• Latest
Γουνοφόρα ζώα μίγκ

Σε αυξημένη επιτήρηση οι φάρμες στην Δυτική Μακεδονία εξαιτίας κρουσμάτων covid-19 σε βιζόν σε χώρες της Ευρώπης

8 Νοεμβρίου 2020
αυτοκινητο οδηγος

Τέλος στην υπερβολική ταχύτητα -Το νέο υποχρεωτικό σύστημα που έρχεται στα αυτοκίνητα

15 Ιουλίου 2026
Πέντε σημάδια ότι γερνάς όμορφα – Τι πρέπει να προσέχεις στα 40 και στα 50 σου

Πέντε σημάδια ότι γερνάς όμορφα – Τι πρέπει να προσέχεις στα 40 και στα 50 σου

15 Ιουλίου 2026
σπιτια, ενοικιο

Νέο ψηφιακό φακέλωμα για όλα τα ακίνητα – Ποιοι θα πρέπει να διορθώσουν άμεσα τα στοιχεία τους

15 Ιουλίου 2026
νεκροταφειο

Άγνωστοι βανδάλισαν νεκροταφείο – Ξεκόλλησαν και έσπασαν σταυρούς

15 Ιουλίου 2026
Φίδι δάγκωσε φοιτητή που πετούσε σκουπίδια

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο 8χρονος από δάγκωμα φιδιού

15 Ιουλίου 2026
ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση 8χρονου που παρασύρθηκε στη θάλασσα

15 Ιουλίου 2026
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Τι δείχνουν συγκριτικά στοιχεία οκτώ δημοσκοπήσεων

15 Ιουλίου 2026
απατη

Απάτη με δήθεν μήνυμα από το Netflix – Προσοχή σε νέο κύμα phishing

15 Ιουλίου 2026
Μεγάλη απάτη τύπου «carousel» σε Καστοριά και Αττική ύψους 46,9 εκατ. ευρώ – Κατασχέσεις μετρητών, πολυτελών οχημάτων και crypto

Μεγάλη απάτη τύπου «carousel» σε Καστοριά και Αττική ύψους 46,9 εκατ. ευρώ – Κατασχέσεις μετρητών, πολυτελών οχημάτων και crypto

15 Ιουλίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Πώς βρήκε ασφυκτικό θάνατο το ζευγάρι μέσα στο γκαράζ – «Κλειδί» το αναμμένο κλιματιστικό

15 Ιουλίου 2026
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πότε θα ανακοινωθούν οι Βάσεις 2026: Η απάντηση Ζαχαράκη

15 Ιουλίου 2026
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μηχανογραφικό 2026: 15 σχολές κάτω από 9.000 μόρια που αξίζει να μπουν στο «ραντάρ» των υποψηφίων

15 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Σε αυξημένη επιτήρηση οι φάρμες στην Δυτική Μακεδονία εξαιτίας κρουσμάτων covid-19 σε βιζόν σε χώρες της Ευρώπης

sierafm by sierafm
8 Νοεμβρίου 2020
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Γουνοφόρα ζώα μίγκ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ότι έξι χώρες, ανάμεσά τους η Δανία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ιταλία και οι ΗΠΑ, έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής κρούσματα κορονοϊού σε εκτροφεία βιζόν,

έχει θέσει σε κατάσταση επιφυλακής τις Κτηνιατρικές υπηρεσίες και την Περιφέρεια δυτική Μακεδονίας μιας και είναι η μοναδική περιφέρεια που διαθέτει φάρμες εκτροφής Βιζόν. Στην Σιάτιστα, την Γαλατινή, την Εράτυρα  της ΠΕ Κοζάνης, καθώς και στα περίχωρα της Καστοριάς, υπάρχουν εν λειτουργία 90 φάρμες με 1 εκ βιζόν.

«Έχουμε ξεκινήσει να λαμβάνουμε αυξημένα μέτρα Βιοασφάλειας σε όλη την γραμμή της εκτροφής των  μινγκ  από τον περασμένο Φεβρουάριο όταν εισήλθαμε στο πρώτο κύμα της πανδημίας» τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκτροφέων Βιζόν δυτικής Μακεδονίας Τάσος Μιχαλόπουλος. «Είμαστε σχολαστικοί σε ότι αφορά την τήρηση των πρωτοκόλλων προφύλαξης, γιατί τα ζώα που είναι σε κλουβιά μπορούν να αρρωστήσουν από covid μόνο από τον άνθρωπο» σημειώνει ο κ. Μιχαλόπουλος και υπογραμμίζει ότι μέχρι στιγμής «κανένας από τους εργαζόμενους στις φάρμες αλλά και εμείς οι ίδιοι που συμμετέχουμε στον καθημερινό κύκλο εργασιών δεν έχουμε αρρωστήσει». Ο  Νοέμβριος είναι ο μήνας την παραγωγής των δερμάτων και οι φάρμες μετά από πιστοποιημένο αιματολογικό έλεγχο  προχωρούν στην σφαγή των ζώων κρατώντας για την αναπαραγωγή του είδους τους πιο υγιείς γεννήτορες.  Ο κ. Μιχαλόπουλος μας εξηγεί ότι από τις εξετάσεις «μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν κάποιο ζώο πάσχει από οποιαδήποτε ασθένεια γεγονός που θα μας κτυπήσει το καμπανάκι του συναγερμού». Στο ερώτημα εάν υπάρχουν άλλες ενδείξεις που μπορούν να προειδοποιήσουν τους εκτροφείς για την ύπαρξη του ιού στα ζώα, ανάφερε την εμπειρία από τις φάρμες συναδέλφων στην  Δανία και την Σουηδία όπου «η κλινική εικόνα των ζώων που αρρώστησαν από covid παρουσίαζε στοιχεία κατάρρευσης».

Η δήλωση της πρωθυπουργού της Δανίας Μέτε Φρέντερικσεν ότι «θα προχωρήσουν στη θανάτωση περισσότερων από 15 εκατομμυρίων βιζόν που υπάρχουν στη χώρα», έχει θέσει σε συναγερμό τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της περιοχής.  Απευθυνθήκαμε στον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο που από τον περασμένο Φεβρουάριο που εμφανίστηκαν τα αλυσιδωτά κρούσματα covid-19 στην Περιφερειακή ενότητας συντονίζει υπό την εποπτεία το ΕΟΔΎ τα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας. «Παρακολουθούμε με κάθε σχολαστικότητα  και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ εάν στα κρούσματα μετά τον μοριακό έλεγχο περιλαμβάνονται εργαζόμενοι στις φάρμες η μέλη των οικογενειών τους σημειώνει ο κ. Σαββόπουλος και εξηγεί ότι ως προς την εξέλιξη του θέματος «αναμένουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ». Εξέφρασε την ικανοποίηση του αφού χάριν στα μέτρα και την σχολαστικότητα που επιδεικνύουν στην εφαρμογή τους οι φάρμες εκτροφής ζώων δεν υπάρχει κρούσμα covid σε βιζόν.

Η Κατερίνα Δαδαμόγια Κτηνίατρος και εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος για θέματα που σχετίζονται με την “Αγροδιατροφική σύμπραξη και τις φάρμες των Βιζόν” δήλωσε ότι εκτός των αυστηρών μέτρων Βιοασφάλειας που κατ’ εντολή του ΥΠΑΑΤ εφαρμόζονται στις φάρμες,  «έχει συσταθεί και μια άτυπη ομάδα εργασίας από τρεις Κτηνιάτρους με ειδική εμπειρία στα βιζόν (δύο Έλληνες και ένας Δανός) που παρακολουθούν από κοντά τις φάρμες, δίδοντας πληροφορίες και συμβουλές σε κάθε πρόβλημα». Η κ. Δαδαμόγια εξήγησε ότι στην ομάδα προστέθηκε η Κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ, ο  ΕΛΓΟ Δημητρα, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξει και επίσημη εμπλοκή του ΕΟΔΥ.

Αυτό που δημιουργεί ανησυχία στους επιστήμονες και έχει αποτυπωθεί στην ανακοίνωση του ΠΟΥ είναι ότι ένα μεταλλαγμένο στέλεχος του SARS- CoV-2  που μπορεί να μεταφερθεί από τα βιζόν στον άνθρωπο μπορεί να απειλήσει την αποτελεσματικότητα ενός μελλοντικού εμβολίου.

Η κ. Δαδαμόγια υπογράμμισε ότι κλιμάκια κτηνιάτρων πραγματοποιούν συνεχείς εξορμήσεις στις φάρμες, όπου ενημερώνουν για την ενδελεχή εφαρμογή των μέτρων υγιεινής του προσωπικού και των μέτρων Βιοασφάλειας στην παραγωγική αλυσίδα της φάρμας εκτροφής.

Vetonews.gr

Tags: ΓΟΥΝΟΦΟΡΑ ΖΩΑ
Previous Post

Το νέο διοικητικό συμβούλιο των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων

Next Post

Κορονοϊός: 1.914 νέα κρούσματα – 35 νεκροί σε ένα 24ωρο – 228 οι διασωληνωμένοι

Next Post
κορονοιος

Κορονοϊός: 1.914 νέα κρούσματα - 35 νεκροί σε ένα 24ωρο - 228 οι διασωληνωμένοι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τέλος στην υπερβολική ταχύτητα -Το νέο υποχρεωτικό σύστημα που έρχεται στα αυτοκίνητα
  • Πέντε σημάδια ότι γερνάς όμορφα – Τι πρέπει να προσέχεις στα 40 και στα 50 σου
  • Νέο ψηφιακό φακέλωμα για όλα τα ακίνητα – Ποιοι θα πρέπει να διορθώσουν άμεσα τα στοιχεία τους
  • Άγνωστοι βανδάλισαν νεκροταφείο – Ξεκόλλησαν και έσπασαν σταυρούς
  • Εσπευσμένα στο νοσοκομείο 8χρονος από δάγκωμα φιδιού

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr