• Latest
βια Βιασμός παιδι

Σοκάρουν το πανελλήνιο οι αποκαλύψεις για τους γονείς που βίαζαν τα παιδιά τους στη Λέρο

30 Μαΐου 2018
ΑΛΑΤΙ

Μειωμένο αλάτι αλλά και αυξημένο κάλιο για ρυθμισμένη πίεση

9 Σεπτεμβρίου 2026
ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Αλλάζουν όλα στις πινακίδες κυκλοφορίας των ΙΧ: Το νέο σύστημα

9 Σεπτεμβρίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη γνωστός influencer και πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών – Εξέδιδε ανήλικες στο διαδίκτυο

9 Σεπτεμβρίου 2026
κλοπη, πορτοφολι

Εργαζόμενη σε Κέντρο Υγείας κατηγορείται ότι «ξάφριζε» την προϊσταμένη της

9 Σεπτεμβρίου 2026
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Θύμα απάτης του… Παύλου Ντε Γκρες περιγράφει το εξωφρενικό τηλεφώνημα που δέχτηκε: «Κυρία Βιβή; Θα σας συνδέσω με τον “πρίγκιπα”»

9 Σεπτεμβρίου 2026
ΚΟΥΝΟΥΠΙ

Κουνούπια τσίμπησαν τουρίστα σε ξενοδοχείο και… ζήτησε αποζημίωση

9 Σεπτεμβρίου 2026
καιρος βροχη

Έρχεται φθινόπωρο: Η μέρα που αλλάζει ο καιρός με δροσιά και έντονες βροχές

9 Σεπτεμβρίου 2026
Γαλατινή: Γιόρτασε το εξωκλήσι της Παναγίας. Φωτογραφίες

Γαλατινή: Γιόρτασε το εξωκλήσι της Παναγίας. Φωτογραφίες

8 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση, επισκευή και ανακατασκευή κοινόχρηστων υποδομών

Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση, επισκευή και ανακατασκευή κοινόχρηστων υποδομών

8 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή διαχωριστικών ασφαλείας στο Κλειστό της Λευκόβρυσης

Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή διαχωριστικών ασφαλείας στο Κλειστό της Λευκόβρυσης

8 Σεπτεμβρίου 2026
«Οδός Κωνσταντίνου Σημίτη» – Μια οφειλόμενη τιμή στον Πρωθυπουργό που μεγάλωσε τα Σέρβια! (του Κυριάκου Μ. Τσολακίδη)

Καστανιά Σερβίων: Χωρίς νερό τέσσερις κτηνοτροφικές μονάδες

8 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για τον Περιφερειακό Δρόμο του Κρόκου

Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για τον Περιφερειακό Δρόμο του Κρόκου

8 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σοκάρουν το πανελλήνιο οι αποκαλύψεις για τους γονείς που βίαζαν τα παιδιά τους στη Λέρο

sierafm by sierafm
30 Μαΐου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
βια Βιασμός παιδι
1
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι καταγγελίες που έγιναν πριν ένα χρόνο και τα κλειστά στόματα στην τοπική κοινωνία.

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από την απίστευτη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που δέχονταν επί τουλάχιστον 3-4 χρόνια τα τρία από τα τέσσερα παιδιά μίας οικογένειας στην Λέρο και μάλιστα από τους ίδιους τους, τους γονείς.

Το 13χρονο κοριτσάκι είχε νοσηλευτεί το 2017 στο Παίδων ως αποτέλεσμα μίας ακόμα κακοποίησης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού», που αναφέρει ότι ήταν ενήμερο από πέρυσι τον Μάιο αλλά αναρμόδιο, τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Τον Μάιο του 2017, Το Χαμόγελο του Παιδιού είχε λάβει καταγγελία στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι γονείς ασκούσαν έντονη σωματική κακοποίηση στα ανήλικα παιδιά τους, τα παραμελούσαν και υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική παρενόχληση της ανήλικης κόρης (13 ετών). Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.

Τον Ιούλιο του 2017, Το Χαμόγελο του Παιδιού έλαβε κλήση από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας όπου ανέφερε ότι το 13χρονο κορίτσι καθώς και ο 8χρονος αδερφός της βρίσκονταν σε Νοσοκομείο Παίδων κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Το συγκεκριμένο άτομο ενημέρωσε ότι το 13χρονο κορίτσι έφυγε μόνο του από το Νοσοκομείο, καθώς φοβόταν ότι θα γυρίσει πίσω στο οικογενειακό της περιβάλλον, ωστόσο εντοπίστηκε άμεσα κι επέστρεψε ξανά».

Ο 52χρονος πατέρας που ήταν υπάλληλος γενικών καθηκόντων στο Ψυχιατρείο Λέρου και η 45χρονη σύζυγός του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών τους, που απασχολείτο σε περιστασιακές εργασίες στο νησί, αμέσως μετά την σύλληψή τους φέρονται να ομολόγησαν τις ειδεχθείς τους πράξεις και μάλιστα με λεπτομέρειες που άφησαν άφωνους τους αστυνομικούς που λάμβαναν τις προανακριτικές τους απολογίες.

Η οικογένεια αποτελείτο από ένα 13χρονο κοριτσάκι, ένα 8χρονο αγοράκι, έναν 24χρονο που πάσχει από νοητική στέρηση και έναν 27χρονο, που είναι ο μόνος ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει από την κόλαση του σπιτιού του και των γονέων του. Τα υπόλοιπα τρία παιδιά φαίνεται ότι υπέστησαν επί χρόνια αλλεπάλληλους βιασμούς και βαρύτατη σεξουαλική και σωματική κακοποίηση, πέραν του εκφοβισμού, των απειλών και των εκβιασμών που βίωναν.

Το πρωί της Τρίτης γονείς οδηγήθηκαν από την Λέρο στον Εισαγγελέα της Κω που τους άσκησε κακουργηματικές διώξεις και τους έδωσε προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Πέμπτης και μέχρι τότε κρατούνται στην Κω. Την Τετάρτη, θα μεταφερθούν ενώπιον του Ανακριτή Κω τα παιδιά της οικογένειας για να καταθέσουν όσα συνέβαιναν στο σπίτι τους όλα αυτά τα χρόνια.

Πριν από έναν χρόνο, όπως καταγγέλλει στον ΑΝΤ1, κάτοικος του νησιού τα παιδιά παρακολούθησαν ειδικοί στην Αθήνα όμως στη συνέχεια επέστρεψαν ξανά στο σπίτι και ο εφιάλτης φαίνεται πως συνεχίστηκε.

«Τουλάχιστον δυόμιση μήνες που ήταν εκεί στην ομάδα και τα παρακολουθούσε θεώρησαν ότι είναι εντάξει το περιβάλλον για να γυρίσουν στο σπίτι τους. Είναι χρόνια η κατάσταση ξύλο, φωνές, ξύλο. Στέρηση από πολλά και υλικά και συναισθηματικά. Όλοι απ’ τη γειτονιά φοβόντουσαν να μιλήσουν για να μην τους κάνει κακό ο πατέρας», ανέφερε.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Τόλιας: «Μία και μοναδική καταγγελία ήταν της μικρής πριν ένα χρόνο περίπου ότι την κλείδωναν στο ίδιο δωμάτιο οι γονείς που κοιμόντουσαν για να βλέπει μάλλον αυτά που γινόντουσαν. Οι αρμόδιες υπηρεσίες παρέπεμψαν το παιδί στην Αθήνα, σε ειδικούς οι οποίοι εξέτασαν και το παιδί αλλά και τους γονείς απ’ όσο γνωρίζω και αργότερα επέστρεψαν στο νησί».

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε ατην Εισαγγελία της Κω:

  • Να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς παιδοψυχιάτρους,
  • Να φύγουν από τη Λερο να εγκατασταθούν σε εδική δομή ώστε να λάβουν τη «φροντίδα» που απαιτείται και
  • Να ερευνηθεί εφόσον υπάρχει και τέταρτο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο πάσχει από νοητική στέρηση, αν και αυτό έχει κακοποιηθεί.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΒΙΑΣΜΟΣ
Previous Post

Καθυστερήσεις από τον ΕΦΚΑ στις βεβαιώσεις εισφορών του 2017

Next Post

Τρεις συνηθισμένοι μύθοι για τη διατροφή

Next Post
ΦΑΓΗΤΟ

Τρεις συνηθισμένοι μύθοι για τη διατροφή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μειωμένο αλάτι αλλά και αυξημένο κάλιο για ρυθμισμένη πίεση
  • Αλλάζουν όλα στις πινακίδες κυκλοφορίας των ΙΧ: Το νέο σύστημα
  • Συνελήφθη γνωστός influencer και πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών – Εξέδιδε ανήλικες στο διαδίκτυο
  • Εργαζόμενη σε Κέντρο Υγείας κατηγορείται ότι «ξάφριζε» την προϊσταμένη της
  • Θύμα απάτης του… Παύλου Ντε Γκρες περιγράφει το εξωφρενικό τηλεφώνημα που δέχτηκε: «Κυρία Βιβή; Θα σας συνδέσω με τον “πρίγκιπα”»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr