• Latest
Κουκουλόπουλος

Π. Κουκουλόπουλος: «Τα ίσα δικαιώματα στο οικογενειακό δίκαιο, πυρήνας της κοινωνικής απελευθέρωσης του Ανδρέα Παπανδρέου»

6 Φεβρουαρίου 2024
Απατεώνες άρπαξαν 120.000 ευρώ μέσα σε λίγες μέρες στη Δυτική Μακεδονία!! Δείτε βίντεο με την κρυψώνα στο αυτοκίνητο

Απατεώνες άρπαξαν 120.000 ευρώ μέσα σε λίγες μέρες στη Δυτική Μακεδονία!! Δείτε βίντεο με την κρυψώνα στο αυτοκίνητο

24 Μαΐου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπή ρεύματος την Τρίτη

24 Μαΐου 2026
Δικαστήριο δικη

Ποινή φυλάκισης σε πρόεδρο τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας για επεισόδιο σε αποδυτήρια διαιτητών

24 Μαΐου 2026
παιδι

Σε κρίσιμη κατάσταση το 3,5 ετών κοριτσάκι με εμφανή σημάδια κακοποίησης – Εξαφανίστηκε ο πατέρας, συνελήφθη η μητέρα

24 Μαΐου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Έκανε ψευδή καταγγελία για δήθεν ληστεία 26.000 ευρώ – Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του

24 Μαΐου 2026
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

Νέο «Ανακαινίζω»: Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

24 Μαΐου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

Γουέστ Χαμ – Λιντς: Ντέιβιντ, σώσε μας!

24 Μαΐου 2026
τεντογλου

Επέστρεψε ο Τεντόγλου: Έκανε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο και πήρε τη νίκη στο Diamond League της Σιαμέν

23 Μαΐου 2026
Κοζάνη: Κτηνοτρόφος βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με αρκούδα – Τι είπε στο ΕΡΤnews

Κοζάνη: Κτηνοτρόφος βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με αρκούδα – Τι είπε στο ΕΡΤnews

23 Μαΐου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα. Δείτε σε ποιες περιοχές

23 Μαΐου 2026
Έναρξη προετοιμασίας για την ομάδα της ΚΟΖΑΝΗΣ και Αγιασμός την Πέμπτη 8 Αυγούστου

Football Club ΚΟΖΑΝΗ: Νέος προπονητής ο Γιώργος Ιωαννίδης – Τεχνικός διευθυντής ο Γιάννης Κουλίδης και βοηθός προπονητή ο Γιώργος Σικαλόπουλος

23 Μαΐου 2026
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Οικονομική στήριξη του θεσμού της οικογένειας. Τα δικαιολογητικά

23 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος: «Τα ίσα δικαιώματα στο οικογενειακό δίκαιο, πυρήνας της κοινωνικής απελευθέρωσης του Ανδρέα Παπανδρέου»

sierafm by sierafm
6 Φεβρουαρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Κουκουλόπουλος
0
SHARES
28
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο δεν το ψηφίζω απλά, το στηρίζω. Αποτελεί ταυτοτικό ζήτημα, με βάση τις αρχές και τις αξίες που υπηρετώ πολιτικά ως ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Ανδρέα Παπανδρέου το 1974» τόνισε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, κατά την κοινοβουλευτική συνεδρίαση επί του Νομοσχεδίου που προωθεί τα ίσα δικαιώματα στο οικογενειακό δίκαιο ανεξαρτήτως φύλου.

Αναλυτικότερα, υπενθύμισε ότι «στο τρίπτυχο “εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση” που εισήγαγε ο Ιδρυτής μας, η κοινωνική απελευθέρωση ήταν το πραγματικά καινούριο που συνήγειρε τον Ελληνικό Λαό, ως αρχή, ως αξία, ως πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο. Στο διάβα του χρόνου, από τα ζητήματα αυτοδιάθεσης περάσαμε στα ζητήματα αυτοπροσδιορισμού του ατόμου, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και σιγά σιγά εντός μας μορφοποιήθηκε το κοινωνικά απελευθερωτικό μήνυμα. Φυσική απόρροια ήταν η ριζική τομή του ΠΑΣΟΚ στο οικογενειακό δίκαιο. Δεν έλειψα ούτε ένα λεπτό από το ΠΑΣΟΚ, συνεπώς γνωρίζω πολύ καλά το βάθος των συγκρούσεων που χρειάστηκαν για πολλές τομές, με μεγαλύτερη αυτήν του οικογενειακού δίκαιου. Υπήρξε επαναστατική αλλαγή για την ελληνική κοινωνία, που εξέλιξε την Ελλάδα από μια χώρα των νοτιοδυτικών Βαλκανίων σε μια χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης».

«Στο ΠΑΣΟΚ είμαστε ταγμένοι διαχρονικά σε μια συγκεκριμένη πλευρά, υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά συνέπεια ως ΠΑΣΟΚ θα μπορούσα σχηματικά να περιγράψω ότι είμαι έτοιμος από το 1974 να το ψηφίσω», ξεκαθάρισε ο Π. Κουκουλόπουλος.

Διευκρινίζοντας ότι «στόχος της παρέμβασής μου είναι να καταφέρουμε να βρούμε διαύλους επικοινωνίας, χωρίς να θέλω να προκαλέσω κανέναν», σημείωσε πως «ο γάμος δεν αποτέλεσε ποτέ “θεσμό”, εντάσσεται στα όρια της ρύθμισης μιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας κατά το αστικό δίκαιο. Η αναπαραγωγή δεν συνδέεται αποκλειστικά με το γάμο, καθώς προφανώς το ανθρώπινο είδος ανέκαθεν αναπαραγόταν και εκτός γάμου».

Επιπλέον, εκτίμησε ότι «ο γάμος δεν κινδυνεύει από το Νομοσχέδιο, ούτε αλλοιώνεται η ουσία του. Ισχύει ή όχι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γάμων στους οποίους όλοι παριστάμεθα, είναι υπερπαραγωγές που μάλλον αντλούν την καταγωγή τους περισσότερο από το …Hollywood, παρά από ελληνική παράδοση; ».

«Το Νομοσχέδιο ρυθμίζει, από πλευράς αστικού και ειδικότερα οικογενειακού δικαίου, μια σειρά ζητημάτων που έχουν σχέση με τα ίσα δικαιώματα, ρυθμίζει υπαρκτές και μελλοντικές καταστάσεις σχετικές με δικαιώματα παιδιών. Το Νομοσχέδιο, σε αντίθεση με όσα ευρέως ακούγονται, αποστιγματίζει. Αποστιγματίζει τον ελεύθερο σεξουαλικό προσανατολισμό. Αποστιγματίζει τα παιδιά. Δια της σιωπής, μέχρι τώρα στιγματίζονται παιδιά», επισήμανε.

Δηλώνοντας ότι σέβεται όλους εκείνους τους Βουλευτές, από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, που ενδιαφέρονται ειλικρινά για τα δικαιώματα των παιδιών, ανέπτυξε σειρά «πολύ σοβαρών προβλημάτων για τα παιδιά και τη νέα γενιά». Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στα παιδιά που βιώνουν ενδοοικογενειακή βία, στα παιδιά σε περιβάλλοντα όπου συντελούνται γυναικοκτονίες, καθώς και στην αυξανόμενη βία ανηλίκων. «Να μιλήσουμε για τη συνεχή επιμήκυνση της ηλικίας απογαλακτισμού των “παιδιών” από την οικογένεια, με νέους που φθάνουν τριάντα χρονών και αδυνατούν να “σταθούν στα πόδια τους” και να φύγουν από το σπίτι τους. Να μιλήσουμε για τους νέους που όσο κι αν προσπαθήσουν, τόσο στο πεδίο της μόρφωσης όσο και της εργασίας, σπανίως -έως ποτέ- δεν καταφέρνουν να φθάσουν εκεί που κάποιοι άλλοι φθάνουν πολλές “στροφές” νωρίτερα, ελέω γονικών παροχών. Όλα αυτά είναι τα μεγάλα θέματα για τα παιδιά της Ελλάδας και ταλανίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών, ανεξαρτήτως φύλου ή χαρακτηριστικών ή προτιμήσεων των γονιών τους», υπογράμμισε στο πέρας της τοποθέτησής του.

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Ώρα 08:15: Σοβαρό ατύχημα με ΙΧ και μηχανή στον κόμβο Κοζάνης προς Σέρβια – Φωτογραφίες και βίντεο

Next Post

Σιάτιστα: Του έκλεψαν τη μηχανή και τη βρήκε τον Ιανουάριο. Ευχαριστήριο στο Α.Τ. Βοΐου

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Σιάτιστα: Του έκλεψαν τη μηχανή και τη βρήκε τον Ιανουάριο. Ευχαριστήριο στο Α.Τ. Βοΐου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Απατεώνες άρπαξαν 120.000 ευρώ μέσα σε λίγες μέρες στη Δυτική Μακεδονία!! Δείτε βίντεο με την κρυψώνα στο αυτοκίνητο
  • Διακοπή ρεύματος την Τρίτη
  • Ποινή φυλάκισης σε πρόεδρο τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας για επεισόδιο σε αποδυτήρια διαιτητών
  • Σε κρίσιμη κατάσταση το 3,5 ετών κοριτσάκι με εμφανή σημάδια κακοποίησης – Εξαφανίστηκε ο πατέρας, συνελήφθη η μητέρα
  • Έκανε ψευδή καταγγελία για δήθεν ληστεία 26.000 ευρώ – Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr