• Latest
ΦΥΛΑΚΗ

Σε φυλάκιση καταδικάστηκε δημοτικός υπάλληλος στην Καστοριά για μαζική εκδήλωση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας

17 Απριλίου 2025
Fiesta Voio Day 1. Βίντεο και φωτογραφίες

Fiesta Voio Day 1. Βίντεο και φωτογραφίες

23 Ιουλίου 2026
Παραδόθηκε ο Ε65 – Μητσοτάκης: «Ο Ε65 είναι η απάντηση στην ερώτηση που πηγαίνουν τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης»

Παραδόθηκε ο Ε65 – Μητσοτάκης: «Ο Ε65 είναι η απάντηση στην ερώτηση που πηγαίνουν τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης»

23 Ιουλίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική φιέστα επικοινωνιακής αυτοπροβολής η επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη

23 Ιουλίου 2026
Δήλωση της Όλγας Μαρκογιαννάκη, Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ, για τη 13η σύνταξη

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

23 Ιουλίου 2026
Φροντιστήριο Μ.Ε.  “Κουκουλιάτα Θεοδώρα “. Σε κορυφαία πανεπιστήμια οι μαθητές μας!

Βόιο: Ξεκίνησε το έργο της σήμανσης και του καθαρισμού των μονοπατιών. Ανάμεσα τους και το μονοπάτι των καβαλάρηδων της Παναγιάς

23 Ιουλίου 2026
Νέο Πρυτανικό Σχήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Πάνω από 3.000 πρωτοετείς στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Αύξηση 10% στις Βάσεις Εισαγωγής 2026

23 Ιουλίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026

23 Ιουλίου 2026
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Καστοριά: Κρούσμα ευλογιάς των αιγοπροβάτων στο Γέρμα

23 Ιουλίου 2026
Σιάτιστα: Ο Αγιασμός στο Μουσικό Σχολείο.  Βίντεο και φωτογραφίες

ΕΠΑΛ Σιάτιστας: Εισαγωγή των μαθητών μας σε Πανεπιστήμια και ΣΑΕΚ. Εύγε!!

23 Ιουλίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

ΠΑΣΟΚ: Ο Ε65 ολοκληρώνεται – Τα εγκαίνια, όμως, δεν υποκαθιστούν τη λογοδοσία

23 Ιουλίου 2026
Σημαντική ευρωπαϊκή επιτυχία για την ελληνική και ευρωπαϊκή γουνοποιία – Εξαιρέθηκε το ρωσικό γουνόδερμα sable από το 21ο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σημαντική ευρωπαϊκή επιτυχία για την ελληνική και ευρωπαϊκή γουνοποιία – Εξαιρέθηκε το ρωσικό γουνόδερμα sable από το 21ο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

23 Ιουλίου 2026
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΑ

Φροντιστήριο Μ.Ε. “Κουκουλιάτα Θεοδώρα “. Σε κορυφαία πανεπιστήμια οι μαθητές μας!

23 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 24 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε φυλάκιση καταδικάστηκε δημοτικός υπάλληλος στην Καστοριά για μαζική εκδήλωση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας

sierafm by sierafm
17 Απριλίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΦΥΛΑΚΗ
0
SHARES
165
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 ετών και 4 μηνών καταδικάστηκε (πρώην) υπάλληλος του δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς που κρίθηκε υπεύθυνος για τη μαζική εκδήλωση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας σε κατοίκους της περιοχής, πριν από 6 χρόνια, η οποία φαίνεται να συνδεόταν με την κατανάλωση του νερού από το δίκτυο ύδρευσης. Για την ίδια υπόθεση αθωώθηκε ο τότε και σημερινός δήμαρχος του Άργους Ορεστικού. 

Ο καταδικασθείς υπάλληλος, αρμόδιος κατά το επίδικο διάστημα για τη διενέργεια ελέγχου και χλωριομετρήσεων του νερού ύδρευσης, κρίθηκε ένοχος για υποβάθμιση περιβάλλοντος, εξ αμελείας και δια παραλείψεως, όπως επίσης για σωματική βλάβη από αμέλεια, κατά συρροή (αμφότερες οι πράξεις σε βαθμός πλημμελήματος).

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Κοζάνης αναγνώρισε στον υπάλληλο, συνταξιούχο πλέον, το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ αποφάσισε να μετατρέψει την επιβληθείσα ποινή προς 5 ευρώ/ημέρα, με αναστολή στην εκτέλεσή της ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης.

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι λόγω παραλείψεων στη χλωρίωση του δικτύου ύδρευσης του δήμου Άργους Ορεστικού, τον Ιανουάριο του 2019, δεν αδρανοποιήθηκαν παθογόνοι μικροοργανισμοί που φαίνεται πως εισήχθησαν στο δίκτυο με αποτέλεσμα από την κατανάλωση του νερού να νοσήσουν από γαστρεντερίτιδα 635 κάτοικοι που χρειάστηκε να απευθυνθούν για ιατρική βοήθεια ή/και στις δημόσιες θεραπευτικές δομές του νομού.

Μεταξύ αυτών, ήταν ένας 58χρονος (σήμερα) που χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύτηκε για πάνω από 4 μήνες έχοντας προσβληθεί από το σύνδρομο Giullain Barre (πλήρη αδυναμία κίνησης των άνω και κάτω άκρων κ.ά.) το οποίο του προκάλεσε μόνιμη βαριά σωματική βλάβη, όπως αναφέρεται στη δικογραφία.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Για τα εκατοντάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Άργος Ορεστικό είχε κινητοποιηθεί τότε το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ σχηματίστηκε αυτεπάγγελτα δικογραφία η οποία όμως τέθηκε στο αρχείο, το 2019, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καστοριάς. Την ίδια τύχη είχε μήνυση που υπέβαλε λίγο καιρό αργότερα ο 58χρονος, όταν στράφηκε κατά του δημάρχου και κατά παντός υπευθύνου. Τελικά, η υπόθεση ανασύρθηκε το 2023 με διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας και κινήθηκε η ποινική διαδικασία με αποτέλεσμα να παραπεμφθούν σε δίκη τα δύο παραπάνω πρόσωπα.

Το κλητήριο θέσπισμα με το οποίο κλήθηκαν να δικαστούν έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για παραλείψεις στη διενέργεια καθημερινών ελέγχων των επιπέδων υπολειμματικού χλωρίου του νερού του δικτύου ύδρευσης, από διαφορετικά σημεία και μάλιστα του πιο απομακρυσμένου, καθώς φαίνεται να διεξάγονταν έλεγχοι μόνο μία φορά την εβδομάδα κι από ένα σημείο μόνο.

Τι ανέφεραν στις απολογίες τους

Στις απολογίες τους τόσο ο δήμαρχος όσο και ο δημοτικός υπάλληλος αρνήθηκαν τις κατηγορίες, αποποιούμενοι των ευθυνών τους, ενώ, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκαν στις αρμοδιότητες για το ζήτημα των υδάτων που είχε ο τότε αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο οποίος απεβίωσε το 2020.

Το Δικαστήριο τελικά έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο δημοτικό υπάλληλο, απαλείφοντας από την (αρχική) κατηγορία της υποβάθμισης περιβάλλοντος την επιβαρυντική περίπτωση ότι αυτή είχε αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη προσώπου και εν προκειμένου του 58χρονου μηνυτή.

Ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας, Λεωνίδας Σιδηρόπουλος, εξήγησε: «λόγω μίας εξέτασης που δεν διενεργήθηκε όσο ο εντολέας μου νοσηλευόταν στα δημόσια νοσοκομεία, δεν αποδείχθηκε «με βεβαιότητα», κατά την κρίση των δικαστών, πως η γαστρεντερίτιδα από την κατανάλωση του μολυσμένου νερού ήταν αυτή που προκάλεσε το σύνδρομο Giullain Barre, παρότι οι πραγματογνώμονες και θεράποντες πιθανολογούν αυτό ως επικρατέστερο σενάριο».

Πηγή: ΑΠΕ

Tags: ΚΑΤΑΔΙΚΗΦΥΛΑΚΗ
Previous Post

«Άνοιξαν» οι κάμερες της Εγνατίας Οδού – Τι έχουν καταγράψει για το τροχαίο δυστύχημα στα διόδια

Next Post

Ποιος είναι ο οδηγός της νταλίκας που «σκόρπισε» τον θάνατο – Συνήθιζε να κάνει live ενώ ήταν στο τιμόνι

Next Post
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΝΕ ΠΕ Κοζάνης για το τραγικό δυστύχημα στα διόδια Πολυμύλου

Ποιος είναι ο οδηγός της νταλίκας που «σκόρπισε» τον θάνατο – Συνήθιζε να κάνει live ενώ ήταν στο τιμόνι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Fiesta Voio Day 1. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Παραδόθηκε ο Ε65 – Μητσοτάκης: «Ο Ε65 είναι η απάντηση στην ερώτηση που πηγαίνουν τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης»
  • ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική φιέστα επικοινωνιακής αυτοπροβολής η επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη
  • Η Όλγα Μαρκογιαννάκη για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
  • Βόιο: Ξεκίνησε το έργο της σήμανσης και του καθαρισμού των μονοπατιών. Ανάμεσα τους και το μονοπάτι των καβαλάρηδων της Παναγιάς

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr