• Latest

Σκοπιανό: «Ξεσηκωμός» στη Μακεδονία για τα συλλαλητήρια της 6ης Ιουνίου

3 Ιουνίου 2018

Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – Α.Ε. Κοζάνης την Μ. Τετάρτη

7 Απριλίου 2026
Κοζάνη: Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ιθάκη» του Αλέξης Τσίπρα – Κριτική για απολιγνιτοποίηση, ενέργεια και διεθνείς εξελίξεις

Αυτοί στηρίζουν το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη-Δείτε όλα τα ονόματα της “Πρωτοβουλίας πολιτών Π.Ε. Κοζάνης για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης

7 Απριλίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απολιγνιτοποίηση

7 Απριλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος στην Ολομέλεια: «Η “Μεγάλη Εβδομάδα” της Δυτ. Μακεδονίας διαρκεί επτά χρόνια και “Ανάσταση” με αυτήν την Κυβέρνηση δεν πρόκειται να δει»

7 Απριλίου 2026
Σιάτιστα: Έκθεση ζωγραφικής από την Εθελοντική Δράση Πολιτών

Σιάτιστα: Έκθεση ζωγραφικής από την Εθελοντική Δράση Πολιτών

7 Απριλίου 2026
Στοχευμένες δράσεις της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς για την πρόληψη κλοπών και απατών

Στοχευμένες δράσεις της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς για την πρόληψη κλοπών και απατών

7 Απριλίου 2026
Εράτυρα: Σε ένα μικρό Σχολείο γεννιούνται μεγάλα όνειρα – 14η θέση Πανελλαδικά

Εράτυρα: Σε ένα μικρό Σχολείο γεννιούνται μεγάλα όνειρα – 14η θέση Πανελλαδικά

7 Απριλίου 2026
Συνάντηση του Δημάρχου Γρεβενών με τον νέο Διοικητή της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας.

Συνάντηση του Δημάρχου Γρεβενών με τον νέο Διοικητή της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας.

7 Απριλίου 2026
Δήμος Βοΐου: 770.000€ για προσβασιμότητα ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες

Δήμος Βοΐου: 770.000€ για προσβασιμότητα ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες

7 Απριλίου 2026
παιδι

Σκύλος δάγκωσε δίχρονο κοριτσάκι στο πρόσωπο

7 Απριλίου 2026
ΦΑΓΗΤΟ

Αυτή η απλή συνήθεια θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας κατά 30%

7 Απριλίου 2026
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Ένα απλό πρόγραμμα περπατήματος για να χάσετε βάρος και να κάψετε λίπος μετά τα 50

7 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 7 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σκοπιανό: «Ξεσηκωμός» στη Μακεδονία για τα συλλαλητήρια της 6ης Ιουνίου

sierafm by sierafm
3 Ιουνίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Γεμίζουν τα πούλμαν, αισιοδοξούν οι διοργανωτές για τις παράλληλες συγκεντρώσεις σε 13 πόλεις της Μακεδονίας, καθώς και σε Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα – Δήμαρχοι και μητροπολίτες καλούν τον λαό στις πλατείες – Πώς σχεδιάζουν να απομονώσουν τα ακραία στοιχεία

Επί ποδός βρίσκονται το τελευταίο δεκαήμερο τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Η πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα για διοργάνωση συγκεντρώσεων στις μεγαλύτερες πόλεις της Μακεδονίας έχει αγκαλιαστεί με ιδιαίτερη θέρμη από δημάρχους, μητροπολίτες και τοπικούς φορείς όλων των πόλεων.

Οι αρχικοί φόβοι των διοργανωτών για χαμηλή προσέλευση λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι την 6η Ιουνίου ξεπεράστηκαν. Όπως γράφει σε εκτενές ρεπορτάζ το thestival.gr, απλοί πολίτες, εκπρόσωποι σωματείων, πολιτιστικοί σύλλογοι και επιμελητήρια έχουν μπει στη μάχη της διοργάνωσης και κινητοποιούν τα μέλη τους για την ερχόμενη Τετάρτη.

Δήμαρχοι και μητροπολίτες καλούν τον λαό να βγει στις πλατείες

Με ελάχιστες εξαιρέσεις (τοπικοί άρχοντες προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ), οι δήμαρχοι όλων των μακεδονικών πόλεων στηρίζουν με πάθος τις συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία. Είναι αυτοί άλλωστε που θα σηκώσουν το βάρος της διοργάνωσης των συγκεντρώσεων παρέχοντας τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την ομαλή διεξαγωγή τους. Αρκετά δημοτικά συμβούλια έχουν λάβει αποφάσεις για τη στήριξη των συγκεντρώσεων. Στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα βρίσκονται και οι μητροπολίτες της Μακεδονίας. Στον κυριακάτικο εκκλησιασμό θα αναγνωστούν εγκύκλιοι των Μητροπόλεων που θα καλούν τους πιστούς να γεμίσουν τις πλατείες των πόλεων το απόγευμα της 6ης Ιουνίου.

Ναυλώνονται λεωφορεία για τη μετακίνηση του κόσμου

Δεκάδες λεωφορεία έχουν ήδη ναυλωθεί από πόλεις και χωριά της Μακεδονίας, προκειμένου να μεταφέρουν τον κόσμο στα σημεία των συγκεντρώσεων. Ενορίες και πολιτιστικοί σύλλογοι εγγράφουν τα μέλη τους στις ημερήσιες εκδρομές που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη στις 13 πόλεις. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών θα μετακινηθεί με ΙΧ.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για τον συντονισμό Αστυνομίας και διοργανωτών, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι όσοι μετακινηθούν την ημέρα των συγκεντρώσεων. Το συντονιστικό των χριστιανικών σωματείων της Θεσσαλονίκης αποφάσισε ότι ο κύριος όγκος των μελών του την επόμενη Τετάρτη θα βρεθεί στην παλιά Πέλλα, όπου και θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συγκέντρωση για τη Μακεδονία. Τα μέλη του συντονιστικού έχουν ενημερώσει την Επιτροπή Αγώνα πως τα πρώτα λεωφορεία έχουν γεμίσει.

Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας

Οι συγκεντρώσεις της Επιτροπής Αγώνα σε 13 πόλεις της Μακεδονίας στάθηκαν αφορμή για τη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων σε τουλάχιστον ακόμη τρεις πόλεις. Ιδιώτες και φορείς διοργανώνουν τις δικές τους συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Θήβα και Ιωάννινα.

«Η αγωνιστικότητα των Ελλήνων για το όνομα της Μακεδονίας είναι συγκινητική. Η Επιτροπή Αγώνα δεν έχει την αποκλειστικότητα στη διοργάνωση συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων. Εμείς διοργανώνουμε τις συγκεντρώσεις σε 13 πόλεις της Μακεδονίας θέλοντας να δείξουμε ότι οι Μακεδόνες βρίσκονται σε εγρήγορση. Εάν οι πολιτικοί μας επιμείνουν στην εκχώρηση του ονόματος και φέρουν την απόφαση αυτή προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή τότε θα μας βρούνε μπροστά τους. Είχαμε πει και το ξαναλέμε: το τρίτο συλλαλητήριο, όποτε και αν γίνει θα είναι τσουνάμι» δήλωσε στο thestival.gr το μέλος της Επιτροπής Αγώνα, Όθωνας Ιακωβίδης.

Όχι σε ακραίους και κουκουλοφόρους

Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα φροντίζουν σε κάθε ανακοίνωσή τους να τονίζουν ότι στις 13 συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε πόλεις της Μακεδονίας δεν υπάρχει χώρος για ακραία στοιχεία και συμπεριφορές. «Όπως εκδιώχθηκαν από το Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και όπως απομονώθηκαν από το Συλλαλητήριο της Αθήνας έτσι θα περιθωριοποιηθούν και από τις συγκεντρώσεις των 13 πόλεων τα ακραία στοιχεία και οι ταραχοποιοί που θα θελήσουν να αμαυρώσουν τον λαϊκό ξεσηκωμό. Ζητούμε από την Αστυνομία να μας βοηθήσει στην περιφρούρηση των συγκεντρώσεων. Στους αγώνες για το ιερό όνομα της Μακεδονίας δεν θα έχουν θέση μπαχαλάκηδες και κουκουλοφόροι» δήλωσε στο thestival.gr το μέλος της Επιτροπής Αγώνα, Μιχάλης Πατσίκας.

Συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας

Το μεσημέρι της Δευτέρας η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου προκειμένου να ενημερώσει τους δημοσιογράφους για την πορεία των προετοιμασιών για τις συγκεντρώσεις.

Πηγή:protothema.gr
Tags: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Previous Post

Ελένη Φουρέιρα: Ήταν πολύ δύσκολο να κρύβω την καταγωγή μου

Next Post

ΑΣΕΠ-3Κ/2018: Πότε ολοκληρώνεται ο έλεγχος των ενστάσεων -Πού «κολλάει»

Next Post
ασεπ

ΑΣΕΠ-3Κ/2018: Πότε ολοκληρώνεται ο έλεγχος των ενστάσεων -Πού «κολλάει»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – Α.Ε. Κοζάνης την Μ. Τετάρτη
  • Αυτοί στηρίζουν το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη-Δείτε όλα τα ονόματα της “Πρωτοβουλίας πολιτών Π.Ε. Κοζάνης για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απολιγνιτοποίηση
  • Π. Κουκουλόπουλος στην Ολομέλεια: «Η “Μεγάλη Εβδομάδα” της Δυτ. Μακεδονίας διαρκεί επτά χρόνια και “Ανάσταση” με αυτήν την Κυβέρνηση δεν πρόκειται να δει»
  • Σιάτιστα: Έκθεση ζωγραφικής από την Εθελοντική Δράση Πολιτών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr