα ζει ο 35χρονος που δέχθηκε 18 μαχαιριές σε πανηγύρι

1 Ιουλίου 2025
Στη φυλακή 82χρονος που κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του

Στη φυλακή οδηγός που συνελήφθη να οδηγάει μεθυσμένος

1 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος: «Εν κρυπτώ, με “κλειστά χαρτιά”, η Κυβέρνηση σχεδιάζει για εμάς, χωρίς εμάς»

sierafm by sierafm
20 Μαΐου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης
0
SHARES
12
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δεν διέψευσε και δεν απέκλεισε το παραμικρό από όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη μονάδα καύσης απορριμμάτων στην Κοζάνη, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Ν. Τσάφος, απαντώντας στην Ολομέλεια της Βουλής την Επίκαιρη Ερώτηση ( https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/12928126.pdf ) του Πάρι Κουκουλόπουλου.

O Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κάλεσε την Κυβέρνηση να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις. «Επιβεβαιώνετε τα δημοσιεύματα; Υπάρχει κάποια μελέτη; Υπάρχει σχέδιο και τι περιλαμβάνει; Έχετε επιλέξει μέθοδο καύσης και ποια; Έχετε εξασφαλίσει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση γι’ αυτήν τη μέθοδο; Έχετε συζητήσει με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη χωροθέτηση των εργοστασίων καύσης που στα δημοσιεύματα ονοματίζονται συγκεκριμένα;», ρώτησε εμφατικά.

Στηλίτευσε, επίσης, την έλλειψη διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία, υπογραμμίζοντας πως «είναι απορίας άξιο, γιατί κάνετε διαχείριση εν κρυπτώ. Δεν πρόκειται για θέμα μεθοδολογίας, αλλά για μείζον θέμα δημοκρατίας και διαφάνειας. Είναι δυνατόν να απουσιάζει από αυτήν τη συζήτηση η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν η αρχαιότερη αρμοδιότητά της είναι η διαχείριση απορριμμάτων;».

Ο Υφυπουργός αναγόρευσε μεν την καύση απορριμμάτων σε βασικό στόχο της Κυβέρνησης, επιχείρησε όμως να κρατήσει το σχέδιο σαν επτασφράγιστο μυστικό, αναφέροντας επί λέξει: «Βασικός στόχος που έχουμε ως Κυβέρνηση είναι, ακόμα σήμερα στη Χώρα μας θάβουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό των απορριμμάτων, και είναι μια υποχρέωση που έχουμε να μεταβούμε σιγά σιγά, ή μάλλον όχι σιγά σιγά, γρήγορα στην κυκλική οικονομία και στην αξιοποίηση για να παράγουμε ενέργεια αυτών των υπολειμμάτων τα οποία δεν μπορούμε να ανακυκλώσουμε και τα οποία σήμερα θα πήγαιναν για ταφή. (…) Στο τέλος μένουν κάποια υπολείμματα τα οποία η λογική τους κατάληξη θα πρέπει να είναι η ενεργειακή χρήση και όχι η ταφή. Σ’ αυτήν την πορεία πορευόμαστε. Δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο της αδειοδότησης για συγκεκριμένες μονάδες και για συγκεκριμένους επενδυτές, αυτή τη στιγμή μιλάμε πιο πολύ στο επίπεδο του γενικού σχεδιασμού (…)».

«Τι συζητούσατε με Αναδόχους τέτοιων έργων, όταν μάλιστα ένας από αυτούς, η ΔΕΗ, ανακοίνωσε στις 3 Απριλίου στην Κοζάνη, παρουσία του Πρωθυπουργού, ότι -υπό προϋποθέσεις- θα κατασκευάσει εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων, ορίζοντας και την ισχύ του (προφανώς γνωρίζει αρκετά ο κ. Στάσσης) χωρίς να ρωτήσει κανέναν; Τι γυρεύει η ΔΕΗ στη διαχείριση απορριμμάτων; Από που απορρέει το δικαίωμα της ΔΕΗ να φέρει στη Δυτική Μακεδονία τα απορρίμματα από την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και την Κέρκυρα για να τα αξιοποιήσει ενεργειακά; Με ποιον έχει διαβουλευτεί;», ανταπάντησε ο Π. Κουκουλόπουλος.

Επιπλέον, ο Βουλευτής Κοζάνης καυτηρίασε την οικονομική διάσταση του σχεδίου, την οποία έχει αναδείξει δημοσίευμα επικαλούμενο διαφάνειες της “μυστικής” συνάντησης στο Υπουργείο με εργολάβους και τη ΔΕΗ. «Οι Δήμοι θα πληρώνουν τους Αναδόχους παραδίδοντας τα σκουπίδια στα εργοστάσια των Αναδόχων. Oι πολίτες θα πληρώνουν το ρεύμα που οι Ανάδοχοι θα παράγουν. Μένει να φανεί τι θα πληρώνει και το Κράτος στους Αναδόχους, αφού είναι γνωστό ότι αυτές οι μονάδες αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει ΑΠΕ κατά ένα μέρος, με μια μορφή ευνοϊκής μεταχείρισης. Αυτή η οικονομική διάσταση καθιστά κραυγαλέα αρνητική την απουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο πέρας της δευτερολογίας του, ο Π. Κουκουλόπουλος, έχοντας αναδείξει τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές διαστάσεις του θέματος, ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την υφιστάμενη κατάσταση ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, επισημαίνοντας ότι «η περιφέρειά μας στη διαχείριση απορριμμάτων είναι πολλά χρόνια μπροστά από την υπόλοιπη Χώρα, με τη ΔΙΑΔΥΜΑ, έναν πρωτοπόρο φορέα που δημιουργήσαμε, και αποτελεί μακράν το πιο επιτυχημένο υπόδειγμα πανελλαδικά, με “κλειδί” επιτυχίας το γεγονός ότι όλες τις αποφάσεις λαμβάνονται από τους Δήμους, καθώς αυτοί στέλνουν τον τελικό λογαριασμό στους πολίτες. “Η μέρα με τη νύχτα”, δηλαδή, εν συγκρίσει με τον δρόμο που εσείς ακολουθείτε στα κρυφά».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός, κλείνοντας τη συζήτηση, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.  «Αυτή τη στιγμή μιλάμε απλά για το σχεδιασμό. Θα έρθει η στιγμή του οικονομικού μοντέλου. Θα έρθει η στιγμή της επιλογής του Αναδόχου. Θα έρθει η στιγμή της συζήτησης για νούμερα, ποιος αγοράζει από ποιον, ποιος πουλάει, πως αποζημιώνεται. Όλα αυτά θα έρθουν πιο μετά, στην υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος», δήλωσε συγκεκριμένα. Έφθασε, τέλος, σε σημείο να υποστηρίξει πως η καύση απορριμμάτων δεν εντάσσεται στις αρμοδιότητες διαχείρισης απορριμμάτων, αναφέροντας ότι «φυσικά δεν υπάρχει καμία αντίφαση με τον τοπικό φορέα διαχείρισης αποβλήτων, γιατί εδώ μιλάμε όχι για διαχείριση αποβλήτων, μιλάμε για την καύση μετά από τη διαχείριση των αποβλήτων. Άρα όλα αυτά θα έρθουν στο σωστό χρόνο».

Αναλυτικότερα, μπορείτε να δείτε το video της συζήτησης: https://youtu.be/bQt-UiYEQfk

Tags: Κουκουλόπουλος Πάρις
Previous Post

ΔΕΗ: Αναβάθμιση κατά 17 μονάδες από την S&P Global σε θέματα εταιρικής βιωσιμότητας

Next Post

Ιδιοκτήτης πιτσαρίας σκότωσε, διαμέλισε και μαγείρεψε 60χρονο – Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις

Next Post
Δικαστήριο δικη

Ιδιοκτήτης πιτσαρίας σκότωσε, διαμέλισε και μαγείρεψε 60χρονο – Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης έως τις 31/7/2025 στις Δράσεις ΕΣΠΑ «Επιχειρηματική Εκκίνηση» και «Επιχειρηματική Ανάκαμψη» του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2021-2027»
  • Επιτυχής ολοκλήρωση του FORESTIVAL 2025 από το Πρότυπο Δάσος Δυτικής Μακεδονίας
  • Η εταιρεία τέχνης και πολιτισμού TerrArte διοργανώνει το Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου. 3 – 10 Αυγούστου 2025, Πεντάλοφος Βοΐου
  • Νέος αναπτυξιακός νόμος: Ακόμη 150 εκατομμύρια σε επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές- Στόχος να «ζωντανέψει» η Δυτική Μακεδονία και παραμεθόριες περιοχές
  • Το Γεφύρι στην Κιβωτό Γρεβενών που θάφτηκε και μπορείς να το δεις πλέον σε ένα υπόγειο!!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr