• Latest
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί για επιπτώσεις του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ στο Δημόσιο Χρέος της Χώρας

19 Φεβρουαρίου 2026
ηλικιωμενος συνταξιουχοι ΣΥΝΤΑΞΗαπατη τριτη ηλικια

Ψεύτικοι χρηματιστές άρπαξαν 197.000 ευρώ – Πώς παγίδευσαν 63χρονο στα Σέρβια Κοζάνης

1 Μαΐου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Διαφάνεια για τις αιτήσεις που σε μια μέρα εξάντλησαν τον προϋπολογισμό προγράμματος της ΔΥΠΑ για τη Δυτική Μακεδονία»

1 Μαΐου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Που πήγαν τα 7,5 δις και οι μεγάλες επενδύσεις που τάξατε στην περιοχή; Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι, μόνιμοι, συμβασιούχοι και εργολαβικοί, με το κλείσιμο των μονάδων;»

1 Μαΐου 2026
Ή τα κέρδη τους ή η ζωή μας! Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης: Όλες και όλοι στις 10:30 στον Πεζόδρομο Κοζάνης, στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση

1 Μαΐου 2026
Με τον Δ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή Π.Ε Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο συναντήθηκε ο Σπάρτακος

Με τον Δ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή Π.Ε Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο συναντήθηκε ο Σπάρτακος

30 Απριλίου 2026
απατη

Συμβουλές της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας προς τους πολίτες για την αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης

30 Απριλίου 2026
Σχολικός Τουρισμός – School Hopping», στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Σχολικός Τουρισμός – School Hopping», στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

30 Απριλίου 2026
Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή 15ου ΣΠ στον Δήμαρχο Καστοριάς

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή 15ου ΣΠ στον Δήμαρχο Καστοριάς

30 Απριλίου 2026
Όταν οι στίχοι του Καβάφη «πλημμυρίζουν» με μουσική τα Σέρβια

Όταν οι στίχοι του Καβάφη «πλημμυρίζουν» με μουσική τα Σέρβια

30 Απριλίου 2026
Σύλληψη 7 ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων και αλλοδαπών

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Εορδαίας, 49χρονος για κατοχή ναρκωτικών

30 Απριλίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Γρεβενά: Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω 33χρονος αλλοδαπός απατεώνας

30 Απριλίου 2026
Σύλληψη 7 ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων και αλλοδαπών

Σύλληψη 7 ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων και αλλοδαπών

30 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 1 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί για επιπτώσεις του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ στο Δημόσιο Χρέος της Χώρας

sierafm by sierafm
19 Φεβρουαρίου 2026
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»
0
SHARES
15
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ξεκάθαρες απαντήσεις από την Κυβέρνηση για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις του γαλάζιου σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας, ζητά ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ως Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Αφορμή για την Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Κοζάνης και συνυπέγραψαν δεκατρείς συνάδελφοί του από τις συναρμόδιες Επιτροπές, αποτέλεσε η νέα Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βιωσιμότητα του χρέους των κρατών – μελών, η οποία δημοσιεύθηκε στις 12 Φεβρουαρίου. Στην Έκθεση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ως πρόσθετο παράγοντα κινδύνου για το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας, τις έρευνες σχετικά με τη διαχείριση των γεωργικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένου του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χτυπά αυτό το “καμπανάκι” μόνο για την Ελλάδα, καθώς για καμία άλλη Χώρα της Ε.Ε. δεν καταγράφει τέτοιο κίνδυνο.

Ο Π. Κουκουλόπουλος, λοιπόν, απευθύνει τρία στοχευμένα ερωτήματα στους συναρμόδιους Υπουργούς, υπογραμμίζοντας πως οι δημοσιονομικές διορθώσεις σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιβαρύνουν ούτε την έντιμη αγροτιά ούτε συνολικά τους Έλληνες φορολογούμενους.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ:

Το σκάνδαλο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) που αφορούσε και αφορά παράνομες καταβολές ευρωπαϊκών επιδοτήσεων σε μη δικαιούχους, με βάση ψευδείς δηλώσεις για βοσκοτόπια, εικονικές μισθώσεις εκτάσεων σε συνδυασμό με κατάχρηση της τεχνικής λύσης με πλασματικά ζώα και άλλα πλαστά στοιχεία, έχει αδιαμφισβήτητα πολλαπλές σοβαρές συνέπειες σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι, ανεξάρτητα και παράλληλα με το σκάνδαλο αυτό όπως περιγράφεται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την περίοδο 2019 – 2025, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την Εκτελεστική Απόφαση (ΕΕ) 2025/1147 της 11ης Ιουνίου 2025, επέβαλε δημοσιονομικές διορθώσεις σε ορισμένες δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν από 17 κράτη – μέλη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ). Η δημοσιονομική διόρθωση που επιβλήθηκε στην Ελλάδα ήταν 415.051.036,74 ευρώ και αναλογούσε στο 78% των συνολικών δημοσιονομικών διορθώσεων που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της απόφασης αυτής.

Είναι κοινώς παραδεκτό ότι, μετά τη συγκεκριμένη δημοσιονομική διόρθωση, αναμένονται και άλλοι καταλογισμοί, κάποιοι εκ των οποίων αφορούν και το ζήτημα των ψευδών στοιχείων σε διάφορα μέτρα ενισχύσεων που δεν απέτρεψε ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Ήδη υπάρχουν εκτιμήσεις ότι το δημοσιονομικό κόστος των εν λόγω καταλογισμών θα είναι δημοσιονομικά σημαντικό.

Μάλιστα, η δυνατότητα να αποφύγει ή να μετριάσει το κόστος αυτό είναι μικρή, δεδομένου ότι το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ήδη απορρίψει, τον Μάρτιο του 2025, προσφυγή της Ελλάδας που αφορούσε προηγούμενη απόφαση καταλογισμών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποχρεώνοντας μάλιστα την Ελλάδα να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα.

Η βασιμότητα της ανησυχίας για όλο αυτό το ζήτημα έχει παγιωθεί και εστιάζει πλέον στη δημοσιονομική επίδραση των ελέγχων που αφορούν την επιδότηση του αγροτικού κλάδου στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βιωσιμότητα του χρέους των κρατών-μελών για το έτος 2025 (Debt Sustainability Monitor 2025: 156), που δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2026. Σε αυτήν ανάμεσα στους πρόσθετους παράγοντες κινδύνου για το ελληνικό δημόσιο χρέος συμπεριλαμβάνονται και «οι ενδεχόμενες υποχρεώσεις που σχετίζονται με εκκρεμείς νομικές υποθέσεις κατά του κράτους, καθώς και τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις που προκύπτουν από τις συνεχιζόμενες έρευνες και τους ελέγχους σχετικά με τη διαχείριση των γεωργικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Αρχής Πληρωμών της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΟΠΕΚΕΠΕ)».

Δεδομένου ότι για καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν αναφέρονται, ως κίνδυνος για το δημόσιο χρέος, οι νομικές υποθέσεις και ειδικά οι έλεγχοι σχετικά με τη διαχείριση των γεωργικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1) Ποιες είναι οι εν εξελίξει έρευνες και οι έλεγχοι σχετικά με τη διαχείριση των γεωργικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, και ειδικά σχετικά με τη διαχείριση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι οποίοι συνεκτιμώνται ως δυνητικοί κίνδυνοι στην Έκθεση Βιωσιμότητας του Χρέους για το έτος 2025 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;

2) Υπάρχει εκτίμηση της δυνητικής συνολικής δημοσιονομικής επίδρασης των ελέγχων αυτών;

3) Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί έως σήμερα, ώστε οι δημοσιονομικές διορθώσεις να επιβαρύνουν όσους τις έχουν εισπράξει παράνομα και όχι την πλειοψηφία των έντιμων αγροτών και τελικά εν γένει τους Έλληνες φορολογούμενους;

 

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Στην Πτολεμαΐδα ο πρώτος δρόμος ασύρματης φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα

Next Post

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ένοχοι ο πατέρας Αντώνιος και 4 συνεργάτες του για κακοποιήσεις παιδιών

Next Post
Κιβωτός του Κόσμου

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ένοχοι ο πατέρας Αντώνιος και 4 συνεργάτες του για κακοποιήσεις παιδιών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ψεύτικοι χρηματιστές άρπαξαν 197.000 ευρώ – Πώς παγίδευσαν 63χρονο στα Σέρβια Κοζάνης
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Διαφάνεια για τις αιτήσεις που σε μια μέρα εξάντλησαν τον προϋπολογισμό προγράμματος της ΔΥΠΑ για τη Δυτική Μακεδονία»
  • Καλλιόπη Βέττα: «Που πήγαν τα 7,5 δις και οι μεγάλες επενδύσεις που τάξατε στην περιοχή; Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι, μόνιμοι, συμβασιούχοι και εργολαβικοί, με το κλείσιμο των μονάδων;»
  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης: Όλες και όλοι στις 10:30 στον Πεζόδρομο Κοζάνης, στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση
  • Με τον Δ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή Π.Ε Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο συναντήθηκε ο Σπάρτακος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr