Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στην εκδήλωση αφιερωμένη στην ελληνική γλώσσα
Η απολιγνιτοποίηση «μετακόμισε» στα νησιά – Η Δυτική Μακεδονία εκτός Εθνικού Σχεδιασμού
Διευκρινίσεις Ἱερὰς Μητροπόλεως Καστορίας γιὰ τὰ Δ΄ Καραβαγγέλεια 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο  και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κορυτσά
Κοπάδι με ελάφια στον Άγιο Αθανάσιο Εράτυρας. Βίντεο
Αυγερινός Βοΐου: Πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο: «Αποκριά για πάντα: Ιστορίες, μνήμες και τραγούδια της Κοζανίτικης Αποκριάς» στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης
Καστοριά: Συνελήφθη απατεώνας με τα λεφτά στο χέρι!
εν Δέκα: Έντεκα Πόλεις, Μία Εικαστική Εγκατάσταση / Στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης
Πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας – Βράβευση μαθητών  από την  Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης
απατη
Ο Ταξίαρχος Νικόλαος ΈΞΑΡΧΟΣ, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και στο Δημαρχείο Καστοριάς,

Σαρωτικές αλλαγές στον ΚΟΚ: Φυλάκιση για όσους οδηγούν… ψυχικά κουρασμένοι

Το άρθρο 290 Α του νέου Ποινικού Κώδικα κάνει για πρώτη φορά αδίκημα την οδήγηση σε περίπτωση που ο οδηγός έχει ψυχική ή σωματική εξάντληση.

Αλλαγές στην… οδήγηση φέρνει ο νέος Ποινικός Κώδικας αφού όσοι οδηγούν ενώ είναι σωματικά ή ψυχικά εξαντλημένοι ή έχουν σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στο όχημά τους, θα διώκονται.

Ειδικότερα, το άρθρο 290 Α του νέου Ποινικού Κώδικα κάνει για πρώτη φορά αδίκημα την οδήγηση σε περίπτωση που ο οδηγός έχει ψυχική ή σωματική εξάντληση, σύμφωνα με το OPEN, με φυλάκιση έως τριών ετών.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός πως θα διαπιστώνεται η ψυχική και η σωματική κούραση του οδηγού.

«Για το αλκοόλ μπορούν να μετρήσουν. Για την κούραση, μάλλον θα είναι στην κρίση του τροχονόμου. Οι ποινές είναι σοβαρές, προβλέπουν από χρηματικό πρόστιμο και φτάνει ως τρία χρόνια φυλάκιση», σχολίασε ο Παναγιώτης Χαρμπής.

Επίσης στο άρθρο 290 Α προβλέπεται ποινή φυλάκισης για όσους οδηγούν ανάποδα σε οποιοδήποτε σημείο. Μάλιστα, αν έχει σοβαρό τεχνικό πρόβλημα, ο οδηγός καταδικάζεται έως και σε τρία χρόνια φυλάκιση.

Ο κ. Χαρμπής αποκάλυψε επίσης πως με τον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οδηγός που θα προκαλέσει τροχαίο με πάνω από ένα θύματα μπορεί να καταδικαστεί μέχρι και σε ισόβια κάθειρξη και «αν βάλεις βόμβα και σκοτώσεις τους ίδιους ανθρώπους καταδικάζεσαι σε δέκα χρόνια!».

Πηγή: Reader.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *