• Latest
Κουκουλόπουλος

Π. Κουκουλόπουλος:  «Πολύ λίγα, πολύ αργά, για την αγροτιά»

14 Φεβρουαρίου 2024
Γρεβενά: Σύλληψη για αρχαιοκαπηλεία. Χιλιάδες αρχεία κατασχέθηκαν. Φωτογραφίες

Γρεβενά: Σύλληψη για αρχαιοκαπηλεία. Χιλιάδες αρχεία κατασχέθηκαν. Φωτογραφίες

26 Ιουνίου 2025
Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε μόλις ξυπνήσετε – Τα οφέλη της σε μνήμη και διάθεση

Ύπνος: Ψυχολόγος αποκαλύπτει 5 απλές συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε, πριν από τις 7 το πρωί, για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας

26 Ιουνίου 2025
Αλτσχάιμερ ανοια

Αλτσχάιμερ: Το Νο1 βότανο που βελτιώνει τη μνήμη και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της νόσου

26 Ιουνίου 2025
ΠΑΠΑΣ

Μυστήριο με την εξαφάνιση ιερέα – Πού χάθηκαν τα ίχνη του

26 Ιουνίου 2025
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Ολη η έρευνα της MRB: Η πρόθεση ψήφου, οι «λέξεις» που εκφράζουν τους πολίτες, τα σημαντικότερα προβλήματα

26 Ιουνίου 2025
καταιγιδα κεραυνος ΚΑΙΡΟΣ

Άνδρας πέθανε από χτύπημα κεραυνού ενώ βρισκόταν στον μήνα του μέλιτος

26 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Έπιασαν τον «μαϊμού» λογιστή έξω από τη Λαμία – Είχε ξαφρίσει μέχρι και χρυσή οδοντοστοιχία από ηλικιωμένη

26 Ιουνίου 2025
υπαλληλοι σφραγιδα

Διαθήκες «εξπρές» σε μία εβδομάδα, έρχονται ριζικές αλλαγές για κληρονομιές

26 Ιουνίου 2025
μωβ μέδουσες

Γέμισαν οι ελληνικές θάλασσες με μωβ μέδουσες – Τι πρέπει να κάνετε αν σας τσιμπήσουν

26 Ιουνίου 2025
φορολογια

ΑΑΔΕ: Σε χρόνο – ρεκόρ οι επιστροφές φόρου – Πάνω από το 64% με άμεση πίστωση

26 Ιουνίου 2025
Απολογισμός 1ης μέρας στο τουρνουά Μπάσκετ Σιάτιστας

Οι νικητές και Ηττημένοι στο Τουρνουά μπάσκετ Σιάτιστας

26 Ιουνίου 2025
Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης

Τα Ονομαστήρια του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου

26 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος:  «Πολύ λίγα, πολύ αργά, για την αγροτιά»

sierafm by sierafm
14 Φεβρουαρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Κουκουλόπουλος
0
SHARES
12
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

“Πυρά” εναντίον των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού για τους αγρότες και εν γένει των πεπραγμένων της Κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα, “εξαπέλυσε” από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, κατά την ομιλία του επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Χαρακτηρίζοντας «πολύ λίγα, πολύ αργά» τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, εστίασε ιδίως σε δύο πρωταγωνιστικά αιτήματα, στο αγροτικό πετρέλαιο και στο ενεργειακό κόστος, τονίζοντας ότι «και για τα δύο, καμία δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, αντιθέτως εγείρεται ζήτημα σύγκλισης της πατρίδας μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Τα προϊόντα του Έλληνα αγρότη μπορεί να γίνουν ανταγωνιστικά, μόνο εάν το αγροτικό πετρέλαιο μειωθεί στην τιμή που ισχύει για τον αγρότη άλλων κρατών της Ε.Ε., δηλαδή περίπου στα ογδόντα λεπτά. Αυτό αποτελεί προτεραιότητα αφενός μεν ανταγωνιστικότητας αφετέρου σύγκλισης με την Ε.Ε. Είναι αβάσιμες οι υπόνοιες ότι δήθεν θα σπαταλούν αγροτικό πετρέλαιο για τις ιδιωτικές τους μετακινήσεις. Υπάρχει ήδη από το 2011 ένα σύγχρονο σύστημα, το ΟΣΔΕ, όπου αποτυπώνονται με ακρίβεια πραγματικά δεδομένα, όπως οι καλλιέργειες και ο αριθμός ζώων για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους αντιστοίχως. Συνεπώς, δύναται να είναι απολύτως οριοθετημένο πόσο δικαιούνται να καταναλώσουν στην ειδική τιμή, με ψηφιακή κάρτα, η δε σχετική πλατφόρμα είναι έτοιμη από το 2014-2015. Τα χρήματα που χρειάζονται για το αγροτικό πετρέλαιο δεν απέχουν από όσα “χαρίσατε” πρόσφατα στην υπόθεση της Aegean», υπογράμμισε.

Περαιτέρω, όσον αφορά το ρεύμα, υπενθύμισε ότι «η Ν.Δ. φρόντισε από την 12η Αυγούστου 2022 να δώσει όλον τον ηλεκτρικό χώρο σε πέντε μεγάλες εταιρείες, αποκλείοντας τους υπόλοιπους, τους αγρότες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικά ευάλωτους, τους μικρομεσαίους. Ήδη η Ε.Ε. εγκάλεσε την Ελλάδα για ολιγοπωλιακές πρακτικές. Ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί να μιλά για “μπαταρίες”, κάτι δεν σημαίνει άνοιγμα του ηλεκτρικού χώρου, καθώς και για διμερή συμβόλαια περίπου στα οκτώ λεπτά. Η δική μας αντίληψη είναι η ευρωπαϊκή αντίληψη. Οι αγρότες, δηλαδή, να αποκτήσουν τα δικά τους φωτοβολταϊκά, με χρηματοδότηση από το Π.Α.Α. και το Ταμείο Ανάκαμψης, με net metering, και έτσι να έχουν δωρεάν όλο το ρεύμα, να είναι μηδενικό το ενεργειακό τους κόστος. Τόσο απλό, όπως συμβαίνει σε άλλα κράτη της Ε.Ε.».

Ο Βουλευτής ανέφερε, επίσης, ότι «ενώ εμείς προτείνουμε σύγκλιση στην Ε.Ε., εσείς προτείνετε απόκλιση», στηλιτεύοντας πως «η Κυβέρνηση, εδώ και πέντε χρόνια, ζει με ένα ψευδαίσθηση ότι μπορεί να υπάρξει Χώρα χωρίς ενδοχώρα, Ελλάδα χωρίς αγροτιά, αναπτυξιακή πολιτική χωρίς ίχνος αγροτικής και περιφερειακής πολιτικής, διευρύνονται τις ανισότητες».

Επιπλέον, απηύθυνε “δριμύ κατηγορώ” για σωρεία κυβερνητικών πεπραγμένων. «Αγνοείτε επιδεικτικά, για χρόνια, την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το νέο ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιουχους, ζήτημα που απευθύνεται ιδίως τους συνταξιούχους αγρότες στα χωριά.  Αδιαφορείτε για τον ΕΛΓΑ. Αφήσατε στο “έλεος του Θεού” τη νέα γενιά στην περιφέρεια. Εγκαταλείψατε στην τύχη τους τα διαχειριστικά σχέδια βοσκοτόπων. Καθυστερήσατε και φέρατε μια ελλιπή διάταξη για τους εργάτες γης. Συμβιβαστήκατε, πέντε χρόνια τώρα, με την αδιανόητη ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ να ορίσει ως ομάδα παραγωγών και ενεργειακή κοινότητα τα πέντε άτομα, ενώ ήδη στην Ε.Ε. έχει ανοίξει η συζήτηση για την επόμενη Κ.Α.Π. να περάσει η βασική ενίσχυση και άλλες ενισχύσεις από τα κράτη-μέλη στις ομάδες παραγωγών των κρατών. Δεν τολμάτε ούτε καν να πιέσετε τις τράπεζες για να βοηθήσετε τους κατοίκους της υπαίθρου, όπου υπάρχει μόνο ένα ATM, να μην επιβαρύνονται με παράλογες κρατήσεις για κάθε συναλλαγή», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Στο πέρας της τοποθέτησής του, έθεσε ένα σημαντικό ερώτημα το οποίο, παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση απέφυγε να απαντήσει, ο Βουλευτής θα επαναφέρει στο Κοινοβούλιο μέχρι να δοθεί σαφής απάντηση αναφορικά με το εάν και ποιος τελικά μετράει το 1% της γης υψηλής παραγωγικότητας που, κατά το νόμο της Ν.Δ., επιτρέπεται να καταλαμβάνουν τα φωτοβολταϊκά.

Ειδικότερα, μπορείτε να δείτε το video με ολόκληρη την ομιλία εδώ: https://collab.parliament.gr/~nbfJF

Tags: ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Λόγω συντήρησης γεώτρησης Αρρυθμία στην υδροδότηση σε Τ.Κ. της Δ.Ε. Ελίμειας την Πέμπτη 15-2

Next Post

Πανελλαδικές 2024: Πόσοι υποψήφιοι θα εισαχθούν στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ

Next Post
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλαδικές 2024: Πόσοι υποψήφιοι θα εισαχθούν στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Γρεβενά: Σύλληψη για αρχαιοκαπηλεία. Χιλιάδες αρχεία κατασχέθηκαν. Φωτογραφίες
  • Ύπνος: Ψυχολόγος αποκαλύπτει 5 απλές συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε, πριν από τις 7 το πρωί, για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας
  • Αλτσχάιμερ: Το Νο1 βότανο που βελτιώνει τη μνήμη και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της νόσου
  • Μυστήριο με την εξαφάνιση ιερέα – Πού χάθηκαν τα ίχνη του
  • Ολη η έρευνα της MRB: Η πρόθεση ψήφου, οι «λέξεις» που εκφράζουν τους πολίτες, τα σημαντικότερα προβλήματα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr