• Latest
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: Με υπογραφή ΝΔ, ο σιδηροδρομικός αποκλεισμός της Δυτικής Μακεδονίας έως το 2044

25 Ιουλίου 2026
Τσοτύλι: Αλλαγή ημέρας στη Λαϊκή βραδιά με τον Ζαφείρη Μελά και τη Σαμπρίνα

Τσοτύλι: Αλλαγή ημέρας στη Λαϊκή βραδιά με τον Ζαφείρη Μελά και τη Σαμπρίνα

14 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Δεκαπενταύγουστος στη Σιάτιστα – Η μεγάλη ημέρα των Καβαλάρηδων

Δήμος Βοΐου: Δεκαπενταύγουστος στη Σιάτιστα – Η μεγάλη ημέρα των Καβαλάρηδων

14 Αυγούστου 2026
Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 25χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 25χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

14 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: 15 Αύγουστος στη Σιάτιστα – Έθιμο Καβαλάρηδων

Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου

14 Αυγούστου 2026
Η λειτουργία των τουριστικών δομών του Δήμου Καστοριάς για την εορταστική περίοδο 2025-2026

Ανοιχτές οι τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς τη Δευτέρα 17 Αυγούστου

14 Αυγούστου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026

14 Αυγούστου 2026
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή σε τηλεφωνικές απάτες με ΑΙ και μίμηση φωνής

14 Αυγούστου 2026
Τουρισμός για όλους

«Τουρισμός για Όλους»: Συνεχίζονται οι αιτήσεις -Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

14 Αυγούστου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τρίτη 18-08-2026

14 Αυγούστου 2026
Χοροεσπερίδα Δεκαπενταύγουστου Μ.Ο.Βελβεντού

Χοροεσπερίδα Δεκαπενταύγουστου Μ.Ο.Βελβεντού

14 Αυγούστου 2026
ΕΟΠΥΥ

Επίδομα έως 900 ευρώ δίνει ο ΕΟΠΥΥ – Ποιοι δικαιούνται τα χρήματα

14 Αυγούστου 2026
Δικαστήριο, δικη, μηνυση

Διαθήκες: Όλες οι αλλαγές από τον Σεπτέμβριο – Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων

14 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος: Με υπογραφή ΝΔ, ο σιδηροδρομικός αποκλεισμός της Δυτικής Μακεδονίας έως το 2044

sierafm by sierafm
25 Ιουλίου 2026
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»
0
SHARES
28
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τον σιδηροδρομικό αποκλεισμό της Δυτικής Μακεδονίας ανέδειξε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποίησαν ακρόαση των προτεινομένων από την Κυβέρνηση, κ.κ. Γ. Ιωάννου και Χρ. Παληού, για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, αντίστοιχα, της «Σιδηρόδρομοι Ελλάδος Μ.Α.Ε.».

Αναλυτικότερα, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής ζήτησε απαντήσεις για τη σιδηροδρομική γραμμή Κοζάνη – Καλαμπάκα, την οποία η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πέταξε στο 2044, καταδικάζοντας την περιφέρειά μας σε σιδηροδρομικό αποκλεισμό για επιπλέον είκοσι χρόνια.

«Η σιδηροδρομική γραμμή Κοζάνη – Καλαμπάκα, βάσει του Στρατηγικού Σχεδίου σιδηροδρομικών μεταφορών που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 9.1.2024, μεταφέρθηκε στο 2044.  Είχα άμεσα τότε καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση. Υπενθυμίζω ότι στη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, στο αντίστοιχο Στρατηγικό Σχέδιό μας, η συγκεκριμένη γραμμή ήταν έτοιμη προς δημοπράτηση και την είχαμε μάλιστα εντάξει στα τρία πρώτα έργα εθνικής προτεραιότητας της Χώρας, μαζί με την τραγική σύμβαση 717. Από το 2014 μεσολάβησαν δέκα χρόνια αδράνειας των Κυβερνήσεων Τσίπρα – Μητσοτάκη, ώσπου τελικά το 2024 η γραμμή πετάχτηκε στο 2044», υπογράμμισε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ.

Με αφορμή, λοιπόν, την επικοινωνιακή παρουσίαση από τον κ. Μητσοτάκη του πολυδιαφημισμένου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030 ύψους 23 δις, ο Π. Κουκουλόπουλος ρώτησε την παριστάμενη ηγεσία τόσο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών όσο και της «Σιδηρόδρομοι Ελλάδος Μ.Α.Ε.», εάν μέσα στα 23 δις του ΕΠΑ χώρεσε ή όχι η σιδηροδρομική σύνδεση του τόπου μας, ώστε να έρθει χρονικά νωρίτερα. Τους κάλεσε, επίσης, να ενημερώσουν κατά πόσο υπάρχουν σχετικές προεργασίες ή έστω εάν κινείται κάτι σχετικά στο σχεδιασμό τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αλλά και η Διοίκηση της «Σιδηρόδρομοι Ελλάδος Μ.Α.Ε.», απέφυγαν το άβολο ερώτημα για τη Δυτική Μακεδονία, χωρίς να δώσουν καμία απάντηση.

Ο Βουλευτής Κοζάνης εμφατικά καυτηρίασε πως «για τη ΝΔ ο σιδηρόδρομος είναι αποσυνάγωγο μέσο. Είναι “το κόμμα της ρόδας” και το έχει αποδείξει διαχρονικά. Με Κυβέρνηση ΝΔ, ο ελληνικός σιδηρόδρομος έχασε τη μεγαλύτερη μεταπολεμική ευκαιρία των δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, μέσα από το οποίο θα μπορούσε να έχει επεκταθεί και εκσυγχρονιστεί, ως το φιλικότερο προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς, όπως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντιπρόεδρος της Βουλής στο πλαίσιο της παρέμβασής του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τραγική σύμβαση 717, θέτοντας ερωτήματα για τις συνεχείς παρατάσεις που πήρε η σύμβαση, τόσο επί Πρωθυπουργίας Τσίπρα όσο και επί Πρωθυπουργίας Μητσοτάκη. Ρώτησε π.χ. εάν έχουν τουλάχιστον κινηθεί οι διοικητικές πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον όσων με ενέργειες ή παραλείψεις τους οδήγησαν στις συνεχείς παρατάσεις. Και για αυτά τα ερωτήματα, τι σύμπτωση, επιλέχθηκε πάλι η σιωπή, καμία απάντηση.

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Fiesta Voio Day 2. Υπέροχη βραδιά με Μποφίλιου, Σπανού, και Εθισμός. Βίντεο και φωτογραφίες

Next Post

Εθελοντική Αιμοδοσία για την Ελένη

Next Post
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Εθελοντική Αιμοδοσία για την Ελένη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τσοτύλι: Αλλαγή ημέρας στη Λαϊκή βραδιά με τον Ζαφείρη Μελά και τη Σαμπρίνα
  • Δήμος Βοΐου: Δεκαπενταύγουστος στη Σιάτιστα – Η μεγάλη ημέρα των Καβαλάρηδων
  • Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 25χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
  • Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου
  • Ανοιχτές οι τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς τη Δευτέρα 17 Αυγούστου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Magiz στο Αναγνωρίζετε αυτά τα 8 σημάδια; Τότε το σώμα σας είναι γεμάτο τοξίνες
  2. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  3. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  5. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr