• Latest

Σκοπιανό: Στην κυβέρνηση περιμένουν τον Ζάεφ, αλλά φοβούνται τα συλλαλητήρια -Τα ονόματα που είναι στο τραπέζι

5 Ιουνίου 2018
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

18 Ιουλίου 2025
Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

18 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

18 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
Δυναμικό ΤΕΕ ΤΔΜ

Κοινή επιστολή των παρατάξεων “Δυναμικό ΤΕΕ” και “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών” του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές

18 Ιουλίου 2025
Μιχάλης Παπαδόπουλος:  Επίσκεψη στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης

Μιχάλης Παπαδόπουλος:  Επίσκεψη στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

ΔΕΥΑΚ: Παρασκευή 18-7, διακοπή υδροδότησης στην Αιανή για την αποκατάσταση διαρροής

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σκοπιανό: Στην κυβέρνηση περιμένουν τον Ζάεφ, αλλά φοβούνται τα συλλαλητήρια -Τα ονόματα που είναι στο τραπέζι

sierafm by sierafm
5 Ιουνίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το επίσημο τηλεφώνημα του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ περιμένουν στο Μαξίμου, με τους διαύλους επικοινωνίας Αθήνας-ΠΓΔΜ να παραμένουν όλες αυτές τις μέρες ανοικτοί.

Κυβερνητικές πηγές μιλούν στο iefimerida και αναφέρουν πως «το βασικό είναι αν ο κ. Ζάεφ θα αποδεχτεί τον κορμό της συμφωνίας, έτσι όπως συμφωνήθηκε την περασμένη εβδομάδα».

Παρά την πρόσκαιρη απογοήτευση του περασμένου Σαββατοκύριακου, πηγές με γνώση των συζητήσεων αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνομιλήσουν οι δύο πρωθυπουργοί τα επόμενα 24ωρα ώστε ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο να βγει «λευκός καπνός».
Δυο σημαντικές παράμετροι και δύο σύνοδοι κορυφής, διαμορφώνουν την ευνοϊκή συγκυρία αλλά και το χρονικό ορίζοντα, για λύση μέσα σε σύντομο διάστημα.

Από τη μια οι επιδιώξεις και τα οφέλη των δύο κρατών από μια συμβιβαστική λύση, και από την άλλη οι επιδιώξεις Αμερικανών και Ευρωπαίων να διευρύνουν το “status ασφάλειας» σε Αλβανία και ΠΓΔΜ με ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, δημιουργούν καλές προϋποθέσεις αλλά και διπλωματικές πιέσεις για μετατοπίσεις μέχρι τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στο τέλος του μήνα.

Η Αθήνα έχει ήδη αποδεχτεί να υποστηρίξει την ΠΓΔΜ για έναρξη της διαδικασίας ένταξης στο ΝΑΤΟ και χορήγηση ημερομηνίας έναρξης διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι τα Σκόπια να αποδεχτούν την «erga omnes» χρήση του νέου ονόματος, όπως αυτή περιγράφεται στο 20 σελίδων κείμενο της συμφωνίας που αναμένει τις υπογραφές των πρωθυπουργών.

Το παρασκήνιο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θέλει ορισμένες λεπτομέρειες σε τεχνικά ζητήματα που «πρέπει να διευθετηθούν σε διπλωματικό και τεχνικό επίπεδο» να αποτελούν και το τελευταίο εμπόδιο. Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική πλευρά εμφανίζεται αρκετά αισιόδοξη και αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς είναι ότι η δυναμική της διαπραγμάτευσης δεν πρόκειται να ανακοπεί.

Κλειδώνει το Severna Makedonija

«Για το όνομα δεν θα μιλήσω» είπε ο κ. Κοτζιάς, όταν ρωτήθηκε αν ισχύει η είδηση ότι κλειδώνει το όνομα Βόρεια Μακεδονία. Ο ίδιος αρνήθηκε να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες και δεν επιβεβαίωσε, ούτε όμως και διέψευσε. Παρά παρέπεμψε στις επίσημες ανακοινώσεις.
Ο υπουργός εξωτερικών υποστήριξε ότι είναι στο τραπέζι το «ΒΟΡΕΙΑ», το «ΝΕΑ», και το «ΑΝΩ» Μακεδονία ως συνθετικά του νέου ονόματος και επιτέθηκε στη ΝΔ επειδή σήμερα κατηγορεί την κυβέρνηση, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν επί ΝΔ, είχε γίνει αποδεκτό από την Αθήνα, το όνομα MAKEDONIA-SKOPIE.
Μάλιστα ο κ.Κοτζιάς με μια βαρύτατη αιχμή ανέφερε ότι τα πρακτικά εκείνης της φάσης των διαπραγματεύσεων τα βρήκε ο ίδιος μέσω ΟΗΕ καθώς δεν υπήρχαν αντίγραφα στο ΥΠ.ΕΞ.

Περιμένουν τα συλλαλητήρια

Στο κυβερνητικό επιτελείο, ένας παράγοντας που λαμβάνουν υπόψιν τους είναι και τα συλλαλητήρια, τα οποία μπορεί να μην τα σπουδαιολογούν, ούτε όμως και τα υποβαθμίζουν. «Αναγνωρίζουμε το ιερό δικαίωμα του οποιουδήποτε να κινητοποιείται, να διαδηλώνει, να εκφράζει την αντίθετή του, την επιφύλαξή του, την απόρριψή του στην κυβερνητική πολιτική ή σε οποιαδήποτε άλλη πολιτική. Αλλά, από εκεί και πέρα, υπάρχει μια εθνική γραμμή, την οποία υπηρετούμε, με τη διαπραγμάτευση που έχουμε κάνει τους τελευταίους τέσσερις μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά (ραδιόφωνο 24/7) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Με…ευλογίες και του Βαρθολομαίου

Η λύση στο ονοματολογικό, τέλος, θα έχει και τις…ευλογίες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου αφού σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε θετικός για λύση. Ενώ ανέφερε ότι θα λύσει τους επόμενους μήνες το θέμα του αυτοκέφαλου της εκκλησίας των Σκοπίων με την καινούργια ονομασία τους. Ενώ ο πρωθυπουργός, στάθηκε στην ορθόδοξη πίστη των κατοίκων της ΠΓΔΜ, όπως και των Ελλήνων.

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: Σκόπια
Previous Post

Πότε δεν μπορείτε να ακυρώσετε την αίτηση φορητότητας

Next Post

Διακοπή Υδροδότησης στην περιοχή Χώρας της Σιάτιστας και στον Άγιο Χριστόφορο

Next Post
διακοπή νερού

Διακοπή Υδροδότησης στην περιοχή Χώρας της Σιάτιστας και στον Άγιο Χριστόφορο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό
  • Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»
  • Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr