Αννίτσα: Εκεί όπου γράφτηκε μια σημαντική σελίδα της ιστορίας της Ελλάδας με παγκόσμιο αντίκτυπο
Πένθος
ΔΕΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑ
Ημερίδα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  «Το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τη διενέργεια του προσυμβατικού ελέγχου  των δημοσίων συμβάσεων»
Πώς το pace και οι κατοχές αλλάζουν την ανάγνωση ενός αγώνα μπάσκετ
Ημερίδα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  «Το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τη διενέργεια του προσυμβατικού ελέγχου  των δημοσίων συμβάσεων»
Δήμος Βοΐου: Κριτσμάς – Γιορτή Καπνού στο Μικρόκαστρο
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου
Υπογράφηκε η σύμβαση για τη βελτίωση αγροτικών οδών στο αγρόκτημα Σερβίων
Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Νέας Νικοπόλεως Κοζάνης — Το πρόγραμμα των ακολουθιών
Εκδόθηκε η πρόσκληση 27εκ. €,  για τη δημιουργία Κέντρου Ολιστικής Διαχείρισης Καρκίνου  στο «Μποδοσάκειο» Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Δήμος Κοζάνης: Μνημόνιο Συνεργασίας της ΑΝΔΗΚΟ με το Ινστιτούτο Δίκαιης Μετάβασης Ελλάδας (JTIG)

Σήμερα το ματωμένο φεγγάρι – Τι ώρα θα είναι ορατό

Μάρτυρες του εντυπωσιακού «ματωμένου» φεγγαριού, θα γίνουν σήμερα η Ευρώπη και η Ελλάδα.

Το σούρουπο η πανσέληνος θα κάνει την εμφάνιση της ντυμένη στα κόκκινα. Οι παρατηρητές, τότε, θα έχουν την εμπειρία μιας ματωμένης Σελήνης ή όπως την ονομάζουν οι αστρονόμοι μιας ολοκληρωτικής σεληνιακής έκλειψης.

Το φεγγάρι, σύμφωνα με τη ΝΑSA, θα υποστεί την ολική έκλειψη για 1 ώρα και 43 λεπτά και είναι η μεγαλύτερης διάρκειας έκλειψη που θα σημειωθεί μέχρι και το 2100.

Μια μικρότερη σε διάρκεια ολική έκλειψη είχε συμβεί στις 31 Ιανουαρίου του 2018 ενώ άλλη μια μεγάλης διάρκειας – όχι όμως μεγαλύτερης από αυτής που θα δούμε στις 27 Ιουλίου – θα σημειωθεί στις 19 Ιανουαρίου 2019. Συνολικά, από το 2001 μέχρι και το 2100 θα γίνουμε μάρτυρες 85 εκλείψεων.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *