• Latest

Π. Κουκουλόπουλος: «Ερήμην της τοπικής κοινωνίας επιβλήθηκε το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο στη Δυτική Μακεδονία»

13 Σεπτεμβρίου 2024
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

Διακοπή νερού στο Ροδοχώρι

9 Ιουλίου 2026
Παιδιά εντόπισαν νεκρό 70χρονο χωρίς τα ρούχα του στην άκρη του δρόμου

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Βιομηχανική ζώνη Πεπονιάς

9 Ιουλίου 2026
Την Πέμπτη η κηδεία της Βάγιας Νέστορα-Σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι ένοικοι της οικοδομής. Βίντεο

Σήμερα στις 12:00 η κηδεία της Βάγιας Νέστορα – Η κόρη της, Αφροδίτη, θα μεταφερθεί για την τελετή με ασθενοφόρο – Θα παραστεί και ο Πρωθυπουργός

9 Ιουλίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Βόιο την Παρασκευή 10.07.2026

9 Ιουλίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορούνται οι αστυνομικοί – Υποστηρίζουν πως ήθελαν να εκφοβίσουν τον 20χρονο και όχι να τον σκοτώσουν

9 Ιουλίου 2026
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Ξεσκεπάστηκε δίκτυο που διακινούσε συμβουλές μέσω Telegram για βιασμούς και κακοποιήσεις γυναικών

9 Ιουλίου 2026
νοσοκομειο

Υπουργείο Υγείας: Προς ψηφιοποίηση οι προμήθειες στα νοσοκομεία – Το σχέδιο για έλεγχο δαπανών

9 Ιουλίου 2026
ασθενοφορο

Σορός άνδρα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε ρέμα

9 Ιουλίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ 55+: Εντός των ημερών οι θέσεις που δικαιούνται οι δήμοι

9 Ιουλίου 2026
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Ξεκινούν οι εκπτώσεις – Πώς υπολογίζεται η χαμηλότερη τιμή

9 Ιουλίου 2026
βιβλια

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 150.000 επιταγές αγοράς βιβλίων

9 Ιουλίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Φλώρινα: Στη φάκα της Αστυνομίας 26χρονος απατεωνας.

8 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος: «Ερήμην της τοπικής κοινωνίας επιβλήθηκε το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο στη Δυτική Μακεδονία»

sierafm by sierafm
13 Σεπτεμβρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
13
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη δημόσια επίσημη δέσμευση της Κυβέρνησης για πλήρη στήριξη στη σημαντική επένδυση παραγωγής μπαταριών στη Δυτική Μακεδονία, διασφάλισε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της Επίκαιρης Ερώτησής του με θέμα την ανεξέλεγκτη, χωρίς διαβούλευση, ανάπτυξη ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία.

«Μια επένδυση περιμέναμε να υιοθετήσετε, αυτήν για τις μπαταρίες, που θα φέρει 2.000 θέσεις εργασίας στην περιοχή, αλλά ακόμα …”αναμένουμε στο ακουστικό μας”» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής, με τον Υπουργό να απαντά πως «για την επένδυση που είπατε, 100% τη στηρίζει η Κυβέρνηση σε κάθε περίσταση, αυτό είναι κάτι στο οποίο συμφωνούμε».

Περαιτέρω, όμως, ο κ. Σκυλακάκης τήρησε “σιγήν ιχθύος” αναφορικά με την κατάφωρη παράκαμψη της διαβούλευσης για το -ήδη δημοσιευθέν σε ΦΕΚ- Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο.

Αναλυτικότερα, ο Π. Κουκουλόπουλος τόνισε ότι «ενώ σε όλη τη Χώρα οι εγκεκριμένες εγκαταστάσεις ΑΠΕ ανέρχονται σε 28 GW, τα 7 GW από αυτά είναι στη Δυτική Μακεδονία, με μηδαμινή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. Το 2,5% του πληθυσμού της Χώρας καλείται να σηκώσει στην πλάτη του το 25% της ανάπτυξης ΑΠΕ. Βάσει του Πίνακα που δημοσίευσαν προχθές ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και ΑΔΜΗΕ Α.Ε., η Κοζάνη αποτελεί την 1η Περιφερειακή Ενότητα της Χώρας, όπου έχει καλυφθεί 100% η κατά νόμο επιτρεπόμενη κατάληψη γης υψηλής παραγωγικότητας. Η ανησυχία είναι μεγάλη, οι αντιδράσεις δικαίως πάρα πολλές, ενδεικτικά σε Καλαμιά, Βατερό, Γαλατινή, Βέρμιο, Αμύνταιο, Λέχοβο, βεβαίως και για τη Λίμνη Πολυφύτου.  Χωρίς διαβούλευση, προσπαθείτε μάλιστα με το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο να καλύψετε εκ των υστέρων, άρον – άρον, εγκαταστάσεις ΑΠΕ. Ερήμην της τοπικής κοινωνίας, προκαλέσατε ένα εκρηκτικό περιβάλλον». Ειδική υπήρξε, επίσης, η αναφορά του στο ζήτημα των τηλεθερμάνσεων.

Η σιωπή του Υπουργού για το έλλειμμα διαβούλευσης πριν το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο υπήρξε εκκωφαντική. Ουσιαστικά πάντως παραδέχθηκε την επιβάρυνση με ΑΠΕ της Δυτικής Μακεδονίας, όπως έδειξε η προσπάθειά του να δικαιολογήσει τι την προκάλεσε, αλλά και η συμφωνία του πως χρειάζεται «μέτρο» στην ανάπτυξη φωτοβολταϊκών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε σχετικά: «Η Δυτική Μακεδονία είχε το εξής στοιχείο, τεράστια λιγνιτικά πεδία τα οποία θα χρειαστεί χρόνος για να αποκατασταθούν ως χώμα και στα οποία μπορούσες να έχεις μεγάλες επενδύσεις φωτοβολταϊκών. Γι’ αυτό και υπήρξαν αυτές οι πολύ μεγάλες επενδύσεις, συν οι γραμμές που αναφέρατε. Οι γραμμές είναι ένα πανάκριβο πράγμα, αυτές που υφίστανται πρέπει να αξιοποιούνται, αλλιώς θα στέλνουμε πολύ μεγαλύτερο κόστος στον καταναλωτή. (…) Η Δυτική Μακεδονία έχει μεγαλύτερο μερίδιο, έχετε δίκιο, αλλά αυτό οφείλεται στην ιστορικότητα και αυτό θα μας βοηθήσει να λύσουμε και το θέμα της τηλεθέρμανσης, το οποίο είναι ένα ακανθώδες θέμα και το γνωρίζετε. Η συνολική ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών θέλει μέτρο, διότι κινδυνεύει να δημιουργήσει από ένα σημείο και πέρα αντίστροφα αποτελέσματα».

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Βουλευτής Κοζάνης ανέδειξε τις ουσιώδεις ιδεολογικές διαφορές ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στην προσέγγιση της Ενεργειακής Δημοκρατίας. Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τρεις βασικές προτεραιότητες στη διείσδυση ΑΠΕ. Πρώτον, αναβάθμιση των δικτύων μέσης, χαμηλής, υψηλής και υπερυψηλής, ώστε να “κουμπώσουν” οι εγκαταστάσεις ΑΠΕ και να επιτευχθεί η ισόρροπη ανάπτυξή τους, χωρίς να καταλαμβάνεται μονομερώς η γεωργική γη σε μία μόνο περιοχή. Δεύτερον, συστήματα αποθήκευσης, για να έχουμε ενέργεια, όχι μόνο όταν παράγεται, αλλά όταν τη χρειαζόμαστε. Τρίτον, άνοιγμα συμμετοχής σε όλη την τοπική κοινωνία,  ατομικά και ομαδικά. Παράλληλα, καυτηρίασε εκτενώς τα ακριβώς αντίθετα πεπραγμένα της Κυβέρνησης.

Ειδικά ως προς τον τρίτο άξονα, διεκδίκησε επανειλημμένως από τον Υπουργό, «αντί της μονομέρειας προς τα φαραωνικά έργα, να ανοίξει ο ηλεκτρικός χώρος για Τοπική Αυτοδιοίκηση, αγρότες, μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και κοινωνικά ευάλωτους, ώστε μόνον έτσι η περιφέρεια να καταστεί ενεργειακά αυτάρκης και να αποτελέσει εμβληματικό προπύργιο Ενεργειακής Δημοκρατίας».  Μια διεκδίκηση που παραμένει ανοιχτή και έπεται συνέχεια…

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Κοζάνη: Μειώνεται ο χώρος στάθμευσης στη λαϊκή, λόγω τσίρκου

Next Post

3 συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, σε περιοχές της Φλώρινας και της Πτολεμαΐδας

Next Post
3 συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, σε περιοχές της Φλώρινας και της Πτολεμαΐδας

3 συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, σε περιοχές της Φλώρινας και της Πτολεμαΐδας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Διακοπή νερού στο Ροδοχώρι
  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Βιομηχανική ζώνη Πεπονιάς
  • Σήμερα στις 12:00 η κηδεία της Βάγιας Νέστορα – Η κόρη της, Αφροδίτη, θα μεταφερθεί για την τελετή με ασθενοφόρο – Θα παραστεί και ο Πρωθυπουργός
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Βόιο την Παρασκευή 10.07.2026
  • Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορούνται οι αστυνομικοί – Υποστηρίζουν πως ήθελαν να εκφοβίσουν τον 20χρονο και όχι να τον σκοτώσουν

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr