• Latest
Ρούλα Πισπιρίγκου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινούν οι καταθέσεις για τον θάνατο της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο

22 Φεβρουαρίου 2023
Τσοτύλι: Αργυρό μετάλλιο στη διοργάνωση SPECIAL OLYMPICS για τον Λευτέρη-Ραφαήλ Ζιμπιλίδη

Τσοτύλι: Αργυρό μετάλλιο στη διοργάνωση SPECIAL OLYMPICS για τον Λευτέρη-Ραφαήλ Ζιμπιλίδη

14 Μαΐου 2026
Άρθρο του βουλευτή Ν Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την 88η ΔΕΘ

Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής ΠΕ Κοζάνης: Τροπολογία για την επίλυση του προβλήματος στην καταβολή των ενισχύσεων στους αγρότες λόγω του σφάλματος με κωδικό 54350

13 Μαΐου 2026
Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Ποικιλία μουσικών στην Εαρινή Συναυλία. Βίντεο

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Ποικιλία μουσικών στην Εαρινή Συναυλία. Βίντεο

13 Μαΐου 2026
ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Το θεραπευτικό μπαχαρικό που αδυνατίζει και ρίχνει τη χοληστερόλη – 3 γρ. αρκούν

13 Μαΐου 2026
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Ταξιτζής είχε διπλή ταρίφα στο ταξίμετρο για διαδρομές μέρα μεσημέρι

13 Μαΐου 2026
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έξι παιδιά ζούσαν μέσα σε ακαθαρσίες και σκουπίδια μαζί με τους γονείς τους – Συνελήφθησαν οι γονείς

13 Μαΐου 2026
Απόφαση σταθμός για τη μηνιαία χρέωση 0,80 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Απόφαση σταθμός για τη μηνιαία χρέωση 0,80 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς

13 Μαΐου 2026
Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας

Διεθνές Summer School για την ενέργεια, το κλίμα και τη δίκαιη μετάβαση από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Columbia University

13 Μαΐου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθησαν μία 36χρονη και ένας 30χρονος μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνται στις τηλεφωνικές απάτες, έχοντας το ρόλο του εισπράκτορα, στη Φλώρινα

13 Μαΐου 2026
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν Αγίας Γλυκερίας στη Βάρη για τη διάσωση των Γρεβενών από τον καταστροφικό σεισμό του 1995, ο Δήμαρχος Γρεβενών.

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης: Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2026

13 Μαΐου 2026
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν Αγίας Γλυκερίας στη Βάρη για τη διάσωση των Γρεβενών από τον καταστροφικό σεισμό του 1995, ο Δήμαρχος Γρεβενών.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν Αγίας Γλυκερίας στη Βάρη για τη διάσωση των Γρεβενών από τον καταστροφικό σεισμό του 1995, ο Δήμαρχος Γρεβενών.

13 Μαΐου 2026
Επιτροπής Ειρήνης Εορδαίας εεδυε

Επιτροπή Ειρήνης ΠΕ Κοζάνης: Όλοι και όλες στις πορείες Ειρήνης την Κυριακή 17/5

13 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινούν οι καταθέσεις για τον θάνατο της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο

sierafm by sierafm
22 Φεβρουαρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Ρούλα Πισπιρίγκου
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σύμφωνα με το βούλευμα, η ανακοπή της 9χρονης οφείλεται σε δηλητηρίαση με κεταμίνη

Ο κύκλος των μαρτυριών, γιατρών και νοσηλευτών των Νοσοκομείων που είχαν υποδεχθεί την Τζωρτζίνα, ξεκινά σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου τόσο για την δολοφονία όσο και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 9χρονου παιδιού.

Μετά την κατάθεση του εν διαστάσει συζύγου της 34χρονης, από σήμερα θα βρεθούν στο βήμα του μάρτυρα οι άνθρωποι που θα φωτίσουν την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που φέρεται να τελέστηκε εντός του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων Πάτρας. Είναι όλοι οι επιστήμονες και το προσωπικό του Νοσοκομείου όπου στις 8 Απριλίου 2021 η Ρούλα Πισπιρίγκου πήγε την Τζωρτζίνα λέγοντας ότι εμφάνιζε σπασμούς.

Η Τζωρτζίνα είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο την ίδια ημέρα. Λίγες ημέρες πριν, στις 21 Μαρτίου, είχε πεθάνει η έξι μηνών Ίριδα η οποία κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την 9χρονη. Η Τζωρτζίνα είχε βιώσει ήδη σχεδόν δύο χρόνια πριν την απώλεια της αδελφής της Μαλένας.

Η Τζωρτζίνα στις 11 Απριλίου 2021 και ενώ, σύμφωνα με την δικογραφία, δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα, υπέστη ανακοπή η οποία αντιμετωπίστηκε μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών επί περίπου μία ώρα. Το κοριτσάκι είχε σωθεί βγαίνοντας ωστόσο βαριά «λαβωμένο» καθώς η χαμηλή οξυγόνωση του εγκεφάλου είχε ως αποτέλεσμα η Τζωρτζίνα να παραλύσει στα άκρα.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η ανακοπή της 9χρονης οφείλεται σε δηλητηρίαση με κεταμίνη από την κατηγορούμενη μητέρα της, παραδοχή που αρνείται και αμφισβητεί ως επιστημονικό δεδομένο η ίδια η Πισπιρίγκου.

Για όσα έγιναν στο Καραμανδάνειο όταν το πρώτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη εισήλθε υγιέστατο και βγήκε τετραπληγικό, η Ανακρίτρια της υπόθεσης έλαβε καταθέσεις από περίπου 20 γιατρούς και νοσηλευτές που είχαν επιληφθεί εκείνης της μοιραίας εισαγωγής.

Μεταξύ αυτών των καταθέσεων, φαίνεται πως κάποιες έχουν ιδιαίτερη αξία τόσο για τα επιστημονικά δεδομένα που παραθέτουν όσο και για την εν γένει συμπεριφορά της μητέρας. Κάποιοι από τους ειδικούς που θα βρεθούν στο δικαστήριο φέρεται να έχουν τονίσει πως οι εξετάσεις που έγιναν στο παιδί δεν εντόπιζαν καμία ένδειξη που να μπορεί να εξηγήσει τους σπασμούς που περιέγραφε η μητέρα, αλλά και ότι δεν είχαν εντοπίσει τις «απεικονίσεις» τους στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα που είχαν κάνει στην 9χρονη.

Μία από τις καταθέσεις επίσης φαίνεται να τονίζει πως η Πισπιρίγκου ενώ ήταν ακόμη στα εξωτερικά ιατρεία, πίεζε φορτικά να γίνει εισαγωγή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κρίσιμες όμως θα είναι και οι καταθέσεις συγκεκριμένων νοσηλευτριών και γιατρών που ήταν παρόντες όταν το παιδί υπέστη την ανακοπή. Η αντίδραση της μητέρας φαίνεται να τους είχε κάνει εντύπωση καθώς της καταλογίζουν πως ήταν υποτονική σε σχέση με την κρισιμότητα της κατάστασης. Τον «συναγερμό» στην μονάδα είχε σημάνει τότε μία νοσηλεύτρια που είχε δει το παιδί μελανιασμένο.

Μετά τις καταθέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών του Καραμανδάνειου θα ακολουθήσουν εκείνες των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, του Ωνασείου και του Αγλαΐα Κυριακού όπου η Τζωρτζίνα κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Όλες οι καταθέσεις που θα ακουστούν από σήμερα στο δικαστήριο θα διαφωτίσουν πολλά κρίσιμα θέματα της υπόθεσης καθώς γιατροί και νοσηλευτές ουσιαστικά θα περιγράψουν την αρχή του τέλους της Τζωρτζίνας. Μία διαδρομή που τελείωσε όταν το παιδί κατέληξε στο Αγλαΐα Κυριακού εννέα μήνες μετά από την εισαγωγή στο Καραμανδάνειο.

Πηγή: News.gr

Tags: ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ
Previous Post

Ευχαριστήριο από τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Εορδαίας

Next Post

Market Pass: Τα SOS των αιτήσεων – Ποια λάθη διορθώνονται και ποια όχι

Next Post
super market καταστηματα

Market Pass: Τα SOS των αιτήσεων – Ποια λάθη διορθώνονται και ποια όχι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τσοτύλι: Αργυρό μετάλλιο στη διοργάνωση SPECIAL OLYMPICS για τον Λευτέρη-Ραφαήλ Ζιμπιλίδη
  • Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής ΠΕ Κοζάνης: Τροπολογία για την επίλυση του προβλήματος στην καταβολή των ενισχύσεων στους αγρότες λόγω του σφάλματος με κωδικό 54350
  • Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Ποικιλία μουσικών στην Εαρινή Συναυλία. Βίντεο
  • Το θεραπευτικό μπαχαρικό που αδυνατίζει και ρίχνει τη χοληστερόλη – 3 γρ. αρκούν
  • Ταξιτζής είχε διπλή ταρίφα στο ταξίμετρο για διαδρομές μέρα μεσημέρι

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr