• Latest
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

«Σαρώνει» η γρίπη στα παιδιά – Ουρές στα νοσοκομεία, αναμένεται έξαρση

3 Ιανουαρίου 2025
ΑΣΠΑΙΤΕ

Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Φοίτηση στα Προγράμματα ΕΠΠΑΙΚ & ΠΕΣΥΠ στην Κοζάνη για το ακαδ.έτος  2026-2027

10 Ιουλίου 2026
Έναρξη της Δημόσιας Διαβούλευσης για το «Στρατηγικό Σχέδιο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας»

Έναρξη της Δημόσιας Διαβούλευσης για το «Στρατηγικό Σχέδιο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας»

10 Ιουλίου 2026
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Οι νέοι Μισθοί για Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Προέδρους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες!

10 Ιουλίου 2026
Γιώργος Αμανατίδης: «Κατά συρροή ψέματα ή έχει άγνοια» ο κ. Κασαπίδης;

Ενημέρωση Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη για σημαντικά έργα υποδομών  στην Π.Ε. Φλώρινας. Βίντεο

10 Ιουλίου 2026
περιφερειακο ταμειο αναπτυξης

Νέα δομή στήριξης της εργασιακής ένταξης ευάλωτων συμπολιτών μας στην Καστοριά

10 Ιουλίου 2026
Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό της Marfin το 2010 με τους τρεις νεκρούς -Αναζητείται μια γυναίκα που ζει στο εξωτερικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό της Marfin το 2010 με τους τρεις νεκρούς -Αναζητείται μια γυναίκα που ζει στο εξωτερικό

10 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Η τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Wakeboard 2026 την Τρίτη 14 Ιουλίου

Δήμος Κοζάνης: Δυνατότητα συμμετοχής συνδημοτών μας ως εθελοντές, στην οργανωτική διαδικασία της τελετής έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Wakeboard 2026

10 Ιουλίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Κοινοβουλευτική παρέμβαση για την αναβάθμιση της οδοντιατρικής περίθαλψης

10 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων στις 26, 27 και 28 Αυγούστου 2024

Δήμος Κοζάνης: 11 γάτες προς υιοθεσία από το Αυτοτελές Γραφείο Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς

10 Ιουλίου 2026
Πανμακεδονικό Συλλαλητήριο για την απολιγνιτοποίηση. Η Δυτική Μακεδονία έστειλε το μήνυμα

Συγχαρητήριο μήνυμα του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης

10 Ιουλίου 2026
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δήμος Γρεβενών: Τρεις τόποι μνήμης. Ένα κοινό χρέος

10 Ιουλίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Κυριακή 12 Ιουλίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης

10 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Σαρώνει» η γρίπη στα παιδιά – Ουρές στα νοσοκομεία, αναμένεται έξαρση

sierafm by sierafm
3 Ιανουαρίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
0
SHARES
61
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Κατά μέσο όρο νοσηλεύονται 5-8 παιδιά με γρίπη αυτή την περίοδο.

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των ειδικών και για ακόμα μία εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, οι λοιμώξεις και κυρίως η γρίπη γέμισαν τα επείγοντα των νοσοκομείων.

Μάλιστα, ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η προσέλευση και η νοσηλεία των παιδιών στα παιδιατρικά νοσοκομεία και τις παιδιατρικές κλινικές των γενικών νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς κατά τη διάρκεια των εορτών «εκτοξεύθηκαν» τα κρούσματα των αναπνευστικών ιώσεων.

Δεκάδες παιδιά με γρίπη, συγκυτιακό ιό και κορωνοϊό, επισκέφθηκαν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), όπου περίμεναν αναγκαστικά έως και έξι ώρες, μέχρι να εξεταστούν από τους ελάχιστους γιατρούς της εφημερίας, αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος.

«Το κοκτέιλ ιώσεων που προσβάλουν τα παιδιά έχουν προκαλέσει αύξηση των προσελεύσεων στα επείγοντα των νοσοκομείων Παίδων με αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση του χρόνου αναμονής στα εξωτερικά ιατρεία καθώς και την υπερκάλυψη των διαθέσιμων κρεβατιών στις κλινικές και την εμφάνιση ράντζων στους διαδρόμους, ευτυχώς για μικρό χρονικό διάστημα», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Στην τελευταία εφημερία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», η αναμονή ξεπέρασε τις 6 ώρες και οι γιατροί αναγκάστηκαν να ανοίξουν δύο ακόμη ιατρεία για να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο αριθμό περιστατικών. «Η αναμονή στα ΤΕΠ έφτασε τις 6 ώρες παρότι άνοιξαν δύο έξτρα ιατρεία για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη προσέλευση. Έρχονται αρκετά παιδιά με γρίπη, από αυτά τα περισσότερα επιστρέφουν σπίτι με οδηγίες». Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως ο συνωστισμός στα ΤΕΠ των νοσοκομείων συμβαίνει επειδή είναι ελλιπής η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Περίθαλψης για παιδιά στις αργίες ή τις νυχτερινές ώρες.

Παρά το γεγονός ότι οι νοσηλείες είναι αυξημένες, δεν ξεπερνούν τον μέσο όρο των περσινών κατά τη διάρκεια των εορτών. Ωστόσο, αναμένεται περαιτέρω έξαρση των αναπνευστικών ιώσεων και ειδικά της γρίπης. Κατά μέσο όρο νοσηλεύονται 5-8 παιδιά με γρίπη αυτή την περίοδο. Ο λόγος που αναμένεται περαιτέρω αύξηση έχει να κάνει με το άνοιγμα των σχολείων σε λίγες μέρες, περίοδος η οποία κρίνεται η πιο δύσκολη καθώς τότε δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα ιώσεων από τις γιορτές σε μικρές αίθουσες που συνωστίζονται τα παιδιά. O Μιχάλης Γιαννάκος σημειώνει ότι απαιτείται τόσο ενίσχυση των παιδιατρικών νοσοκομείων σε προσωπικό, όσο και ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο ΕΟΔΥ έχει να εκδώσει επιδημιολογική μελέτη από τις 19 Δεκεμβρίου, λόγω γιορτών. Επομένως, η μόνη εικόνα που υπάρχει για την εξέλιξη των λοιμώξεων εδώ και δύο εβδομάδες, είναι όσα μεταφέρουν οι υγειονομικοί από τα επείγοντα. Σήμερα πάντως Παρασκευή αναμένουμε και τη νέα επιδημιολογική μελέτη από τον ΕΟΔΥ.

Πηγή: Healthstat

Tags: ΓΡΙΠΗΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Previous Post

Νεκρό βρέφος εντοπίστηκε έξω από εκκλησία – Δεν λειτούργησε ο συναγερμός που ειδοποιεί τον ιερέα όταν εγκαταλείπουν παιδιά

Next Post

12 τροφές γεμάτες με οφέλη για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

Next Post
ΦΑΓΗΤΟ

12 τροφές γεμάτες με οφέλη για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Φοίτηση στα Προγράμματα ΕΠΠΑΙΚ & ΠΕΣΥΠ στην Κοζάνη για το ακαδ.έτος  2026-2027
  • Έναρξη της Δημόσιας Διαβούλευσης για το «Στρατηγικό Σχέδιο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας»
  • Οι νέοι Μισθοί για Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Προέδρους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες!
  • Ενημέρωση Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη για σημαντικά έργα υποδομών  στην Π.Ε. Φλώρινας. Βίντεο
  • Νέα δομή στήριξης της εργασιακής ένταξης ευάλωτων συμπολιτών μας στην Καστοριά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr