• Latest
ΣΕΙΣΜΟΣ

Σεισμός στην Ελασσόνα: Μη κατοικήσιμα 898 σπίτια – Στήνονται υποδομές για τη φιλοξενία σεισμοπλήκτων

8 Μαρτίου 2021
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Να αναγνωριστεί έμπρακτα η προσφορά των πιστοποιημένων εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας»

3 Ιουνίου 2025
ΔΕΥΑΚ

Τετάρτη 4 Ιουνίου, λόγω διακοπής ρεύματος Αρρυθμία & πιθανή διακοπή υδροδότησης στις Τ.Κ. Αργίλου & Ν. Κλείτου (08.00- 14.30)

3 Ιουνίου 2025
Πανελλήνιες 2025: Viral μαθητής στην Κοζάνη -«Ό,τι είναι πάνω από… 2, καλό είναι, είχε και Champions League»

Πανελλήνιες 2025: Viral μαθητής στην Κοζάνη -«Ό,τι είναι πάνω από… 2, καλό είναι, είχε και Champions League»

3 Ιουνίου 2025
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

3 Ιουνίου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

20χρονη φοιτήτρια γέννησε στο σπίτι νεκρό βρέφος

2 Ιουνίου 2025
ΟΜΟΡΦΙΑ

Κάνε μια καλή πράξη και βελτίωσε την υγεία και ευεξία σου!

2 Ιουνίου 2025
Αρκούδες εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν σε κεντρικό δρόμο σε Κοζάνη και Γρεβενά. Βίντεο

Αρκούδες εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν σε κεντρικό δρόμο σε Κοζάνη και Γρεβενά. Βίντεο

2 Ιουνίου 2025
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Ανακοίνωση σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών στην Κοζάνη

2 Ιουνίου 2025
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Επαναλειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κοζάνης!

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Έξι Σχολεία της ΠΕ Κοζάνης στην πρώτη φάση του προγράμματος  “Μαριέττα Γιαννάκου”. Το Δημοτικό Νεαπολης, ένα από αυτά!

2 Ιουνίου 2025
Συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου και της Χορωδίας Γυναικών Σιάτιστας στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Φλώρινας

Συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου και της Χορωδίας Γυναικών Σιάτιστας στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Φλώρινας

2 Ιουνίου 2025
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Στις 5 Ιουνίου συνεχίζεται η δίκη για την δολοφονία του 31χρονου στην Φλώρινα

2 Ιουνίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

ΔΙΑΔΥΜΑ: Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Αναστασίου Κορεντσίδη, πατέρα του  Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη

2 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σεισμός στην Ελασσόνα: Μη κατοικήσιμα 898 σπίτια – Στήνονται υποδομές για τη φιλοξενία σεισμοπλήκτων

sierafm by sierafm
8 Μαρτίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΣΕΙΣΜΟΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας κατέληξε ο ηλικιωμένος που είχε απεγκλωβιστεί από το γκρεμισμένο σπίτι στο Μεσοχώρι Ελασσόνας από το σεισμό των 6,3 ρίχτερ.

Πρόκειται για τον 83χρονο Χρήστο Αστ. Γκέκα, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του βρίσκονταν στο σπίτι τους στο Μεσοχώρι, όπως μεταδίδουν τοπικά Μέσα, όταν ο Εγκέλαδος «χτύπησε» το ορεινό χωριό της Ελασσόνας και γκρέμισε το σπίτι τους. Τον ηλικιωμένο είχαν απεγκλωβίσει τα σωστικά συνεργεία που βρέθηκαν στην περιοχή και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης. Χθες, ο 83χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου λίγο αργότερα κατέληξε.

Συνολικά, 898 κατοικίες έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες από τις 1.609 που ελέγχθηκαν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λάρισας, της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της Φαρκαδόνας. Χθες, διεξήχθησαν από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αυτοψίες σε 1.800 κτίρια. Από αυτές, 1.609 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 898 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 46 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 21. Οσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια, «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 30 από τις 46 αυτοψίες, ενώ σε 99 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλοι) τα 92 κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση. Επίσης έχουν γίνει έλεγχοι σε 5 σχολικές μονάδες του Δήμου Φαρκαδόνας.

Σωστή προετοιμασία

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ νότια της Ελασσόνας ανέδειξε για μια ακόμη φορά τη σημαντικότητα κατάλληλης προετοιμασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι αναλυτικές οδηγίες του ΟΑΣΠ για τη σύνταξη σχολικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης και τη διοργάνωση ασκήσεων ετοιμότητας για την περίπτωση σεισμού (Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες), η διαβίβασή τους στα σχολεία της χώρας μέσω του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η υιοθέτησή τους από τις σχολικές μονάδες υλοποιώντας τις προβλεπόμενες ασκήσεις ετοιμότητας, η πραγματοποίηση από τον ΟΑΣΠ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας των δύο σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Ενότητας στις 2/12/2020 και 4/12/2020, η ψύχραιμη εφαρμογή του σχολικού σχεδιασμού από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές κατά τη διάρκεια του σεισμού και αμέσως μετά κατά την εκκένωση των σχολικών κτιρίων οδήγησαν σε αποτελεσματική διαχείριση της έκτακτης ανάγκης και σε αποφυγή τραυματισμών και ανθρώπινων απωλειών».

Εκπαιδευτικές δράσεις

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα «οι συνεχείς εκπαιδευτικές δράσεις του ΟΑΣΠ την τελευταία πενταετία σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρισας, τον Δήμο Τυρνάβου και τον Δήμο Ελασσόνας για τους εργαζομένους στους παιδικούς σταθμούς, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τις εθελοντικές ομάδες και τον γενικό πληθυσμό, με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τους εκπαιδευτικούς των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των όμορων περιοχών συνέβαλαν στη μείωση των επιπτώσεων στην περίπτωση του σεισμού της 3ης Μαρτίου, αλλά και γενικότερα κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα σεισμικής ακολουθίας».

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μαθητών για θέματα φυσικών καταστροφών, τρεις εκπαιδευτικές προτάσεις του ΟΑΣΠ σε θέματα αντισεισμικής προστασίας και συνοδών του σεισμού φαινομένων έχουν εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και ενταχθεί στα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» της ψηφιακής Πλατφόρμας 21+ που δημιούργησε το καλοκαίρι του 2020 το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και μπορούν να αξιοποιηθούν από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Λύσεις…

Το Σάββατο το πρωί κατέφθασαν τα πρώτα τροχόσπιτα στην περιοχή του Δαμασίου, ενώ συνεχίζεται η προετοιμασία των υποδομών από τους Δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου ώστε να μπορέσουν να εγκατασταθούν και οι μεγαλύτεροι οικίσκοι που αναμένονται. Σε Δαμάσι Τυρνάβου και Μεσοχώρι, με ευθύνη των δήμων, διαμορφώνονται συγκεκριμένες εκτάσεις γης, ενώ προχωράει και η διαδικασία κατασκευής υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, αλλά και ηλεκτροδότησης των εκτάσεων αυτών όπου θα εγκατασταθούν οι οικίσκοι.

Με ανάρτησή του στο facebook, ο γ.γ. Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, περιγράφει τις ενέργειες της κυβέρνησης και του υπουργείου στις πληγείσες περιοχές από το σεισμό της Ελασσόνας.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, με εντολή του Κώστα Καραμανλή, αντιπροσωπεία του υπουργείου έχει μεταβεί στις πληγείσες περιοχές από την πρώτη στιγμή και έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ελέγχων των πληγέντων κτιρίων με κλιμάκιο 120 μηχανικών του υπουργείου Υποδομών.

Τις πρώτες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι σε 1.800 κτίρια που επλήγησαν από το σεισμό. Παράλληλα, το υπουργείο μεριμνά και για την προσωρινή κατοικία των πολιτών που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΣΕΙΣΜΟΣ
Previous Post

ΑΑΔΕ: Σαρωτικοί έλεγχοι για πλαστές δηλώσεις σε Taxisnet και «Εργάνη»

Next Post

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα τη «Συγγραφή επιστημονικών κειμένων με τη χρήση LaTeX»

Next Post
πανεπιστημιο

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα τη «Συγγραφή επιστημονικών κειμένων με τη χρήση LaTeX»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Να αναγνωριστεί έμπρακτα η προσφορά των πιστοποιημένων εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας»
  • Τετάρτη 4 Ιουνίου, λόγω διακοπής ρεύματος Αρρυθμία & πιθανή διακοπή υδροδότησης στις Τ.Κ. Αργίλου & Ν. Κλείτου (08.00- 14.30)
  • Πανελλήνιες 2025: Viral μαθητής στην Κοζάνη -«Ό,τι είναι πάνω από… 2, καλό είναι, είχε και Champions League»
  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης
  • 20χρονη φοιτήτρια γέννησε στο σπίτι νεκρό βρέφος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  2. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  3. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  4. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
  5. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr