• Latest
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Π. Κουκουλόπουλος: Να βρεθεί τώρα λύση για τη διακοπή χορήγησης ταινιών μέτρησης γλυκόζης σε 20.000 συμπολίτες μας με Σακχαρώδη Διαβήτη

25 Φεβρουαρίου 2026
18 Απριλίου – Διεθνής Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού

18 Απριλίου – Διεθνής Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού

17 Απριλίου 2026
51η Έκθεση Γούνας Καστοριάς: The Opening Pulse

51η Έκθεση Γούνας Καστοριάς: The Opening Pulse

17 Απριλίου 2026
Αυτοψία στη λίμνη Πολυφύτου – Συλλογή δειγμάτων και έρευνα  για τον επιφανειακό αφρισμό

Αυτοψία στη λίμνη Πολυφύτου – Συλλογή δειγμάτων και έρευνα για τον επιφανειακό αφρισμό

17 Απριλίου 2026
Καστοριά: Έκθεση με τίτλο « Στάχτες και Δάκρυα στη λίμνη, Οι Εβραίοι της Καστοριάς »

Καστοριά: Έκθεση με τίτλο « Στάχτες και Δάκρυα στη λίμνη, Οι Εβραίοι της Καστοριάς »

17 Απριλίου 2026
Δήμος Γρεβενών – Κοινωνικό Παντοπωλείο: Στήριξη με τρόφιμα και είδη υγιεινής στους συμπολίτες μας

Δήμος Γρεβενών: Δράσεις κοινωνικής στήριξης μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και σημαντική δωρεά της «ΓΕΩΕΛΛΑΣ Α.Μ.Μ.Ε.»

17 Απριλίου 2026
Δήμος Κοζάνης και Σύλλογος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης: «Τα παιδιά συναντούν τη Βάσω Κατράκη»

Δήμος Κοζάνης και Σύλλογος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης: «Τα παιδιά συναντούν τη Βάσω Κατράκη»

17 Απριλίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

17 Απριλίου 2026
μελισσες

Επιδοτούμενες δράσεις του τομέα της μελισσοκομίας για το έτος 2026

17 Απριλίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την Ολοκληρωμένη διεύρυνση των αιτιών υποβάθμισης και στρατηγικές ενίσχυσης της καλλιέργειας σιτηρών στην περιοχή των Γρεβενών

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την Ολοκληρωμένη διεύρυνση των αιτιών υποβάθμισης και στρατηγικές ενίσχυσης της καλλιέργειας σιτηρών στην περιοχή των Γρεβενών

17 Απριλίου 2026
Αυτοψίες για τη μελέτη αποκατάστασης της γέφυρας Σερβίων

Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Ενημέρωση για τις διερευνητικές εργασίες επί της Γέφυρας Σερβίων

17 Απριλίου 2026
Στην Αθήνα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας. Δηλώσεις συμμετοχής

Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας: Γενική Συνέλευση και εκλογές

17 Απριλίου 2026
STRANAFEST: Η συνήθεια που έγινε λατρεία, 3-5 Ιουλίου

STRANAFEST: Η συνήθεια που έγινε λατρεία, 3-5 Ιουλίου

17 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 18 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος: Να βρεθεί τώρα λύση για τη διακοπή χορήγησης ταινιών μέτρησης γλυκόζης σε 20.000 συμπολίτες μας με Σακχαρώδη Διαβήτη

sierafm by sierafm
25 Φεβρουαρίου 2026
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ
0
SHARES
26
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Απαντήσεις στη Βουλή ζητά ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τη ρύθμιση που οδήγησε στη διακοπή χορήγησης ταινιών μέτρησης γλυκόζης σε χρήστες συστημάτων συνεχούς καταγραφής γλυκόζης (CGM), θέτοντας σε πραγματικό κίνδυνο την ασφαλή ρύθμιση της πάθησης για περίπου 20.000 συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων χιλιάδες παιδιά και έφηβοι με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

Αφορμή για την κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αποτέλεσε η Επιστολή της “Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη” (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Καταθέτοντας, λοιπόν, χθες 24/2 Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, ο Π. Κουκουλόπουλος ζητά να ληφθούν αποφάσεις «τόσο όσον αφορά την ανάκληση της συγκεκριμένης ρύθμισης που οδηγεί σε διακοπή χορήγησης ταινιών μέτρησης γλυκόζης σε 20.000 συμπολίτες μας, όσο και για τη δρομολόγηση των αναγκαίων ενεργειών, ώστε -κατόπιν ουσιαστικής και ειλικρινούς διαβούλευσης- να εκπονηθεί και εφαρμοστεί Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη».

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ:

Προς: Υπουργό Υγείας, κ. Άδ. Γεωργιάδη

Σας καταθέτω ως Αναφορά την αριθμ. 144/17.2.2026 Επιστολή της “Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη” (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), η οποία είδε το φως της δημοσιότητας και απευθύνεται «επειγόντως» στον Πρωθυπουργό, «έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλη επιλογή» όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται.

Στην Επιστολή γίνεται μνεία στα «φλέγοντα και σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη στην χώρα, που σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ ,τα οποία κάθε χρόνο λαμβάνει κατ’ αποκλειστικότητα η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ., ανέρχονται σε 1.292.729».

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ υπογραμμίζει ότι «η πρόσφατη εφαρμογή της ρύθμισης του ΦΕΚ Β’ 5395/09-10-2025, που οδηγεί στη διακοπή χορήγησης του ενός κουτιού ταινιών μέτρησης γλυκόζης σε χρήστες συστημάτων συνεχούς καταγραφής γλυκόζης (CGM), έχει προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση και θέτει σε πραγματικό κίνδυνο την ασφαλή ρύθμιση της πάθησης για περίπου 20.000 άτομα, μεταξύ των οποίων χιλιάδες παιδιά και έφηβοι με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1». Επισημαίνει, επίσης, πως «οι ταινίες μέτρησης δεν αποτελούν εναλλακτική επιλογή έναντι των συστημάτων CGM, αλλά αναγκαίο συμπληρωματικό μέσο επιβεβαίωσης (backup) των ενδείξεών τους. Όπως τεκμηριώνεται τόσο από τις οδηγίες χρήσης των ίδιων των κατασκευαστών όσο και από τη διεθνή κλινική πρακτική, τα CGM μετρούν τη γλυκόζη στο διάμεσο υγρό και παρουσιάζουν χρονική υστέρηση 5–15 λεπτών σε σχέση με το αίμα, ιδίως σε περιπτώσεις ταχείας μεταβολής των επιπέδων γλυκόζης. Η επιβεβαιωτική μέτρηση με ταινία είναι απολύτως απαραίτητη: σε περιπτώσεις υπογλυκαιμίας ή ύποπτων χαμηλών τιμών, όταν τα συμπτώματα δεν συμβαδίζουν με την ένδειξη του αισθητήρα, σε ραγδαίες μεταβολές γλυκόζης, σε αστοχία ή αποκόλληση του αισθητήρα, ιδίως σε παιδιά κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας».

«Η έντονη και μαζική κινητοποίηση των ατόμων με Διαβήτη και των οικογενειών τους, καθώς και η συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών σε ελάχιστο χρόνο, καταδεικνύουν ότι η ρύθμιση αυτή δεν αντιμετωπίζεται ως διοικητική λεπτομέρεια, αλλά ως ζήτημα ασφάλειας και αξιοπρέπειας, καθώς η εφαρμογή της: μεταφέρει την ευθύνη ασφάλειας από το σύστημα στον ίδιο τον ασθενή και την οικογένειά του, δημιουργεί πρακτικό κενό διαχείρισης σε σχολικό περιβάλλον, εκθέτει σε κίνδυνο λανθασμένης δοσολογίας ινσουλίνης και σοβαρών επεισοδίων. Πρόκειται για απόφαση με άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινή υγεία παιδιών και ενηλίκων, η οποία ελήφθη χωρίς επαρκή διαβούλευση με τους θεσμικούς εκπροσώπους των ατόμων με Διαβήτη και χωρίς συνεκτίμηση της κλινικής πραγματικότητας», τονίζεται στην Επιστολή.

Τούτων δοθέντων, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αναδεικνύει την «ανάγκη άμεσης ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης του ΕΟΠΥΥ», ζητώντας «την άμεση επανεξέταση και αναστολή της συγκεκριμένης ρύθμισης, ώστε να αποκατασταθεί η απρόσκοπτη πρόσβαση στο ελάχιστο αυτό, αλλά απολύτως αναγκαίο, αναλώσιμο υλικό».

Επιπροσθέτως, στην Επιστολή αποτυπώνεται η «ανάγκη για έναν συνολικό, τεκμηριωμένο και διατομεακό σχεδιασμό πολιτικής, μέσω ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, διότι τα προβλήματα, δυστυχώς αφορούν το σύνολο των Υπουργείων του Κράτους, είναι ατελείωτα και άλυτα».

Υπό το ανωτέρω πλαίσιο, παρακαλείσθε, κ. Υπουργέ, όπως μελετήσετε λεπτομερώς τα διαλαμβανόμενα στη συνημμένη Επιστολή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και ενημερώσετε τη Βουλή αφενός μεν για τους λόγους που τα ανωτέρω προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί από το δικό σας αρμόδιο Υπουργείο, αφετέρου για τις σχετικές αποφάσεις και ενέργειές σας, προκειμένου να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα που εύλογα τίθενται, τόσο όσον αφορά την ανάκληση της συγκεκριμένης ρύθμισης που οδηγεί σε διακοπή χορήγησης ταινιών μέτρησης γλυκόζης σε 20.000 συμπολίτες μας, όσο και για τη δρομολόγηση των αναγκαίων ενεργειών, ώστε -κατόπιν ουσιαστικής και ειλικρινούς διαβούλευσης- να εκπονηθεί και εφαρμοστεί Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Ο Αναφέρων Βουλευτής

Κουκουλόπουλος Παρασκευάς (Πάρις)

 

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ
Previous Post

Καστοριά: Ηλικιωμένος επιτέθηκε σε αστυνομικούς για ένα πρόστιμο 30 ευρώ

Next Post

Αυτοί είναι οι κίνδυνοι που «κρύβουν» τα δημόσια Wi-Fi

Next Post
κινητο τηλεφωνο ιντερνετ wifi

Αυτοί είναι οι κίνδυνοι που «κρύβουν» τα δημόσια Wi-Fi

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 18 Απριλίου – Διεθνής Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού
  • 51η Έκθεση Γούνας Καστοριάς: The Opening Pulse
  • Αυτοψία στη λίμνη Πολυφύτου – Συλλογή δειγμάτων και έρευνα για τον επιφανειακό αφρισμό
  • Καστοριά: Έκθεση με τίτλο « Στάχτες και Δάκρυα στη λίμνη, Οι Εβραίοι της Καστοριάς »
  • Δήμος Γρεβενών: Δράσεις κοινωνικής στήριξης μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και σημαντική δωρεά της «ΓΕΩΕΛΛΑΣ Α.Μ.Μ.Ε.»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr