• Latest
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ο Υπουργός να δώσει στη Βουλή όλα τα έγγραφα για την Πτολεμαΐδα V»

26 Φεβρουαρίου 2026
Πόλος έλξης Μετέωρα, Καλαμάτα, Ιωάννινα και Σιάτιστα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Βίντεο

Πόλος έλξης Μετέωρα, Καλαμάτα, Ιωάννινα και Σιάτιστα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Βίντεο

30 Μαΐου 2026
Καλλιόπη Βέττα: Οι μικρές κοινότητες και τα χωριά της Π.Ε. Κοζάνης, αλλά και όλης της χώρας, εκπέμπουν S.O.S.

Καλλιόπη Βέττα: Οι μικρές κοινότητες και τα χωριά της Π.Ε. Κοζάνης, αλλά και όλης της χώρας, εκπέμπουν S.O.S.

30 Μαΐου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Συνελήφθησαν 24χρονη  και ανήλικη  για κλοπή προϊόντων από κατάστημα

30 Μαΐου 2026
Η ενημέρωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη που αφορούσε αποκλειστικά τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους

Η ενημέρωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη που αφορούσε αποκλειστικά τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους

30 Μαΐου 2026
Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης: Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Σιατίστης

30 Μαΐου 2026
Δήμος Βοΐου: Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας- Σάββατο 6 Ιουνίου 2026

Δήμος Βοΐου: Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας- Σάββατο 6 Ιουνίου 2026

30 Μαΐου 2026
Γιατί νιώθουμε ναυτία μετά το φαγητό

Γιατί νιώθουμε ναυτία μετά το φαγητό

30 Μαΐου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο ανακύκλωσης – Τρεις τραυματίες

30 Μαΐου 2026
Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων «ΠΕΛΕΚΟΝ 2026» στη Σιάτιστα – Τιμήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος ως απόγονος της οικογένειας Μανούση

Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων «ΠΕΛΕΚΟΝ 2026» στη Σιάτιστα – Τιμήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος ως απόγονος της οικογένειας Μανούση

29 Μαΐου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Τσοτύλι: Την Τρίτη 9/6/2026 ο ειδικός γαστρεντερολόγος Ελευθεριαδης Νικόλαος, θα δέχεται στο ιατρείο του Γ. Ζιμπιλίδη

29 Μαΐου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Ποιοι και πότε θα λάβουν τα 150 ευρώ για το έκτακτο επίδομα παιδιού

29 Μαΐου 2026
Chios και Kythira Pass 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 300 ευρώ

Ύποπτα «παιχνίδια» με κρατήσεις δωματίων Κοινωνικού Τουρισμού -Τι συμβαίνει

29 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 30 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος: «Ο Υπουργός να δώσει στη Βουλή όλα τα έγγραφα για την Πτολεμαΐδα V»

sierafm by sierafm
26 Φεβρουαρίου 2026
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής
0
SHARES
16
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το άρθρο 133 του Κανονισμού της Βουλής αξιοποιεί ο Πάρις Κουκουλόπουλος, με στόχο να έρθουν στο φως επίσημα και με πλήρη διαφάνεια όλες οι Αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΗ μαζί με όλα τα συμβατικά έγγραφα για την κατασκευή και λειτουργία της Μονάδας “Πτολεμαΐδα V”.

Ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής χθες κατέθεσε Α.Κ.Ε. (Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων) στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο οποίος πλέον υποχρεούται μέσα σε προθεσμία τριάντα ημερών να αποστείλει στη Βουλή όλα τα έγγραφα που του ζητήθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος Υπουργός καλείται να δώσει στο Κοινοβούλιο όλες τις Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ για τροποποιήσεις και συμπληρώσεις της σύμβασης κατασκευής της Μονάδας, για μεταβολές στο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο, για αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα και στις προθεσμίες των ενεργειών και των παραδοτέων, για τυχόν συμπληρωματικές ή θεματικά συναφείς συμβάσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την κατασκευή και λειτουργία της.

Μαζί με τις Αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΗ, ο Υπουργός οφείλει να προσκομίσει στη Βουλή όλα τα συμβατικά έγγραφα που υπογράφηκαν από τη ΔΕΗ, από την αρχική σύμβαση μέχρι την παραμικρή αλλαγή του περιεχομένου της στην πάροδο των ετών, όπως επίσης και τυχόν συμπληρωματικές ή θεματικά συναφείς συμβάσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την κατασκευή και λειτουργία της “Πτολεμαΐδας V”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια ενός Υπουργού το εάν θα προσκομίσει ή όχι τα έγγραφα που ζητά Βουλευτής με την κοινοβουλευτική διαδικασία της ΑΚΕ. Οι περιπτώσεις που ένας Υπουργός υποχρεούται να μην καταθέσει έγγραφο, είναι αυτές που ρητά ορίζονται στον Κανονισμό της Βουλής και συγκεκριμένα τα έγγραφα που αφορούν «διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό».

Μένουν τριάντα ημέρες, λοιπόν, για να δούμε εάν η Κυβέρνηση θα επικαλεστεί ότι η “Πτολεμαΐδα V” κρύβει κάποιο «μυστικό» για το οποίο «δεν είναι δυνατή» η προσκόμιση των εγγράφων της ΔΕΗ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ Α.Κ.Ε.

Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Στ. Παπασταύρου

Θέμα: «Έγγραφα συμβάσεων και αποφάσεων της ΔΕΗ για την κατασκευή της Μονάδας “Πτολεμαΐδα V”»

Η “Πτολεμαΐδα V” είναι η τελευταία λιγνιτική Μονάδα που κατασκευάστηκε από τη ΔΕΗ και -με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία- μία από τις πλέον σύγχρονες μονάδες παραγωγής θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας από στερεά καύσιμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό οφείλεται κυρίως στην τεχνολογία καύσης κονιοποιημένου λιγνίτη, που εξασφαλίζει ταυτόχρονα υψηλούς βαθμούς απόδοσης και χαμηλές εκπομπές ρύπων, ιδιαίτερα CO2.

Είναι γνωστό ότι το έργο υλοποίησης της συγκεκριμένης Μονάδας κατακυρώθηκε στις 28.11.2011 στη μειοδότρια εταιρεία έναντι συμβατικού τιμήματος 1.388 εκατ ευρώ. (Απόφαση Δ.Σ. ΔΕΗ 517/28.11.2011). Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπεγράφη στις 9.3.2013 μετά την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης του έργου και εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ 20 μέρες αργότερα (29.3.2013). Κατά την υπογραφή της σύμβασης είχε γίνει γνωστό το χρονοδιάγραμμα κατασκευής της Μονάδας, που τοποθετούσε την παράδοσή της σε 72-74 μήνες, δηλαδή μεταξύ Μαρτίου-Μαΐου 2019. Όπως είναι γνωστό, τελικά η δοκιμή μετά την οποία η Μονάδα μπήκε σε εμπορική λειτουργία, ολοκληρώθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023, δηλαδή 54 τουλάχιστον μήνες μετά την αρχική συμβατική προθεσμία.

Δεδομένου ότι η ΔΕΗ δεν είναι μια οιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία, αλλά το Ελληνικό Δημόσιο εξακολουθεί να κατέχει την καταστατική μειοψηφία στη μετοχική της σύνθεση.

Δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της ΔΕΗ εκλέχθηκε μεν από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, κατόπιν όμως πρότασης της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. – ΕΕΣΥΠ, γνωστής ως Υπερταμείου, μοναδικός μέτοχος της οποίας είναι το Ελληνικό Δημόσιο (βάσει του άρθρου 187 του ν. 4389/2016, ως έχει τροποποιηθεί με το άρθρο 4 του ν. 5131/2024 και ισχύει).

Δεδομένου ότι η ΔΕΗ μέχρι αυτή τη στιγμή αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας ότι περιλαμβάνεται στους «εποπτευόμενους φορείς» του εν λόγω Υπουργείου.

Δεδομένων των ανωτέρω,  παρακαλώ όπως αναζητηθούν και κατατεθούν στη Βουλή τα κάτωθι έγγραφα, εντός της προθεσμίας που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής:

ΑΙ Όλες οι Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ μέχρι σήμερα, οι οποίες αφορούν εν όλω ή εν μέρει τροποποιήσεις και συμπληρώσεις του περιεχομένου της σύμβασης κατασκευής της Μονάδας “Πτολεμαΐδα V”, συμπεριλαμβανομένων σε κάθε περίπτωση όλων των Αποφάσεων για μεταβολές στο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο, καθώς και στο χρονοδιάγραμμα και στις προθεσμίες των ενεργειών και των παραδοτέων, όπως επίσης και όλες οι Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ μέχρι σήμερα για τυχόν συμπληρωματικές ή θεματικά συναφείς συμβάσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την κατασκευή και λειτουργία της εν λόγω Μονάδας.

Β] Η σύμβαση κατασκευής της Μονάδας “Πτολεμαΐδα V”, όπως αρχικά υπεγράφη και όπως το περιεχόμενό της σταδιακά μεταβλήθηκε στην πάροδο των ετών, με κάθε τροποποίηση και συμπλήρωση του περιεχομένου της, συμπεριλαμβανομένων σε κάθε περίπτωση των συμβατικών κειμένων με μεταβολές στο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο, καθώς και στο χρονοδιάγραμμα και στις προθεσμίες των ενεργειών και των παραδοτέων, όπως επίσης και τυχόν συμπληρωματικές ή θεματικά συναφείς συμβάσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την κατασκευή και λειτουργία της εν λόγω Μονάδας.

Ο Αιτών Βουλευτής

Κουκουλόπουλος Παρασκευάς (Πάρις)

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Πορεία Δημιουργίας: Επίσπευση της ημερομηνίας του έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Next Post

Συνάντηση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη με τη διοίκηση του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης. 

Next Post
Συνάντηση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη με τη διοίκηση του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης. 

Συνάντηση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη με τη διοίκηση του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης. 

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πόλος έλξης Μετέωρα, Καλαμάτα, Ιωάννινα και Σιάτιστα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Βίντεο
  • Καλλιόπη Βέττα: Οι μικρές κοινότητες και τα χωριά της Π.Ε. Κοζάνης, αλλά και όλης της χώρας, εκπέμπουν S.O.S.
  • Φλώρινα: Συνελήφθησαν 24χρονη  και ανήλικη  για κλοπή προϊόντων από κατάστημα
  • Η ενημέρωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη που αφορούσε αποκλειστικά τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους
  • Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Σιατίστης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr